Εννιά συμβουλές για να χάσετε βάρος: Δεν έχει σημασία πόσο πολυάσχολοι είστε!

Ιουνίου 10, 2013
inspire_wo_g

Freedigitalphotos


Ακούμε όλη την ώρα: “Δεν έχω αρκετό χρόνο για άσκηση”. Πάρτε τον έλεγχο της ημέρας στα χέρια σας και δώστε προτεραιότητα στην υγεία  και τη φυσική σας κατάσταση! Το μυστικό δεν είναι να βρεις χρόνο αλλά να δημιουργήσεις χρόνο! Να ανοίξουμε το  δρόμο και να δώσουμε σημασία στην ημέρα μας. Μερικές συμβουλές για να το κατορθώσουμε είναι οι παρακάτω:

1. Ασκήσεις μυϊκής δύναμης στην καθημερινότητά σας

Ακόμα κι αν επικεντρωθείτε σε μία μόνο ομάδα μυών ανά ημέρα  και να κάνετε τρεις διαφορετικές ασκήσεις, (τρία σετ των 15 για την κάθε ομάδα μυών) θα επωφεληθείτε. Μπορείτε να το κάνατε σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Θυμηθείτε: το μυστικό για ένα σωστό μεταβολισμό είναι και η άσκηση των μυών .

2. Προτεραιότητα στον εαυτό σας

Οι στρεσογόνες καταστάσεις μπορεί να σας απομακρύνουν από τη σωστή φροντίδα  του εαυτού σας. Αν έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας για χάρη των εξωτερικών προβλημάτων, θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από όσα τελικά θα λύσετε. Βεβαιωθείτε ότι κάνατε  ό, τι χρειάζεται -όσο μικρό και αν είναι- για τον εαυτό σας κάθε μέρα, ακόμα και αν αφιερώσετε μόνο 30 λεπτά για την υγεία σας καθημερινά.

3. Φάτε ολόκληρα, φρέσκα τρόφιμα

Σε γενικές γραμμές, τα λιγότερα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνετε  είναι εκείνα που προέρχονται από συσκευασίες και έχουν ετικέτες. Τα φρέσκα, υγιεινά φρούτα και λαχανικά  είναι διαθέσιμα στην αγορά, έτσι ώστε να ωφελούν τον οργανισμό σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

4. Τρώτε συγκεντρωμένη

Μη βλέπετε τηλεόραση ενώ τρώτε. Δώστε προσοχή στο τί τρώτε. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν είστε πραγματικά πεινασμένος ή αν κάτι άλλο συμβαίνει. Ελέγξτε πρώτα  αν μόνο διψάτε. Τρώτε αργά. Ο καλύτερος τρόπος για απώλεια βάρους είναι να έχετε επίγνωση του τί σκέφτεστε και τί αισθάνεστε. Έχετε όλες τις απαντήσεις. Το γνωρίζετε όταν κάνετε υπερκατανάλωση τροφής. Το γνωρίζετε όταν έχετε φάει πολύ πρόχειρο φαγητό. Η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή!

5. Θέστε στόχους

Τι κάνετε για τους στόχους  που έχετε ορίσει για τον εαυτό σας στην αρχή του τρέχοντος έτους; Αν έχετε απομακρυνθεί, πώς μπορείτε να φέρετε ξανά τους στόχους σας στο προσκήνιο; Διώξτε την ενοχή  από το παράθυρο και ξεκινήσετε από την αρχή. Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Αν αυτό σας βοηθάει, ξεκινήστε από το αποτέλεσμα και σκεφτείτε πώς θα θέλετε να αισθάνεστε όταν τελειώνει η χρονιά και πλησιάζετε το στόχο σας. Τι χρειάζεται  να κάνετε για να φτάσετε εκεί;

6. Επιμείνετε στη συνήθεια της καθημερινότητας

Η συνειδητοποίηση στο τι μπορείτε να επιτύχετε και η δέσμευση σε αυτό, τουλάχιστον σε πρώτη φάση είναι ένα πολύ καλό βήμα. Αν ξεκινήσετε υπερβολικά φιλόδοξα, είναι  πιθανό να μην μπορέσετε να αντεπεξέλθετε. Δοκιμάστε δύο προπονήσεις την εβδομάδα  για ένα μήνα. Ή απλά δεσμευτείτε για 15 λεπτά την ημέρα, αν αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε πρώτη φάση. Αν δείτε ότι έχετε κάνει σταθερά πρόοδο, θα αποκτήσετε τη δυναμική και την εμπιστοσύνη που μπορείτε να αξιοποιήσετε στο μέλλον.

7. Ορίστε κανόνες

Πολλοί άνθρωποι που έχουν ακολουθήσει επιτυχώς μία δίαιτα, έχουν θέσει κανόνες στον εαυτό τους. Καθορίστε πόσο συχνά θα τους εφαρμόζετε, τις κακές συνήθειες που είσαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψετε και τις καλές συνήθειες που θα ξεκινήσετε, όπως η υγιεινή διατροφή , αλλά και η αύξηση ποσότητας νερού που πίνετε κάθε ημέρα.

8. Επιβραβεύετε τον εαυτό σας

Σκεφτείτε πώς αισθάνεστε όταν τελειώνει μια έντονη προπόνηση, ενώ τρέξατε ένα μίλι.  Έχετε μια αίσθηση ολοκλήρωσης! Νιώστε όμορφα με αυτό το συναίσθημα.

9. Εστιάστε στην υγεία

Εστιάζοντας στην υγεία σας μπορείτε να κερδίσετε  ένα σωρό οφέλη όπως αύξηση ενέργειας, αυξημένη διάθεση, περισσότερος «ζωντανός» χρόνος, ποιότητα ζωής. Είναι σίγουρο ότι μόλις αρχίσετε να κάνετε  μικρές καθημερινές  αλλαγές τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>