7 τρόποι για να έλξετε περισσότερη χαρά στη ζωή σας!

Ιουλίου 03, 2013


inspire_grass


Η χαρά είναι ένα συναίσθημα που το εκφράζουμε με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα, πηδάμε από χαρά όταν κερδίζουμε ένα σκληρό αγώνα ανταγωνισμού, γελάμε μέχρι δακρύων με μια ξεκαρδιστική ιστορία. “Πετάμε” από χαρά μετά από ένα δώρο έκπληξη και ξεφωνίζουμε χαρούμενα όταν ακούμε μια φανταστική είδηση. Αισθανόμαστε ενέργεια και ευτυχία μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα!

Όταν αισθανόμαστε χαρά, νιώθουμε αυτοπεποίθηση, ισχυροί, ικανοί, αξιαγάπητοι και πλήρεις. Αυτοί είναι μερικοί καλοί λόγοι για να βιώσουμε περισσότερη χαρά στη ζωή μας. Εδώ είναι επτά τρόποι που μπορούμε αν τους εφαρμόσουμε, να το πετύχουμε!

 

1. Αναλάβετε μια προκλητική δραστηριότητα

Σκεφτείτε ένα στόχο που θα θέλατε να πετύχετε είτε πρόκειται για τη δημιουργία ενός μικρού κήπου με λουλούδια στην αυλή σας ή να πάρετε ένα πτυχίο. Η διαδικασία καθορισμού ενός στόχου, μαθαίνοντας τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξή του και δίνοντας τον καλύτερο σας εαυτό έως ότου κατακτηθεί, θα σας κάνει να νιώσετε υψηλή αυτοεκτίμηση και υπερηφάνεια. Αυτά είναι συναισθήματα που συνδέονται άμεσα με τη χαρά.

 

2. Επιδιώξετε ενεργά τη χαρά μέσα από την έμπνευση

Ένας άλλος τρόπος για να πάρετε περισσότερη χαρά στη ζωή σας είναι να βρείτε χρόνο για κάποιες καθημερινές δραστηριότητες. Η συμμετοχή σε ομάδες διαλογισμού και προσευχής είναι δύο τρόποι που μπορούν να σας προσφέρουν ένα αίσθημα ευεξίας, ηρεμίας και χαράς. Η ύπαρξη σας στη φύση με έναν απλό περίπατο είναι ένας άλλος ένας τρόπος για να νιώσετε τη χαρά και την ενότητα με ένα μεγαλύτερο σύνολο.


3. Ασχοληθείτε με ευχάριστες δραστηριότητες

Κάντε μια ευχάριστη δραστηριότητα που δεν είναι στόχος, αλλά απλά διασκέδαση. Μερικά παραδείγματα είναι μια βόλτα με το σκύλο σας, μια έξοδος για χορό, πεζοπορία, το να απολαύσετε μια συναυλία ή να κάνετε έρωτα. Υπάρχουν ένα σωρό άλλες δραστηριότητες που δεν έχουν άλλο σκοπό παρά να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χαλαροί και χαρούμενοι και να κρατήσετε το μυαλό σας επικεντρωμένο στο παρόν. Μην ξεχνάτε ότι στο παρόν σας ζει η χαρά!

 

4. Δεχθείτε τη θλίψη

Όταν αισθανόσαστε λυπημένοι, η χαρά το σκάει από το παράθυρο. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κλάψει. Το κλάμα ξαλαφρώνει την ψυχή. Μπορείτε να κλάψετε όσο θέλετε αρκεί να μην επιδοθείτε σε αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σας. Απλά συνεχίστε να λέτε στον εαυτό σας, “Είμαι μια χαρά. Είμαι εντάξει. Απλά νιώθω λυπημένη-ος.” Θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα με την αποδοχή της λύπης σας.

 

5. Τιμήστε τον εαυτό σας συνειδητά και συχνά

Η χαρά δεν προέρχεται από τους άλλους. Προέρχεται από μέσα σας. Σταματήστε τις αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σας και αντικαταστήστε τις με σκέψεις που τιμούν τον εαυτό σας, όπως, «Αγαπώ αυτό που είμαι. Νιώθω πληρότητα. Έκανα το καλύτερό που μπορούσα. Μπορώ να το κάνω αυτό.” Επίσης, να δώσετε έμφαση σε όλα όσα κάνετε καλά. Καταγράψτε τα, ώστε να μπορείτε να τα διαβάσετε συχνά. Όσο περισσότερο ενισχύετε τις έννοιες αυτές, τόσο περισσότερο γίνονται πραγματικότητα.

 

6. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για ένα διάλειμμα

Να φροντίζετε τον εαυτό σας. Δημιουργήστε χρόνο, μόνο για σας, ώστε να αποσυνδέστε από τις καθημερινές ευθύνες μακριά από το θόρυβο, τη διέγερση, και τις απαιτήσεις των ανθρώπων γύρω σας. Η χαρά έρχεται εύκολα όταν εστιάζουμε στις ανάγκες μας. Απολαύστε ένα μασάζ. Κλείστε την πόρτα του γραφείου σας, βάλτε τα πόδια σας επάνω, και παρακολουθήστε τον κόσμο έξω από το παράθυρό σας. Πάρτε έναν υπνάκο. Αυτά τα είδη των δραστηριοτήτων δίνουν στο σώμα και την ψυχή σας την ευκαιρία να νιώσετε ατελείωτη χαρά. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας: “Η δουλειά μου είναι να φροντίζω τον εαυτό μου”.


7. Πείτε τη λέξη «Χαρά» συχνά και εξετάστε το νόημά της

Επαναλαμβάνοντας τη λέξη «Χαρά», θα νιώσετε πραγματικά αυτό το συναίσθημα. Πέστε τη ξανά και ξανά, μεταβάλλοντας την ταχύτητα, τον τόνο και το ρυθμό. Παρατηρήστε πώς το σώμα σας αισθάνεται όταν λέτε τη λέξη. Μήπως το στήθος σας επεκτείνεται; Μήπως το πρόσωπό σας χαλαρώνει; Σκεφτείτε τί σημαίνει χαρά για εσάς. Να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται, ορμώμενοι από το συναίσθημα της χαράς, τις εικόνες που φέρνετε στο νου, ίσως ακόμη και τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που σας προκαλούν χαρά. Βρείτε αντικείμενα που σας θυμίζουν χαρά και τοποθετήστε τα στο γραφείο σας ή στον χώρο που περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας. Θα νιώθετε περισσότερη ευτυχία στη ζωή σας και οι αρνητικές σκέψεις θα κάνουν φτερά!

 

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.gr

 Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>