10 πράγματα που δεν θα πρέπει ποτέ να θυσιάσετε σε μια σχέση

Φεβρουαρίου 03, 2016


Τι ξεχωρίζει τις καλές σχέσεις από τις τοξικές;
Σε μια υγιή σχέση, δεν θα έπρεπε ποτέ να χρειαστεί να θυσιάσεις κάποια βασικά χαρακτηριστικά σου.
Δεν μιλάμε για εκείνα τα μικρά πράγματα που όλοι λίγο πολύ αφήνουμε στην άκρη, ούτε τους συμβιβασμούς και τα βήματα προς τα πίσω σε έναν καβγά.

Μιλάμε για εκείνα τα πράγματα που θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα όριά σας και δεν θα πρέπει να θυσιάζετε για να διατηρήσετε μια σχέση.

1. Την ευτυχία σας

Ο σύντροφός σας, θα πρέπει να σας κάνει χαρούμενη και να είναι κομμάτι της ευτυχίας σας. Δεν σημαίνει πως όλες οι μέρες θα είναι μέσα στο γέλιο και την χαρά. Αν όμως ο σύντροφός σας είναι εκείνος που σας κάνει να χάνετε το χαμόγελό σας καθημερινά, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και ειδικά αν το κάνει επίτηδες, ξεσπώντας πάνω σας τα δικά του προβλήματα.

2. Το κέφι σας

Γελάτε με τον σύντροφό σας; Δοκιμάζετε να κάνετε καινούρια πράγματα μαζί; Ακόμα και μέσα στις διαφωνίες, ακόμα και μέσα στα προβλήματα και το γκρίζο που μας περιβάλλει χρειαζόμαστε πράγματα που να μας φτιάχνουν την διάθεση και να μας γεμίζουν ενέργεια

3. Την ελευθερία σας

Σε μια υγιή σχέση, οι δυο σύντροφοι πρέπει να μπορούν να είναι εξίσου καλά όταν περνάνε χρόνο μαζί, όσο και όταν κάνουν πράγματα μόνοι τους! Αν ο άλλος ενοχλείτε από τις δραστηριότητες που συνεχίζετε να έχετε, από το χρόνο και το χώρο που χρειάζεστε μόνοι σας για να είστε καλά, αυτό δεν θα έπρεπε να είναι δικό σας πρόβλημα. Μια υγιής σχέση δεν μπορεί να απειληθεί από το χρόνο που περνάει χώρια ένα ζευγάρι.

4. Την ηρεμία σας

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να είστε ήρεμοι και να μην χάνετε την γαλήνη και την ισορροπία σας. Αν ο σύντροφό σας, σας κάνει να νιώθετε άγχος, θυμό, εκνευρισμό και να σας μεταφέρει τα αρνητικά του συναισθήματα, τότε είναι ίσως η στιγμή να αναρωτηθείτε γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Οι συνεχείς καβγάδες, χαλάνε τόσο την διάθεσή σας όσο και την ψυχική σας υγεία.

5. Τις εμπειρίες σας

Η ζωή είναι συναρπαστική! Έχετε παρελθόν και έχετε και μέλλον. Ότι ζείτε, είναι μια εμπειρία που σας κάνει σοφότερους, σαν μαθαίνει πράγματα και βρίσκετε εν τέλει την ισορροπία που έχετε την ανάγκη στην ζωή σας. Αν ο σύντροφός σας δεν είναι ανοιχτός σε νέες εμπειρίες και σας αποτρέπει από το να δοκιμάζετε κι εσείς πράγματα που επιθυμείτε, τότε θα γεμίσετε απωθημένα. Κι αυτός είναι ο συντομότερος δρόμος προς την δυστυχία.

6. Την προσωπικότητά σας

Η προσωπικότητά σας, είναι το ποιος είστε κι αυτός που θα σας αγαπήσει, θα το κάνει ακριβώς για την προσωπικότητα που έχετε. Το να σας επισημαίνει πράγματα που θα ήταν καλύτερα για εσάς, είναι θετικό. Το να σας πιέζει να αλλάξετε και να γίνεται κάτι που δεν είσαστε, είναι δείγμα τοξικότητας και σίγουρα δεν είναι αγάπη.

 
7. Τις άλλες σας σχέσεις

Στην αρχή μιας σχέσης όλοι περνάμε την περίοδο του ενθουσιασμού. Εκείνη την περίοδο που ο σύντροφός μας, είναι ο κόσμος μας όλος. Είναι ακριβώς αυτή η περίοδος που ξεχνάμε τους φίλους μας, τις παρέες μας, τους συνεργάτες μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να επιτρέψετε να γίνει για πολύ. Οι φιλίες μας υπήρχαν πριν τις εκάστοτε σχέσεις μας και θα υπάρχουν και μετά από αυτές.

8. Τα αισθήματά σας

Ένα μεγάλο κομμάτι μιας υγιούς σχέσεις, είναι ο σεβασμός. Και οι δυο σύντροφοι πρέπει να ακούνε, να κατανοούν και να δέχονται τα αισθήματα του άλλου χωρίς να τα κρίνουν και ειδικά χωρίς να τα επικρίνουν. Αν νιώθετε πως τα αισθήματά σας δεν είναι σεβαστά από το σύντροφό σας, τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Κι αν δεν αλλάζει, δεν υπάρχει λόγος να μένετε.

9. Τα όνειρά σας

Μέσα σε μια καλή σχέση συνυπάρχουν τα όνειρα δυο ανθρώπων. Δεν γίνονται ένα όνειρο αλλά συνυπάρχουν οι επιθυμίες και τα όνειρα και των δυο. Και το φυσιολογικό είναι ο ένας να στηρίζει τα όνειρα του άλλου. Να παροτρύνει, να είναι “πλάτη” για τον σύντροφό του! Τα όνειρά μας είμαστε εμείς και οι σχέσεις μας έχουν ανάγκη από όνειρα που θα τα ζούμε.

10. Τα πιστεύω σας

Οι αρχές και τα πιστεύω σας έχουν διαμορφωθεί από την προσωπικότητά σας, τα βιώματα σας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τα αλλάξετε για να αρέσετε στον σύντροφό σας αλλά ούτε να αλλάξει εκείνος τα δικά του πιστεύω.
Μια υγιής σχέση, αντέχει τις αντιθέσεις και τις διαφορές!

Ο καθένας μας είναι η προσωπικότητα, οι επιλογές, τα όνειρα και οι κρυφές του επιθυμίες.
Μια σχέση θα πρέπει να σε εξελίσσει. Να σου δίνει λόγο να γίνεσαι καλύτερος!
Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να είσαι σε μια σχέση που ευνουχίζει την αλήθεια και την ουσία σου…

πηγη

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>