5 απλοί τρόποι για να δυναμώσετε τη σχέση σας

Φεβρουαρίου 20, 2015

Μερικές φορές, η καλύτερη συμβουλή σε μια σχέση βασίζετε στην κοινή λογική. Είναι απλό: συμπεριφέρσου στον σύντροφο σου, όπως ακριβώς θα ήθελες να σου συμπεριφερθεί και αυτός. Το να διατηρήσετε την σχέση σας υγιή και δυνατή δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μικρά μυστικά που θα κάνουν λειτουργήσουν ευεργετικά.

Ας δούμε λοιπόν 5 τρόπους να δυναμώσουμε την σχέση μας:

1. Διατηρήστε μια θετική καθημερινή επικοινωνία: Κάθε ζευγάρι έχει μια ρουτίνα επικοινωνίας. Ακόμα και αν αυτή δεν εκφράζει κάτι θετικό, αυτό εύκολα μπορείτε να το αλλάξετε.

Α) Πείτε “Καλημέρα” και “Καληνύχτα” με τέτοιο τρόπο, ώστε να ακούγεται πως όντως τα εννοείται.

Β) Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, δώστε μια ζεστή αγκαλιά ή ένα φιλί. 

Γ) Ευχαριστείστε  τον σύντροφο σας για κάθε τι που έκανε και σας βοήθησε με το σπίτι ή τα παιδιά.

Δ) Πείτε: “Σήμερα σ ‘αγαπώ πιο πολύ γιατί …». Σε γενικές γραμμές φροντίστε να επικοινωνείτε καθημερινά, όχι σαν συγκάτοικοι, αλλ σαν ερωτευμένοι.

2. Δώστε προσοχή και επαινέστε στον σύντροφό σας: Όταν είστε σε μια σχέση αγάπης, πρέπει να αναγνωρίζετε θετικά και να εγκωμιάζετε τον σύντροφο σας, γιατί εάν δεν το κάνετε, τότε κάποιος άλλος θα το κάνει. Η εμφάνιση αλλά και ο χαρακτήρας είναι αυτά που σας έφεραν κοντά, αλλά και αυτά που σας ενώνουν και σας κρατάνε μαζί, για αυτό μην ξεχνάτε να τα αναφέρετε. Αναγνωρίστε θετικά τον σύντροφό σας με κάτι που έκανε και δείχνει το τι αγαπάτε στον χαρακτήρα του.

3. Βοηθήστε όπου μπορείτε: Μην περιμένετε από το ταίρι σας να ζητήσει βοήθεια, προσφερθείτε εσείς, ώστε να κάνετε πιο εύκολη την καθημερινότητα του. Όταν η σχέση γίνεται ένα σταθερό μέρος της ζωής μας, είναι φυσικό κάποια στιγμή να την  παραμελούμε και να δείχνουμε τον πιο ευγενικό εαυτό μας σε λιγότερο κοντινά άτομα. Με το να υποθέτουμε ότι ο σύντροφος μας γνωρίζει την αγάπη μας και θα είναι εκεί και αύριο, δημιουργούμε συναισθηματικά κενά. Προσφερθείτε να συμμετέχετε στις υποχρεώσεις του και θα δείτε ότι θα νιώσετε και εσείς καλύτερα, αλλά και αυτός θα είναι πιο θετικός στις δικές σας υποθέσεις.

4. Κάντε εποικοδομητικούς καβγάδες: Τα ζευγάρια που λένε ότι δεν τσακώνονται ποτέ λένε ψέματα, ή ίσως το ένα μέλος του ζευγαριού δρα παθητικά χωρίς να εκφράζει όσα νιώθει. Ο στόχος σε ένα καλό τσακωμό είναι να βρεθεί μια λύση, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι ατέρμονες μάχες. Κάντε ουδέτερες ερωτήσεις (όπως «Γιατί νομίζεις ότι…;) και ακούστε τις απαντήσεις, ώστε στη συνέχεια  πείτε τη γνώμη σας. Κατά την έναρξη του καβγά, εσείς και ο σύντροφός σας θα έχετε διαφορετικές ιδέες για το πώς να λύσετε το πρόβλημα. Απορρίψτε και τις δύο ιδέες, ώστε να καταλήξετε σε μια κοινή λύση, η οποία θα ικανοποιεί και τους δύο.

5. Κάντε δηλώσεις αγάπης: Κοιτάξτε στα μάτια τον σύντροφο σας και εκφράστε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σας για την ύπαρξη του στη ζωή σας. Πείτε του πόσο καλά σας κάνει να νιώθετε η σκέψη του κατά την διάρκεια της ημέρας, αλλά και η παρουσία του.                                                    

Ακόμα και αν πιστεύετε πως η σχέση σας δεν χρειάζεται τίποτα από όλα αυτά, δοκιμάστε τα και θα δείτε την διαφορά.  

πηγή:    www.psychology-today.gr

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>