3 μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από τα λάθη μας

Οκτωβρίου 07, 2014

Γιατί να δαπανήσετε  χρόνο προσπαθώντας να αποφύγετε το αναπόφευκτο;

Η αποτυχία μπορεί να είναι μια ευκαιρία να μάθετε, να αναπτυχθείτε και να δουλέψετε με τις ικανότητες σας και όσα πιστεύατε. Θα μάθετε τι τελικά το Σύμπαν προσπαθεί να σας διδάξει.

Όταν κάνουμε τα ίδια λάθη ξανά και ξανά και ξανά, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή το Σύμπαν προσπαθεί να μας διδάξει κάτι. Και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μέχρι να πάρουμε το μάθημά μας. Τι μάθημα; Ότι δε θα πρέπει να βγαίνεις με παντρεμένους άνδρες; Ότι δε θα πρέπει να εργάζεσαι σε αυτή την εταιρεία;  Ότι  δε θα πρέπει να πίνεις περισσότερα από δύο ποτά σε μία έξοδο;

Δείτε με μία καθαρή ματιά τις αποτυχίες σας και μάθετε το μάθημα που προσπαθούν να σας διδάξουν.

Επαναπροσδιορίστε τις επιθυμίες σας

Μερικές φορές μπορεί να αποτυγχάνουμε επειδή δε θέλουμε πραγματικά αυτό το οποίο έχουμε βάλει ως στόχο. Αυτο-σαμποτάρουμε τις ¨επιθυμίες¨ μας επειδή τις έχουμε θέσει  για λάθος λόγους –είτε επειδή μας είπαν ότι είναι για εμάς είτε επηρεασμένοι επειδή το κάνουν και οι υπόλοιποι. Εάν αποτυγχάνετε ξανά και ξανά σε κάτι, κάντε με τον εαυτό σας έναν επαναπροσδιορισμό. Πιστεύετε πραγματικά ότι το θέλετε; Ίσως αυτό που θέλετε είναι κάτι διαφορετικό και είναι σε μια διαφορετική κατεύθυνση.

Κάντε  ένα (μίνι) διάλειμμα  επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας σε κάτι άλλο

Π.χ. αν υπάρχει ένα χάος στην προσωπική σας ζωή, πάρτε μια βαθιά ανάσα, βγείτε από τα δίκτυα Online dating και επικεντρωθείτε στην έμφαση της δικτύωσης και την προώθηση των επαγγελματικών σας. Στρέψτε την ενέργειά σας σε κάτι άλλο – εξίσου σημαντικό – για εσάς. Θα ανακτήσετε την εμπιστοσύνη σας, ενώ ταυτόχρονα θα χτίζετε τη ζωή που θέλετε.

Η αποτυχία μπορεί να συμβεί, αλλά πάντα θα σηκώνεστε και θα συνεχίζετε. 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>