Ειδικός

Classifieds Menu

Πληροφορίες:
E-mail: Νόρα Κοντοστεργίου
: 2103427425, 6974818255
: Αθήνα
Ιστοσελίδα: Link
Περιγραφή:
H Νόρα Κοντοστεργίου, γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσ ε στο Θησείο και πήγε σχολείο στο 25ο πρότυπο Γυμνάσιο-Λύκειο Πλάκας. Τελειώνοντας το Λύκειο πειραματίστηκ ε με τις εικαστικές τέχνες και το θέατρο, αλλά την κέρδισε η ψυχολογία, μιας και τα ζητήματα που την απασχολούσαν είχαν απάντηση στα διαβάσματα της μέσα από τα συγγράμματα του Freud, του Fromm, του Νίτσε, του Έσσε, του Σάρτ και άλλων. Α υτό την οδήγησε στις σπουδές της στο Αμερικάνικο κολέγιο (Deree) με κατεύθυνση στην ψυχολογία, όπου και τελείωσα το 1994 έχοντας εξασφαλίσει και τα 4 χρόνια της φοίτησ ής της με υποτροφία.

Αργότερα, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να συνεχίσει τις σπουδές της, αλλά πηγαίνοντας εκεί, ένιωσε ότι της ήταν αταίριαστη η αμερικάνικη κουλτούρα, νοοτροπία και σκέψη. Γυρίζοντας στην Αθήνα αποφάσισ ε να ακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, όπου εκεί φοίτησ ε στο πανεπιστήμιο του Κent με κατεύθυνση στην ψυχανάλυση και την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία.

Μέσα από την ατομική της ψυχανάλυση αρχικά στο Λονδίνο και αργότερα στο Κέντ, επιβεβαίωσ ε ότι ακολούθησε αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της είχαν διάρκεια 7 χρόνων, ενώ παράλληλα εργαζόταν στην πρωτοποριακή για το δημόσιο ψυχαναλυτική κλινική του Mount Zeehan.

Μετά από έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών, προσωπικής της ψυχανάλυσης και εργασίας στο NHS, εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας (Κent and Canterbury Hospital- Mount Zeehan Unit) κέρδισε μια πλούσια κλινική και δημιουργική εμπειρία στην ατομική ανάλυση, καθώς και στη θεραπεία ζευγαριών, οικογενειών και θεραπεία ομάδας.

Από το 2004 που επέστρεψε στην Ελλάδα, ασκεί το επάγγελμα της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπεύτριας στο ιδιωτικό της γραφείο και στο ινστιτούτο ψυχικής υγείας ενηλίκων Καλλιθέας, όπου αποχώρισ ε τον Απρίλιο του 2013 μετά από μια πολύχρονη και σημαντική συνεργασία.

Οι καλλιτεχνικές της αναζητήσεις, εκφράζονται μέσα από την ενεργ ή συμμετοχή της σε εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας και εκπαίδευσης , ενώ την ενδιαφέρει και μια πιο ενεργή ενασχόλησ ή της με τα εικαστικά.

Νόρα Κοντοστεργίου B.A.,Pg.Dip., M.Clin. Sc Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια
Το έχουν δει 876 φορές.