Ό,τι και να συμβαίνει, όλα είναι μια χαρά και όπως ακριβώς πρέπει να είναι… αυτή τη στιγμή!

Απριλίου 04, 2014

Μια πραγματικά ικανοποιημένη και φωτισμένη ψυχή ό,τι και να συμβαίνει στον κόσμο είναι πάντα καλά.  Σε μία δυσαρεστημένη και ακαλλιέργητη ψυχή αυτό ακούγεται απαγορευτικό και απροσέγγιστο.  Αλλά σκεφτείτε, μία καλή ηθοποιός πάει στο θέατρο για τις πρόβες και αρχίζει να αλλάζει τα πάντα στα σκηνικά;

Φυσικά  και όχι, είναι απόλυτα  συγκεντρωμένη στο ρόλο που έχει να παίξει δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων της. Έτσι γίνεται και με τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Το σκηνικό για τη ζωή μας είναι ο τρόπος που τα πράγματα βρίσκονται  αυτή τη χρονική στιγμή.

Όλα είναι ακριβώς εκεί

που πρέπει να είναι

αυτή τη χρονική στιγμή.

Πολλοί άνθρωποι περνούν ολόκληρη τη ζωή τους προσπαθώντας να αλλάξουν το σκηνικό, λίγοι είναι εκείνοι που συνειδητοποιούν τη ματαιότητα αυτής της πράξης. Το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να δώσουν ενέργεια για μια μικρή μόνο αλλαγή στη συνολική εικόνα χωρίς να αλλάξουν τις συνθήκες της δικής τους ζωής.

Λίγοι είναι αυτοί που συνειδητοποιούν ότι αλλάζοντας και δίνοντας  έμφαση στις δικές τους καθημερινές δράσεις, μπορούν να πετύχουν πολλά περισσότερα, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για το σκηνικό που τους περιβάλλει, το οποίο θα αλλάξει αυτόματα, επειδή οι προκλήσεις της ζωής θα είναι διαφορετικές.

Η υπεροχή είναι πιο ισχυρή επιρροή από τη δυσαρέσκεια.

Έτσι, σκεφτείτε ότι όλα είναι μια χαρά εκεί έξω.  Κανείς βέβαια δεν είπε ότι είναι τέλεια. Αλλά είναι ακριβώς όπως  πρέπει να είναι… αυτή τη στιγμή! Εδώ βρίσκετε και το παράδοξο της αποτελεσματικής αλλαγής:

Αν θέλετε να αλλάξετε κάτι προς το καλύτερο,

ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ξεκινήσετε

είναι νιώθοντας ικανοποίηση με τον τρόπο που τα πράγματα τώρα είναι!

 Ο τρόπος που τα πράγματα είναι έτσι, είναι το καλύτερο δυνατό που μπορούν τώρα να είναι. Η αλλαγή έρχεται από μέσα μας!

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>