3 συστατικά για ένα αντισεισμικό σχέδιο στη σχέση και τον γάμο

Οκτωβρίου 30, 2014

Γράφει ο Νικόλας Ουρανός, Relationship expert

 Μετά την «περίοδο του μέλιτος» – που μπορεί να διαρκέσει ένα ή δύο χρόνια γάμου, τα προβλήματα που φαίνονταν αρκετά μακριά – έρχονται κοντινότερα και οι προκλήσεις αρχίζουν να δοκιμάζουν την «κατασκευή» και την ανθεκτικότητα της σχέσης.

Όταν αρχίζουν και προκύπτουν οι πρώτες κρίσεις, αλήθεια πώς θα αντιδράσει το ζευγάρι;

Τότε που έχει την πίεση από το καθημερινό στρες, πώς θα συνεχίσει να επικοινωνεί και να σχετίζεται μεταξύ του;

Τότε είναι η στιγμή που χρειάζεται να συμμαχήσουμε για ένα ανώτερο λόγο, πιστοί στο όραμα και τις επιδιώξεις της σχέσης που από την πρώτη στιγμή ονειρευτήκαμε και δημιουργήσαμε.

Τρία είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία μπορείτε να καλλιεργήσετε για να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια της ζωής και να διατηρήσετε το γάμο σας, ζώντας ευχαριστημένοι:

1. Σεξουαλική Οικειότητα

2. Δέσμευση

3. Προσφορά

Η σεξουαλική συνδεσιμότητα του ζευγαριού, δηλαδή η βενζίνη και ο κινητήρας της σχέσης σπάνια παρουσιάζουν προβλήματα κατά τα πρώτα χρόνια του γάμου, αλλά όταν τα παιδιά έρχονται στο προσκήνιο, τότε αμέσως γίνεται μια πρόκληση.

Στην πραγματικότητα, το σεξ είναι ένα από τα θέματα που πιο συχνά επικαλούνται για χωρισμό οι δύο σύντροφοι (ακριβώς πίσω από τα οικονομικά θέματα και τον τρόπο ανατροφή των παιδιών). Αποτελεί το πιο σημαντικό και ζωτικό συστατικό για την ίδια την σχέση, αφού αποτελεί την μη λεκτική επικοινωνία της και αφορά την ψυχική της ένωση. Χωρίς σεξουαλική επικοινωνία η καθημερινότητα έχει την αποτελεσματικότητα συνεννόησης παρόμοια με τον πύργο της Βαβέλ.

Μιλώντας για δέσμευση είναι προφανής πώς δεν εννοούμε μόνο το να είμαστε πιστοί, αλλά να είμαστε αποφασισμένοι και προσανατολισμένοι να εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε το γάμο σας πετυχημένο. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε καμία περίπτωση όταν για το οποιοδήποτε ζήτημα, στρεφόμαστε ή ζητάμε λύσεις εκτός σχέσης. Και φυσικά δεν εννοούμε την υποστήριξη και την καθοδήγηση ενός ειδικού σχέσεων.

Η προσφορά στην σχέση, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα συστατικά του μοντέρνου ορισμού της αγάπης. Στο λεξικό του έρωτα ορίζεται  ως «η αρετή του δίνει καλά πράγματα σε [ένα σύζυγο] ελεύθερα και άφθονα, “συμπεριλαμβανομένου να εκφράζουμε την αγάπη και το σεβασμό μας, να συγχωρούμε εύκολα, και να κάνουμε μικρές αλλά σημαντικές πράξεις δημιουργικότητας: όπως να προετοιμάζουμε καφέ το πρωί.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άντρες και οι γυναίκες με υψηλή δραστηριότητα σε ενέργειες αγάπης για το ταίρι τους αποδεικνύεται ότι είναι και οι ίδιοι «πολύ χαρούμενοι» στο γάμο τους. Όπως είναι αναμενόμενο, είναι επίσης λιγότερο επιρρεπείς σε διαζύγιο.

Είναι απόλυτα σαφής η αλληλοσυσχέτιση  μεταξύ αυτών των τριών χαρακτηριστικών: τα ζευγάρια που είναι προσανατολισμένα στην προσφορά και νιώθουν αμοιβαία δέσμευση είναι απόλυτα φυσιολογικό να οδηγηθούν και στην σεξουαλική ικανοποίηση.

Τι περιμένουμε λοιπόν;

Αυτό είναι το αντισεισμικό σχέδιο για το γάμο και κατ’ επέκταση την σχέση μας.

Πάμε! Από σήμερα κιόλας..

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>