5 τρόποι για να (ξανά)αγαπήσετε το σώμα σας

Ιουνίου 10, 2013

image:plus.google.com

Μια  έρευνα δείχνει ότι 9 στις 10 γυναίκες είναι δυσαρεστημένες με το σώμα τους. Αν και αυτό είναι απογοητευτικό, είναι εφικτό να μην αισθανόσαστε ντροπή για το σώμα σας, αρκεί να είσαστε έτοιμοι να  κάνετε  κάποιες αλλαγές στη ζωή σας με περισσότερη έμφαση στον τρόπο της σκέψη σας. Έτσι, εάν είστε έτοιμοι να αγαπήσετε τον εαυτό σας, διαβάστε τις 5 παρακάτω συμβουλές που θα σας  βοηθήσουν σίγουρα!

1. Δείτε τον εαυτό σας ως σύνολο
Μη λαμβάνετε υπόψη σας μόνο τα ατελή κομμάτια του εαυτού σας. Δείτε τον εαυτό σας ως σύνολο. Θυμηθείτε ότι  είστε ένα εντελώς μοναδικό είδος που ποτέ δεν έχει υπάρξει σε αυτή τη μορφή πριν, ούτε θα επανέλθει ποτέ αυτό το σώμα ξανά.

2. Αναγνωρίστε το τώρα
Αφήστε τη νοοτροπία η οποία λέει, «Αν χάσω 10 κιλά, τότε θα λατρέψω το σώμα μου”. Σημασία έχει το τώρα και στο τώρα ζούμε και αναπνέουμε. Αγαπήστε λοιπόν το τώρα με “τις ατέλειες του”!

3. Επαναπροσδιορίστε την έννοια ομορφιά
Αξίζετε να είσαστε ευτυχείς και να αισθάνεστε  σίγουροι.  Επαναπροσδιορίστε την έννοια ομορφιά  και συμπεριλάβετε μέσα σε αυτήν και τον εαυτό σας. Να είστε ευχαριστημένες με αυτό που βλέπετε και να ξέρετε ότι είστε όμορφες.

4. Να είστε ευγνώμων για το σώμα σας
Εκτιμήστε τη φόρμα σας και μη τη βασανίζετε για να την αλλάξετε. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσετε πόσο τυχερές είσαστε που έχετε αυτό το σώμα! Σκεφτείτε όλα τα καταπληκτικά πράγματα που μπορεί να κάνει και νιώστε ευγνωμοσύνη!

5. Γίνετε έμπνευση για τους άλλους
Δε χρειάζεται να είσαστε  supermodels για να είσαστε ευτυχισμένες. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθείτε να έχετε αξιόλογα πρότυπα, γιατί το ξέρετε ή όχι, ο τρόπος που περιποιείστε τον εαυτό σας επηρεάζει τους γύρω σας. Να είσαστε ευγενικές με τον εαυτό σας. Να τον αγαπάτε. Αξίζετε να είστε ευτυχισμένες και να  δείχνετε το πώς και σε όλες τις άλλες γυναίκες!

Αρθρογράφος: inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>