Cheesecake με τόφου και αμασάκε

Δεκεμβρίου 29, 2014

 

Υλικά

300 γρ αλεύρι τ. 70%

8 γρ μπαίηκιν πάουντερ (χωρίς αλουμίνιο)

 100 χλ ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

150 χλ σιρόπι κριθαριού ή σφένδαμου

100 χλ νερό

Μία πρέζα αλάτι

Κρέμα

2 x 300 γρ μαλακό τόφου (Silken tofu)

50 χλ ηλιέλαιο

600 γρ σιρόπι ρυζιού ή σφένδαμου

150 γρ κρέμα αμυγδάλου

 (100 γρ αμύγδαλα ωμά, καθαρισμένα, 25 γρ αμυγδαλέλαιο, ή ηλιέλαιο, 25 γρ. νερό)

400 γρ αμασάκε (γλυκιά κρέμα ρυζιού)

 (Εναλλακτικά: φυτικό γάλα ξηρών καρπών ή δημητριακών)

100 χλ χυμό λεμονιού

3 κουτ. σούπας σκόνη αγάρ – αγάρ

Σπόρους από δύο φασόλια βανίλιας

 (Εναλλακτικά: 1 φακελάκι σκόνη αληθινής βανίλιας)

Ξύσμα ενός λεμονιού

½ κουταλάκι αλάτι

Επικάλυψη

2 κούπες χυμό μήλου ή σταφυλιού

 (Εναλλακτικά: έτοιμη μαρμελάδα φρούτου της επιλογής σας, αραιωμένη με νερό 1:1)

Αποξηραμένα βύσσινα ή άλλα φρούτα (μουλιασμένα σε νερό ή κονιάκ)

2-3 κουτ. σούπας άμυλο κούζου ή άλλο βιολογικό άμυλο

Λίγους κόκκους αλατιού

Παρασκευή

Μουλιάζουμε τα βύσσινα, για να μαλακώσουν, 1-2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το μπαίηκιν πάουντερ και το αλάτι.

Ρίχνουμε τα υγρά και αναμιγνύουμε καλά, ώστε να έχουμε ένα μίγμα αρκετά ρευστό σαν μίγμα για κέικ. Λαδώνουμε τη φόρμα μας και ρίχνουμε το μίγμα της βάσης. Το βάζουμε να ψηθεί για 25 περίπου λεπτά, στους 165-170 βαθμούς.

Φτιάχνουμε την κρέμα αμυγδάλου, κτυπώντας καθαρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε λίγο λάδι και νερό και συνεχίζουμε το κτύπημα, μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή κρέμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα, με αυγοδάρτη ή σε μπλέντερ, πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.

Πάνω στη βάση της τούρτας που έχει ψηθεί, ρίχνουμε ένα παχύ στρώμα κρέμας τόφου και ξαναψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει από πάνω.

Διαλύουμε το κούζου σε λίγο κρύο νερό και το αναμιγνύουμε με το χυμό (ή τη μαρμελάδα) και το αλάτι, σε ένα κατσαρολάκι. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και σιγομαγειρεύουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Διακοσμούμε με τα ξηρά φρούτα την επιφάνεια της τούρτας και περιχύνουμε με το μίγμα του γλάσσου.

Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω τρίμμα καρύδας ή κομματάκια από καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα/φουντούκια).

Αφήνουμε να κρυώσει, αν θέλουμε βάζουμε στο ψυγείο, και σερβίρουμε κρύα την τούρτα.

Πηγή  oneproject.gr

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>