6 Δροσιστικές Καλοκαιρινές yoga asanas

Ιουνίου 01, 2015

O ευεργετικός ρόλος της πρακτικής το Καλοκαίρι:

Καθώς οι εποχές διαδέχονται η μια την άλλη, το σώμα αλλάζει τον τρόπο που λειτουργεί επιζητώντας συνεχώς να φέρει αρμονία και ισορροπία μέσα του. Οι αλλαγές αυτές επηρεάζονται από τις ίδιες τις εποχές, τις ώρες που διαρκεί το φως της ημέρας, τις τροφές που απουσιάζουν συγκεκριμένες περιόδους από τη φύση, αλλά και τις εποχικές δραστηριότητες.

Παρόλο που το σώμα προσαρμόζεται φυσικώς στις αλλαγές αυτές, είναι ιδιαίτερα επωφελές να προσθέσουμε κάποια μικρά tips ώστε να ενισχύσουμε την μετάβαση αυτή και να συνδεθούμε πιο στενά με την εποχή που διανύουμε.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να ενθαρρύνουμε την ισορροπία του σώματός μας είναι μέσω της πρακτικής της yoga.

6 Δροσιστικές Καλοκαιρινές yoga asanas:

  •     Χαιρετισμός στη Σελήνη: Είναι μια παραλλαγή του χαιρετισμού στον ήλιο. Αν παρόλα αυτά θέλετε να κάνετε τον χαιρετισμό στον ήλιο, δοκιμάστε να περπατήσετε μέχρι τη μπροστινή θέση αντί να πηδήξετε μπροστά, έτσι ώστε να διατηρήσετε χαμηλή την ενεργειακή σας δόνηση.
  •     Υποστηριζόμενα Backbends: Δοκιμάστε τη «Γέφυρα» με ένα μπλοκ στο χαμηλό μέρος της πλάτης.
  •     Πόδια ψηλά στον τοίχο: Σε αυτή τη στάση να διατηρείτε την ουρίτσα με scup στον τοίχο και τα πόδια σας ευθεία προς τα πάνω.
  •     Υποστηριζόμενα shoulder stand: Τοποθετήστε μια κουβέρτα ή μια πετσέτα κάτω από τους ώμους, αφήνοντας το λαιμό σας να κυλίσει προς την άκρη.
  •     Πρόσθιες κάμψεις: Δοκιμάστε πρόσθιες κάμψεις καθισμένοι στους γοφούς σας ή από όρθια θέση και με τα πόδια ανοιχτά σε μεγαλύτερο άνοιγμα από αυτό της λεκάνης .
  •     Twists: μπορείτε να τις κάνετε είτε καθιστοί είτε ξαπλωμένοι στο πάτωμα.

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που κυριαρχεί το φώς και η ζέστη, και η ενέργειά του εκπέμπει σε υψηλή δόνηση. Για να ισορροπήσουμε τη ζέστη και την ενέργεια του καλοκαιριού, στοχεύουμε στη καλλιέργεια ενός δροσερού και ήρεμου περιβάλλοντος στο σώμα μας.

Όλες αυτές οι πόζες στέλνουν ένα κύμα χαλάρωσης μέσω του νευρικού συστήματος και βοηθούν στη προσπάθεια του σώματος να αυτορυθμιστεί.

Bhavana Yoga Team

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>