3ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών»

Ιουνίου 04, 2015

 

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο πολιτιστικό δρώμενο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο χώρο του Bollywood και των Πολυπολιτισμικών Χορών. Πρόκειται για το 3ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών» που διοργανώνει το Artistic Studio Oriental  Expression σε συνεργασία με την Ελληνο-ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.). Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιασθεί και το πρώτο ελληνικής παραγωγής Bollywood Musical: “India: The Land of Love”.

Με την εμπειρία των επιτυχημένων διοργανώσεων του 1ου και του 2ου Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2013 και 2014 στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου – υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID- UNESCO) – η διοργάνωση φέτος κάνει το μεγάλο βήμα: Μετακινεί τον ήδη επιτυχημένο θεσμό σε έναν  κεντρικότερο και μεγαλύτερο χώρο που θα στεγάσει το φετινό Φεστιβάλ.

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, που αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 5.000 συμμετέχοντες – με ξακουστούς δασκάλους από ολόκληρο τον πλανήτη – θα γίνει εφέτος η κυψέλη χορού και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή του χορού δεν περισσεύει κανείς. Πολιτιστικοί σύλλογοι, ομάδες χορού καθώς και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες που επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να απευθυνθούν στους διοργανωτές.

Το Φεστιβάλ

Τα Φεστιβάλ θα διαρκέσει 3 μέρες – από την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. Στη διάρκεια αυτών των ημερών θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια χορού, παραστάσεις, διαλέξεις, προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ, καθώς και μπαζάρ, ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood Dance στην Ελλάδα και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Τα σεμινάρια

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα κτίρια της Τεχνόπολης και θα διαρκούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα (9 ώρες την ημέρα).

Μεγάλοι δάσκαλοι από την Ελλάδα και τα Εξωτερικό θα διδάξουν:  Bollywood Dance, Ελληνικούς Χορούς (Ρεμπέτικο – Ζορμπάς – Συρτάκι), Κλασικούς Ινδικούς Χορούς (Kathak, Odissi, Bharata Natyam, κ.λπ.), Oriental, Roma Havasi, Tribal Fusion Bellydance κ.α. Θα πραγματοποιηθούν επίσης Σεμινάρια Fitness (Yoga, Pilates, DanceXtreme, Stretching, Barre Astie κ.λπ.).

Οι  παραστάσεις και ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Bollywood

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. Στις παραστάσεις θα χορέψουν μεγάλοι καλλιτέχνες και ομάδες χορού από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, ενώ ο διαγωνισμός Bollywood θα γίνει στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου. Οι νικητές του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της παράστασης της ίδιας μέρας, ενώ η νικήτρια ομάδα θα βραβευθεί και θα χορέψει τιμητικά στην Παράσταση της Κυριακής.

• Eξαιρετικό γεγονός τη φετινή χρονιά είναι και η μεγάλη τιμή που μας κάνει το Ινδικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Σχέσεων (ICCR), να χρηματοδοτήσει και να στείλει στο Φεστιβάλ Ινδικό γκρουπ Kathak που αποτελείται από 4 μουσικούς και τη μεγάλη δασκάλα και χορεύτρια Swati Wangnoo Tiwari.

Τιμές και εισιτήρια

Πόλο έλξης για τους χιλιάδες φίλους του χορού αποτελούν και οι τιμές των εισιτηρίων, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, με πολύ μικρό κόστος, να παρακολουθήσουν δεκάδες σεμινάρια χορού και fitness, αλλά και τις 2 μεγάλες Παραστάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής.

Για τις παραστάσεις (4 και 5 Ιουλίου 2015)

Ημερήσιο 10 ευρώ στην είσοδο την ημέρα των παραστάσεων.

2 παραστάσεις (Σάββατο και Κυριακή) 15 ευρώ στην προπώληση

* Με αυτό το εισιτήριο μπορούν επίσης να συμμετέχουν στις άλλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ εκτός από τα σεμινάρια

Για τα σεμινάρια 3, 4 και 5 Ιουλίου 2015

•  Ημερήσιο Παρασκευής (Σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες) 15 ευρώ στην προπώληση (20 ευρώ στην είσοδο)

•  Ημερήσιο Σαββάτου ή Κυριακής (Σεμινάρια, παράσταση και άλλες δραστηριότητες) 20 ευρώ στην προπώληση (25 ευρώ στην είσοδο)

• Τριήμερο Εισιτήριο Φεστιβάλ: (Σεμινάρια, παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες) 50 ευρώ στην προπώληση (60 ευρώ στην είσοδο)

• Τριήμερο Εισιτήριο Φεστιβάλ και Master Training του Προγράμματος “Be a Bollywood Dance Professor” με τον Ινδό Δάσκαλο και Χορευτή George Jacob 100 ευρώ στην προπώληση (120 ευρώ στην είσοδο)

•  Τριήμερο Εισιτήριο Φεστιβάλ και Master Training “Stretch Your Limits” με τον Nissim Zoares (9πμ – 3μμ) 130 ευρώ στην προπώληση (150 ευρώ στην είσοδο)

• Τριήμερο Εισιτήριο Φεστιβάλ και Master Training “Spiral” με τον Michael King (9πμ – 3μμ) 130 ευρώ στην προπώληση (150 ευρώ στην είσοδο)

-  Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια θα πρέπει εκτός από την αγορά του εισιτηρίου τους να δηλώσουν συμμετοχή στο www.bollywoodfestival.gr

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιήσεις και Αναμνηστικά του Φεστιβάλ

INFO

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων:

Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους διοργανωτές

Για το Artistic Studio Oriental Expression (NPO)

Άννα Δημητράτου (Ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια)

Λεωφ. Βουλιαγμένης  272Α

Τηλ./Fax 210 9735888-Κιν.6997116407,6992553320

info@orientalexpression.gr, www.orientalexpression.gr, www.bollywoodfestival.gr

www.bollywoodacademy.gr

Για την Ελληνο-ινδική Εταιρεία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (NPO)

Δρ. Δημήτρης Βασιλειάδης (Πρόεδρος)

Ν. Φλώρου 15 11524 – Αθήνα

Τηλ./Fax: 210 3846757

web: www.elinepa.org, e-mail: info@elinepa.org

 

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>