3 βήματα για να αγαπήσετε τον εαυτό σας

Μαΐου 23, 2016

Είναι στη φύση μας όταν γεννιόμαστε να αγαπάμε τον εαυτό μας. Στη συνέχεια, μια σειρά από διάφορες περιστάσεις και εμπειρίες συντελούν πολλές φορές στο ακριβώς αντίθετο. Είναι δουλειά δική μας να κρατήσουμε τον εαυτό μας “υψηλά” και να τον διδάξουμε πως να χρησιμοποιεί σοφά τις εμπειρίες του αντί να τις χρησιμοποιεί εναντίον του.

Όταν μαθαίνουμε να αγαπάμε πραγματικά τον εαυτό μας, ζούμε με έναν τρόπο που προσελκύει φυσικά και καταπληκτικά πράγματα.

Αρχίστε με αυτά τα τρία απλά βήματα και δώστε στον εαυτό σας λίγη αγάπη, ξεκινώντας από σήμερα:

1. Περιποιηθείτε το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας σαν να ανήκουν σε κάποιον που αγαπάτε βαθιά

Έχετε ακούσει ποτέ το ρητό ότι εάν αντιμετωπίζετε τους  φίλους σας  με τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας δε θα είχατε φίλους; Περιποιηθείτε τον εαυτό σας με αγάπη, καλοσύνη και συμπόνια σαν να είναι ο καλύτερος σας φίλος, σαν να είναι ο ήρωας της ζωής σας. Επειδή είστε.

2. Φροντίστε τον εαυτό σας με μικρές πράξεις αυτοφροντίδας-αυτοαγάπης

Όσο περισσότερο κάνετε μικρά πράγματα για τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο θα αρχίσετε να τον αγαπάτε. Άλλο ένα πράγμα που πηγαίνει μαζί με αυτό είναι το εξής: όταν σας προσφέρουν βοήθεια τις περισσότερες φορές μπορεί να απαντάτε “Όχι, είμαι καλά ευχαριστώ”. Αντιθέτως αρχίστε να λέτε ” Ναι! ευχαριστώ” και θα δείτε ότι θα είστε λιγότερο αποφορτισμένη, αλλά και θα απολαμβάνετε περισσότερη αγάπη και φροντίδα από τους άλλους.

3. Γνωρίζετε ότι ειστέ ένα θαύμα;

Όντως! Ένα από τα πράγματα που πραγματικά θα ανοίξει την καρδιά σας στο πως βλέπετε τον εαυτό σας είναι το να σκεφτείτε πόσο υπέροχο και καταπληκτικό θαύμα είστε (όλοι είμαστε). Γνωρίζατε ότι αποτελείστε από αστερόσκονη; Οι οργανισμοί μας (και οτιδήποτε άλλο στη γη) αποτελούνται από ορισμένα στοιχεία (άνθρακας, υδρογόνο, οξυγόνο, κλπ), και τα περισσότερα από αυτά τα  στοιχεία πάνω στη γη προήλθαν μέσα από το κέντρο ενός αστεριού. Πόσο εκπληκτικό είναι αυτό; Είμαστε συνδεδεμένοι με όλα τα πράγματα, σωματικά και πνευματικά  στην απεραντοσύνη του σύμπαντος.

Τα σώματά μας είναι τα οχήματα για τις ψυχές μας. Οι ψυχές μας είναι αυτό που πραγματικά είμαστε, και είναι όμορφα θαύματα που ήρθαν εδώ για να μάθουν και να αναπτυχθούν.

Ο καθένας μας αξίζει άπειρη αγάπη, και μέρος του σκοπού μας στη ζωή είναι να λάβει αυτή την αγάπη. Μπορούμε να τιμήσουμε την “πηγή” που μας δίνει ζωή με το να αγκαλιάσουμε αυτό το σκοπό ξεκινώντας με την αγάπη προς τον εαυτό μας.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>