3 τρόποι για να νικήσετε το άγχος

Σεπτεμβρίου 10, 2014

www.plus.google.com

Το άγχος υπάρχει στη ζωή όλων μας.  Οι επιστήμονες τονίζουν ότι υπάρχουν 2 είδη στρες, το δημιουργικό και το αρνητικό, όπου κάνει κακό στην υγεία μας.

Ακούστε το σώμα σας

Το πρώτο και βασικό βήμα είναι να αναγνωρίσουμε τα σημάδια με τα οποία εκδηλώνουμε το άγχος. Ο μόνος οργανικός τρόπος για να καταλάβετε ότι πάσχετε από στρες είναι τα πρώτα οργανικά σημάδια όπως ταχυπαλμίες, πίεση ή κάποια ασθένεια. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για να χαλαρώσετε!

Πάρτε μία βαθιά ανάσα

Συνήθως το άγχος σας κάνει να αναπνέετε επιφανειακά και γρήγορα. Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε το άγχος σας να σας κυριεύει κάντε την εξής άσκηση:

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια στο πλάι και τα μάτια σας κλειστά, συγκεντρώστε το μυαλό σας στην διαδικασία της αναπνοής σας και εισπνεύστε και εκπνεύστε αργά από τη μύτη για περίπου 10-20 λεπτά.

Περπατήστε!

Μια βόλτα στο πάρκο ή στο εμπορικό κέντρο μπορεί να λειτουργήσει θετικά και να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος!

Μην αμελείτε τον βραδινό ύπνο

Πολλές φορές βρίσκεται δύσκολο να κοιμηθείτε το βράδυ ή ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας ή πολύ νωρίς το πρωί. Αυτό συμβαίνει επειδή το στρες καταλαμβάνει το μυαλό και επηρεάζει τη δυνατότητα ύπνου και χαλάρωσης.

Αν αντιμετωπίζετε παρόμοια συμπτώματα καλό είναι να έχετε τακτικές ώρες ύπνου και να αποφεύγετε τα άσκοπα ξενύχτια τα οποία επιδεινώνουν την κατάσταση.   

Πείτε Ναι!

  • Στο  συχνότερο γέλιο
  • Στην άσκηση
  • Στο σωστό προγραμματισμό
  • Στην αλλαγή του τρόπου σκέψης
  •  Στη βόλτα

Το χρόνιο στρες είναι υπεύθυνο για καρδιαγγειακά προβλήματα, πονοκεφάλους και προβλήματα στον ύπνο, γαστρεντερικά προβλήματα και προβλήματα  στυτικής δυσλειτουργίας.

Κλείστε μία συνεδρία nutritional & anti-aging coaching και μάθετε πώς μέσο της διατροφής μπορείτε να αλλάξετε την υγεία σας. Επικοινωνήστε εδώ.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>