Δεκαπέντε συμβουλές για τα πρώτα ραντεβού μετά από ένα χωρισμό…

Ιουνίου 19, 2014

Θα πρέπει να είστε πολύ ισχυρός συναισθηματικά όταν ξεκινάτε να βγαίνετε και πάλι ραντεβού μετά από ένα διαζύγιο. Αλλά να ξέρετε ότι δεν είστε ο μόνος άνθρωπος που προσπαθεί να βρει  και πάλι την αγάπη μετά το διαζύγιο – και σίγουρα δεν είστε ο πρώτος διαζευγμένος που αισθάνεται ότι η ζωή του έχει ταρακουνηθεί και νιώθει μπερδεμένος και μόνο στη σκέψη του καινούριου ξεκινήματος.  

Οι παρακάτω συμβουλές  μπορεί να σας ανακουφίσουν από κάποιους φόβους.

1. Σκεφτείτε το εξής: Ξέρετε τι ΔΕ θέλετε τώρα. Βγείτε και βρείτε αυτό που πραγματικά θέλετε.  

2. Φτιάξτε τον εαυτό σας πρώτα. Όταν θα είστε σε θέση να πείτε την ιστορία σας χωρίς να κλαίτε, τότε είστε έτοιμοι για ραντεβού.

3. Τα φλερτ και οι σχέσεις έχουν αλλάξει από τότε που βγαίνατε. Χρειάζεστε χρόνο για να αφουγκραστείτε την τωρινή κατάσταση και τη ζωή σας μετά το διαζύγιο.  Να έχετε συνείδηση των καταστάσεων και πηγαίνετε τα πράγματα αργά.

4. Μην προσκολλήστε σε κάποιον νέο υποψήφιο σύντροφο μόνο και μόνο επειδή είστε μόνοι. Να είστε επιλεκτικοί.  Σκεφτείτε πολύ για αυτό που δε θέλετε πλέον να έχετε στη ζωή σας και εφόσον έχετε αυτή την επίγνωση, μη συμβιβάζεστε για χάρη της συντροφικότητας.  

5. Να βγαίνετε ραντεβού μόνο όταν είστε έτοιμοι και να ξέρετε ότι ο χρόνος που χρειάζεται για αυτό ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Μόλις  γίνει αυτό αισθανθείτε ελεύθεροι να κάνετε λάθη και αγκαλιάστε αυτή τη νέα φάση στη ζωή σας. Μη διστάσετε να είστε τολμηροί και να γνωρίσετε νέους ανθρώπους.

6. Πάρτε το χρόνο σας για να κάνετε πρώτα τον εαυτό σας ευτυχισμένο, και μην περιμένετε  από τους ανθρώπους που συναντάτε να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το διαζύγιό σας. Τα ραντεβού δεν είναι θεραπευτικά τσιρότα.

7. Θυμηθείτε: Δεν είναι όλοι σαν τον/την πρώην σας. Επομένως μην είστε από την αρχή αρνητικοί με όσους γνωρίζετε. 

8. Γνωρίστε το πρόσωπο που βγαίνετε μέσα από ερωτήσεις. Πολλές ερωτήσεις. Ερωτήσεις με ενδιαφέρον, όχι αδιάκριτες ερωτήσεις!

9. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επουλωθεί πλήρως από όλες τις προηγούμενες σχέσεις σας και ότι δε μεταφέρετε πλέον κάθε είδους συναισθηματικά κατάλοιπα. Εάν δεν είστε συναισθηματικά διαθέσιμος, θα προσελκύσετε τους λάθος ανθρώπους,  θα πέσετε σε λάθος τύπους  σχέσεων, και ο φαύλος κύκλος θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται. Αντ’ αυτού, σε οποιαδήποτε  πιθανή νέα σχέση βγείτε  με καθαρή συνείδηση και μια ανοιχτή, καθαρή καρδιά που είναι έτοιμη  να δώσει και να λάβει χαρά.

10. Ο πρώτος (ή ο εικοστός) που θα συναντήσετε δεν είναι (συνήθως) ο «ένας».  Να περνάτε καλά κάθε φορά που γνωρίζετε ένα καινούργιο άτομο και να μην αισθάνεστε άσχημα αν συναντάτε ξανά και ξανά καινούργιους ανθρώπους. 

11. Πάρτε χρόνο να επουλώσετε τα τραύματα του εαυτού σας πρώτα. Αλλιώς δεν είναι δίκαιο και σωστό  ούτε για τον εαυτό σας να φαίνεστε “τραυματισμένος” και αδύναμος, ούτε για  το πρόσωπο που βγαίνετε να το αναγκάζεται να σας “νοσηλεύει”.

12. Μην παίρνετε τα ραντεβού πολύ σοβαρά. Θα πρέπει να διασκεδάζετε! Εάν δε διασκεδάζετε, κάντε ένα βήμα πίσω και περιμένετε μέχρι να είστε έτοιμος.

13. Εάν δοκιμάσετε το online dating, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να συναντήσετε κάθε καρυδιάς καρύδι. 

14. Αποκτήστε μια καλύτερη κατανόηση για την έννοια της αγάπης. Δεσμευτείτε να αγαπήσετε πρώτα τον εαυτό σας και  δημιουργήστε ένα πρότυπο αγάπης που περιμένετε από τους άλλους.

15. Βρείτε δύναμη μέσα σας. Κανένας  άνδρας ή γυναίκα δε θα καλύψει τα όποια “κενά” σας. Νιώστε “ολόκληροι” και ετοιμαστείτε να συναντήσετε το άλλο σας “ολόκληρο”

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>