18 πληροφορίες πίσω από τη βιολογία της επιτυχίας.

Αυγούστου 03, 2014

 Γράφει η Ελίνα Γιαχαλή, NLP Life & Business Coach

1. Δεν είναι τύχη αυτό που βλέπεις σε εκείνους που θαυμάζεις. Είναι επιμονή.

2. Μπορείς να ξεχωρίσεις πότε κάποιος σου χαμογελάει ειλικρινά από το αν τα μάτια του συμμετέχουν στο χαμόγελο. Γιατί; Γιατί όταν χαμογελούν τα μάτια, συμμετέχει και ο λιμβικός εγκέφαλος. Δηλαδή, ο συναισθηματικός μας εγκέφαλος. Με απλά λόγια νιώθει όντως έτσι!

3. Οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου θα παίξουν ρόλο στην εξέλιξη της ζωής σου. Οι συνήθειες, οι συμπεριφορές και οι πεποιθήσεις των 5 πιο κοντινών μας ανθρώπων είναι άκρως μεταδοτικές.

4.  Η στρατηγική της έλλειψης στρατηγικής είναι η στρατηγική της αποτυχίας.

5. Δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε τις συνθήκες γύρω μας. Είμαστε όμως πάντα ελεύθεροι να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουμε σε αυτές.

6. Η μόρφωση δημιουργεί επίγνωση και η επίγνωση δίνει την δυνατότητα σωστής επιλογής.

7. Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης  ξεκίνησε από μια απλή φτυαριά. Kαι αυτό είναι μια αληθινή ιστορία!

8. Αυτό που ξεχωρίζει τον νικητή από τους υπόλοιπους είναι ότι εκείνος δεν τα παράτησε όταν οι υπόλοιποι το έκαναν.

9. Το Όχι  είναι μια πολύ χρήσιμη λέξη όταν χρησιμοποιείται με σύνεση και σοφία. Επέλεξε τα ΟΧΙ σου. Και χρησιμοποίησε τα!

10. Αυτοί που δεν αποτυγχάνουν ποτέ είναι εκείνοι που δεν προσπάθησαν.

11. Αν δεν έχουμε εμείς τον έλεγχο των σκέψεων μας θα τον έχει κάποιος άλλος.  Κάνουμε την επιλογή των σκέψεων μας μια συνειδητή διαδικασία.

12. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία των στόχων μας είναι να πιστέψουμε ότι αξίζουμε τα οφέλη που θα μας φέρουν. Εσύ πιστεύεις ότι αξίζεις τους στόχους σου; Πάρε ένα – δυο λεπτά και σκέψου το λίγο…

13. Όσον αφορά τους ανθρώπους υπάρχουν τρεις κανόνες. Μην ξεχνάς εκείνους που σε βοήθησαν όταν βρέθηκες σε μια δύσκολη στιγμή, εκείνους που αδιαφόρησαν όταν βρέθηκες σε μια δύσκολη στιγμή και τέλος εκείνους που σε οδήγησαν σε μια δύσκολη στιγμή.

Και λίγη πληροφορία σχετικά με τον χωρισμό!!!

Ο χρόνος δεν γιατρεύει τα πάντα. Αν δεν κατανοήσουμε – αφομοιώσουμε το παρελθόν, τα τραύματα που φέρουμε μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα λιγότερο παρόν.

Συνήθως ο πόνος του χωρισμού δεν είναι καινούριος. Έχει τη ρίζα του πολύ πιο παλιά. Αν θέλεις να αντιμετωπίσεις τον πόνο, κοίτα καλύτερα την πηγή από την οποία πηγάζει. Όχι το άτομο που τον ξαναέφερε στην επιφάνεια.

Όταν χωρίζουμε νιώθουμε λύπη και θυμό. Και επίσης, νιώθουμε λύπη και θυμό επειδή νιώθουμε λύπη και θυμό. Μπερδεύτηκες; Φαντάσου η ψυχή σου δοκιμασία που περνάει. Για να το πω αλλιώς: Μην νιώθεις άσχημα που νιώθεις άσχημα!

Πολλές φορές όταν χωρίζουμε νιώθουμε ντροπή. Είναι σαν να μην πηγαίνει κάτι καλά με τον εαυτό μας. Σου έχει συμβεί;

Αν ο/η σύντροφος σου δεν σε εκτίμησε, τότε μάλλον δεν εκτίμησε το γεγονός ότι εσύ πρώτα δεν σε εκτίμησες. Ναι. Αυτή είναι μια πληροφορία που έχει πολύ δυνατή φωνή! Ο άλλος ξέρει!

Κάθε σήμερα που πέρασε ήταν το τέλος του κόσμου όπως τον ζήσαμε. Κάθε αύριο που έρχεται είναι η αρχή του κόσμου όπως θα τον ζήσουμε. Εσύ τι σκοπεύεις να κάνεις για να ζήσεις το αύριο που επιθυμείς;

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>