18ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους: Ανακούφιση, στήριξη και ενίσχυση στα ακριτικά και μικρά νησιά του Αιγαίου

Μαΐου 20, 2013

 inspire_agaiouH Ομάδα Αιγαίου συνεχίζοντας για 18η συνεχή χρονιά τη δραστηριότητα της, που στόχο έχει την ανακούφιση, στήριξη και ενίσχυση ενός σημαντικού και ζωτικού χώρου της πατρίδας μας, που αποτελούν τα ακριτικά και μικρά νησιά του Αιγαίου πελάγους, πραγματοποίησε στα πλαίσια του προγράμματος της για το 2012, τον 18ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, από την Πέμπτη 10 Μαΐου έως και την Κυριακή 20 Μαΐου 2012.

Η Ομάδα Αιγαίου με 11 φουσκωτά σκάφη και το ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε» της Ομάδας Αιγαίου που είναι πλέον εξοπλισμένο και με ιατρικά μηχανήματα προληπτικής ιατρικής, επισκεύθηκε τα νησιά:

ΣΙΚΙΝΟ
ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ
ΑΜΟΡΓΟ
ΠΑΤΜΟ
ΛΕΙΨΟΥΣ
ΑΡΚΙΟΥΣ
ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ
ΘΥΜΑΙΝΑ
ΦΟΥΡΝΟΥΣ

Κατά τη διάρκεια του διάπλου, η Ομάδα:

Έχει προσφέρει στα νηπιαγωγεία και στα σχολεία των νησιών παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, fax, μηχανήματα slides, φωτοτυπικά, μουσικά όργανα, αθλητικά είδη κτλ.

Την Πέμπτη 10 Μαΐου εγκαινιάστηκε ο προαύλιος χώρος των σχολείων της Σικίνου που διαμορφώθηκε σε πολυγήπεδο και την Τετάρτη 16 Μαΐου εγκαινίασε τη γιορτή κρασιού στους Λειψούς με κλόουν. Την Παρασκευή 18 Μαΐου πραγματοποίησε παράσταση με κλόουν και ξυλοπόδαρους στην πλατεία των Φούρνων, το δε Σάββατο 19/5/2012, δώθηκε στο γήπεδο 5Χ5 που έχει δωρίσει η Ομάδα στους Φούρνους Κορσεών ποδοσφαιρικός αγώνας με τη συμμετοχή των διεθνών ποδοσφαιριστών Νικοπολίδη και Μπασινά.

Το ιατρικό τμήμα της Ομάδας, αποτελούμενο από 25 γιατρούς, διενέργησε ιατρικές εξετάσεις των παρακάτω 15 ειδικοτήτων:

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΙΔΟΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ ΩΡΛ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

 

Φτιάχτηκαν ιατρεία προληπτικής διάγνωσης και αντιμετώπισης καρκίνου του δέρματος και γυναικολογικού καρκίνου, καθώς και ιατρείο ελέγχου παθήσεων θυρεοειδούς και ιατρείο υπερήχων.

Σε όλους τους κατοίκους των νησιών, έγιναν πλήρεις αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις.Στα παιδιά των νησιών πραγματοποιήθηκαν:

α) προληπτικός έλεγχος σκολίωσης – κύφωσης,

β) καρδιολογικός έλεγχος

γ) οδοντιατρικός έλεγχος

δ) ΩΡΛ έλεγχος

ε) οφθαλμολογικός έλεγχος

στ) παιδο-ορθοπεδική εξέταση.

 

Όλοι οι κάτoικοι αλλά και οι ασθενείς, εξετάσθηκαν και υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις κατ’ οίκον. Η Ομάδα Αιγαίου τα τελευταία χρόνια έχει, μεταξύ άλλων, κατασκευάσει και δωρίσει:

 

-Μονάδα αφαλάτωσης στη Σίκινο που καλύπτει τις ανάγκες του νησιού σε πόσιμο νερό όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και των καλοκαιρινών μηνών.
-6 γήπεδα 5Χ5 στους Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Σίκινο, Φούρνους και Αγαθονήσι,
-1 πολυγήπεδο στους Φούρνους Ικαρίας.
-15 παιδικές χαρές στους Λειψούς, Φούρνους, Σχοινούσα, Ψέριμο, Αγαθoνήσι, Αρκιούς, Δονούσα, Κουφονήσι, Καστελόριζο, Πάτμο και Σίκινο.
2 κλειστά γυμναστήρια στους Λειψούς και στο Κουφονήσι και 1 μίνι γυμναστήριο στη Δονούσα.
-Φίλτρο αντίστροφης όσμωσης νερού στη Θύμαινα, και στη συνέχεια το δίκτυο υδροδότησης του οικισμού Κεραμυδούς.

 Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>