12 πράγματα που ένας πλούσιος δεν πρόκειται να σας πει ποτέ

Αυγούστου 03, 2014

Πολλές φορές οι αληθινά πλούσιοι άνθρωποι, κρατάνε τόσο χαμηλό προφίλ που ούτε τους πιάνει το μάτι σας. Μπορεί να ζουν κυριολεκτικά δίπλα σας αλλά να μην καταλάβετε ποτέ ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού τους μπορεί να έχει αρκετά μηδενικά. Αυτά είναι μερικά πράγματα που κάνει αλλά δεν πρόκειται να σας φανερώσει ποτέ.

- Δεν αγοράζει κάτι έτσι απλά για να υπάρχει.

– Το ότι έχει τα μέσα για να αγοράσει ο,τιδήποτε θέλει, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σκορπάει τα χρήματά του σε περιττές αγορές.

- Εξοφλεί την πιστωτική του κάρτα κάθε μήνα γιατί ξέρει ότι αν δεν έχει τα χρήματα να αγοράσει κάτι, τότε απλά δεν το αγοράζει.

- Δεν ξεχνά ποτέ ότι η οικονομική ελευθερία είναι στο μυαλό μας και οφείλεται κυρίως στην έλλειψη χρέους – και αυτό, είναι κάτι που είναι άσχετο από το ύψος των εισοδημάτων του.

- Κάνει υπομονή. Γιατί η υπομονή είναι αρετή. Δεν γίνεσαι πλούσιος μέσα σε μια νύχτα. Χρειάζεται σταθερή αποταμίευση σε βάθος χρόνου.

- Δεν εντυπωσιάζεται από το πολυτελές σας αυτοκίνητο, ούτε από το σπίτι σας που είναι διπλάσιο από το δικό του.

- Ζει σε ένα σχετικά απλό σπίτι και αν σας προσκαλέσει δεν θα πιείτε σαμπάνια αλλά ένα καθημερινό αλλά καλό κρασί. Στο γκαράζ του έχει ένα απλό, οικονομικό αυτοκίνητο. Αν σκεφτείτε ότι είναι τσίπης, μην του το πείτε, γιατί πολύ απλά δεν τον νοιάζει.

- Αντιλαμβάνεται ότι τα χρήματα είναι σαν ένα παιδί. Χρειάζονται κάποιον να τα φροντίζει, για να αναπτυχθούν. Για αυτό φροντίζει ιδιαίτερα τις επενδύσεις του.

- Πάντα ξοδεύει λιγότερα από όσα βγάζει. Το μότο της ζωής του είναι “καλύτερα να είσαι ένας ανώνυμος πλούσιος παρά ένας μεταμφιεσμένος φτωχός”.

- Αναγνωρίζει ότι αν δεν σχεδιάσεις προσεκτικά κάτι, είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Αυτοί που έγιναν πλούσιοι χωρίς να το έχουν προσχεδιάσει, απλά στάθηκαν εξαιρετικά τυχεροί.

- Πάντα υπερβάλει στους αποταμιευτικούς του στόχους. Η οικονομική επιτυχία απαιτεί ένα στόχο αρκετά υψηλότερο από αυτόν που μπορεί να πετύχεις.

- Ξέρει ότι ο χρόνος ευνοεί τους νέους. Για αυτό ήταν αρκετά προνοητικός ώστε να ξεκινήσει να αποταμιεύει από μικρή ηλικία ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον ανατοκισμό του κεφαλαίου.

- Γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι μακροπρόθεσμα η σκληρή δουλειά θα ισοσκελίσει κάθε εσφαλμένη οικονομική επιλογή – και φυσικά τέτοιες επιλογές θα είναι πολλές.

 

Πηγή:tsemperlidou.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>