Πέντε χαρακτηριστικά των ανθρώπων με ενσυναίσθηση

Οκτωβρίου 17, 2014

Οι άνθρωποι με  ενσυναίσθηση είναι πιο συναισθηματικοί, πιο ευαίσθητοι και έχουν έντονη την ανάγκη να βοηθήσουν. Η διαίσθηση είναι το φίλτρο μέσα από το οποίο βιώνουν τον κόσμο. Οι ενσυναίσθητοι είναι δοτικοί, πνευματικά συντονισμένοι και καλοί ακροατές. Αυτοί θα είναι πάντα εκεί για σένα,  νοιάζονται  πραγματικά για τα συναισθήματα, την υγεία και τις ανησυχίες των άλλων ανθρώπων.

1. Μπορούν να “διαβάζουν” τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων

Οι ενσυναίσθητοι  ξέρουν τι αισθάνεται ένα άτομο, ανεξάρτητα από το πώς φαίνεται εξωτερικά. Αυτό είναι επειδή έχουν την ικανότητα να αλληλεπιδρούν ουσιαστικά και να αισθάνονται τα άγχη και τις ανησυχίες τους.  

2. Μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά τους άλλους ανθρώπους, ακόμα και αν δεν τους γνωρίζουν καλά

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να εμπιστεύονται ανθρώπους με ενσυναίσθηση και να μοιράζονται τα προβλήματά τους μαζί τους.   Οι ενσυναίσθητοι θέλουν να βρίσκουν τις λύσεις, τις απαντήσεις και αναζητούν τη γνώση.

3. Αντιλαμβάνονται  την ενέργεια των συναισθημάτων  όπου και να βρίσκονται 

Οι ενσυναίσθητοι  αισθάνονται τα συναισθήματα ακόμα και όταν περπατάνε στο δρόμο. Ασχολούνται με τα εσωτερικά συναισθήματα των ανθρώπων, γι ‘αυτό και μοιράζονται τα ίδια προβλήματα! Είναι  επίσης σε θέση να αισθάνονται με το πώς νιώθουν οι άλλοι και να κατανοήσουν αυτό που βιώνουν.

4. Μπορεί να είναι πάρα πολύ εσωστρεφείς

Οι άνθρωποι με έντονη ενσυναίσθηση  τείνουν να αποφεύγουν την πολυκοσμία. Συχνά αισθάνονται όλη αυτή την συναισθηματική ένταση  όταν βρίσκονται σε  πολύ κόσμο που λόγω της έντασης μπορεί να γίνει δυσβάσταχτη. Εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, γήπεδα και κινηματογράφος μπορεί να φαίνεται κάτι το τρομερό πολλές φορές.

5. Δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τη βία, τη σκληρότητα, ή τραγωδία

Οι ενσυναίσθητοι αγαπούν τη ηρεμία και την αρμονία στο περιβάλλον για αυτό και αντιπαθούν κάθε μορφή βίας.  

Αναγνωρίζοντας το συναίσθημα της ενσυναίσθησης είναι το πρώτο βήμα για την ανάληψη των συναισθημάτων σας, αντί συνεχώς να πνίγεστε σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσετε τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας  αλλά και τις σχέσεις σας.

About Author(1) Reader Comment

  1. βασιλης
    Reply →
    19/04/2018 at 10:26 πμ

    αν υπηρχαν περισσοτεροι ενσυναισθητοι ανθρωποι στην κοινωνια σιγουρα ο κοσμος θα ηταν πολυ καλυτερος. η εμμονη τον ανθρωπων να επιλεγουν τον δρομο του κακου στη ζωη τους, μας απομακρυνει απο την εξελιξη που επιτυγχανεται με την επιλογη προς το καλο... η ενσυναισθηση ειναι η καλυτερη ισως η ανωτερη μορφη ευαισθησιας που μπορουμε να εχουμε για εναν ανθρωπο.. με την απορριψη του κακου δημιουργουμε χωρο για να αναπτυξουμε την ευαισθητη πλευρα στο χαρακτηρα μας και να φτασουμε καποια στιγμη στην ενσυναισθηση... σιγουρα ειναι θεμα επιλογης...

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>