Οχτώ βήματα προς την ευδαιμονία

Ιανουαρίου 28, 2014

Γράφει η Ρούλα Παπαθανασίου, Reiki Master, Healing Thai massage, Meditation classes, Crystalltherapist

www.plus.google.com

Μέσα στο κλίμα των τελευταίων χρόνων έχω βρει τη λύση που με κρατά ζωντανή στο πνεύμα, υγιή στο σώμα και ευτυχισμένη στην καρδιά:

Πήρα αποφάσεις

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ορθώσει το ανάστημά τους στη ζωή ή νομίζουν ότι το έχουν κάνει χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Άγονται και φέρονται επιτρέποντας στον εαυτό τους να επηρεάζεται από τα πάντα! Για αυτό είναι συνέχεια «κάπως»!

Είναι «όχι ευτυχισμένοι, όχι πολύ καλά» (γιατί η ευτυχία δεν μπορεί να είναι συνεχής), είναι κουρασμένοι και άτονοι, θέλουν να βγαίνουν και να ξεσκάνε, να «χαζεύουν» στην τηλεόραση, να φτύνουν στον αέρα για να μην ματιαστούν όταν «στις μέρες μας  έχουν δουλειά», ή χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως  «επιβιώνω, παλεύω, ακόμα είμαι όρθιος» κτλ.  Μήπως  έχουν χάσει το ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και περιμένουν κάποια θεά-μοίρα να τους χαμογελάσει;  Δεν κρίνω κανεναν, αντιγράφω εκφράσεις που ακούω συνέχεια.

Θέλω να σας δείξω ότι τα πράγματα δεν έχουν μόνο μία όψη. Η όψη αλλάζει ανάλογα από το ποια πλευρά επιλέγεις να κοιτάς αυτό που σου συμβαίνει. Αυτό λέω: επιλέξτε, πάρτε αποφάσεις!

Είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα πουν διαβάζοντας αυτό το άρθρο, ότι «είμαι απέξω από το χορό και δεν ξέρω το πρόβλημά τους» ή ότι το πρόβλημα τους δε λύνεται, διότι έχουν δάνεια, παιδιά, υποχρεώσεις κτλ.

Να σας πω σε αυτό το σημείο ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί κανείς να το αποφασίσει. Πολλοί άνθρωποι που ξέρω άλλαξαν τα κακώς κείμενα με μόνο γνώμονα τους την ευτυχία που θέλουν να τη βιώνουν καθημερινά και όχι μόνο σε γιορτές και αργίες! Και το πέτυχαν! Γιατί όχι και εσείς; Οι άλλοι είναι πιο τυχεροί; Εγώ αυτό δεν το δέχομαι. Μόνοι μας δημιουργούμε την τύχη μας, τέλος! Τα υπόλοιπα είναι απλά λέξεις για να περνάμε την ώρα μας.

Αντί να καθόμαστε σπίτι και να περιμένουμε πότε θα έρθει η καλύτερη μέρα, εγώ λέω να πάρουμε απόφαση τα παρακάτω και να ρεύσουμε με τη ζωή μας όπως έρχεται, δηλαδή να αποδεχτούμε την αλλαγή στη συνειδητότητα και να ρεύσουμε στη μετάβαση. Είμαστε στη διαδικασία της εγκυμοσύνης μιας παγκόσμιας αλλαγής, ας κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε!

Χρήσιμες συμβουλές καθημερινής ευτυχίας!

1- Κάθε μέρα να χαμογελάω χωρίς λόγο.

2- Κάθε μέρα να είμαι ευγνώμων για ό, τι έχω και σταματάω να σκέφτομαι τι δεν έχω.

3- Κάθε μέρα να αναπνέω συνειδητά πριν σηκωθώ από το κρεβάτι και να κάνω θετικές δηλώσεις, για παράδειγμα, “Αξίζω τα καλύτερα, ρέω εύκολα μέσα στα γεγονότα, αγαπάω και αξίζω την αγάπη!”

4- Συχνά και σταθερά να κάνω πράγματα για εμένα, αυτό μπορεί να είναι άθληση, χόμπι, να περάσω χρόνο με ανθρώπους που αγαπώ και με γεμίζουν- δε θα κάνω μόνο πράγματα για τους άλλους.

5- Μηνιαία οπωσδήποτε (και πιο συχνά για όποιον μπορεί) να ξεμπλοκάρομαι και να αποφορτίζομαι από ό, τι συσσωρεύω μέσα μου και στο  σώμα μου. Σπουδαία δουλειά κάνουν όλες οι ενεργειακές θεραπείες και οι ομάδες που δημιουργούνται.

6- Ας αρχίσω να με αγαπώ και να με συγχωρώ για κάθε αρνητική σκέψη που κάνω κάθε δευτερόλεπτο (ναι, τόσο συχνά κάνουμε τις λάθος σκέψεις). Αυτός είναι και ένας σίγουρος τρόπος για να αρχίσουμε να νιώθουμε μέσα μας αυτή την ποιότητα αγάπης που δε βασίζεται στο φόβο, στην άμυνα και στο εγώ. Είναι η ποιότητα αγάπης που αμέσως και μαγικά σαν να είναι επιδημία σε κάνει να αγαπάς όλους τους ανθρώπους και βλέπεις παντού καλό.

7- Να βλέπω παντού το Θεϊκό πνεύμα. Όλα είναι όπως πρέπει να είναι!  Αυτή η «κατάσταση» είναι το τέλος μιας εποχής που δίνει σταδιακά τη θέση της σε κάτι ΝΕΟ~ δείτε πόσα καλά πράγματα προκύπτουν όταν ο άνθρωπος ξεβολεύεται και δεν έχει να χάσει τίποτα πια… τότε κάνει τα μεγαλύτερα άλματά του, τότε μιλά επιτέλους με την καρδιά του αψηφώντας τους κινδύνους που του λέει το μυαλό… τότε ΖΕΙ τη ζωή του! 

8- Σταματώ να είμαι μίζερος, σταματώ να γκρινιάζω και να έχω απαιτήσεις. Ώρα είναι να αρχίσουμε να δίνουμε και να όχι μόνο να παίρνουμε!  Ο πλούτος που νιώθουμε μέσα στην ψυχή μας όταν προσφέρουμε είναι ανυπολόγιστος…

Ο μικρόκοσμος στον οποίο ζει το κεφάλι μας επηρεάζεται άμεσα και μόνο από το δημιουργό του. Και μαντέψτε, ποιος είναι αυτός  ο δημιουργός; ΕΣΕΙΣ!

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και με λίγη επιμονή όλα γίνονται! Αρκεί να το αποφασίσει κανείς! 

Namaste

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;