Deepak Chopra: “Μπορούμε να ζήσουμε άνετα 120 χρόνια!”

Δεκεμβρίου 11, 2012

«Το σώμα μοιάζει με συσκευή ραδιοφώνου και η ψυχή με τη μουσική συμφωνία που ακούγεται χάρη σε αυτό». Τάδε έφη ο δρ. Deepak Chopra στο αμερικάνικο περιοδικό «Life». Ποιος είναι όμως ο δρ. Deepak Chopra και γιατί εμπνέει τις ζωές μας σήμερα;

Είναι ινδός  γιατρός με αμερικανική υπηκοότητα. Γεννήθηκε το 1946 στο Νέο Δελχί, όπου και σπούδασε Ιατρική με αφορμή το θάνατο του παππού του. Δεν μπορούσε να αντιληφθεί το πώς έγινε τέφρα ενώ την προηγούμενη μέρα ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της Ινδίας.

Πάμε για τα 120!

Η πρόβλεψη ότι μπορούμε να ζήσουμε 120 έτη προέρχεται από έγκυρες και αξιόπιστες μελέτες που αφορούν τους μηχανισμούς του DNA, την πιθανότητα ατυχημάτων και ασθενειών, την ιδανική ισορροπία διατροφής, άθλησης και τρόπου ζωής γενικότερα.

Στο συλλογισμό ότι είναι απίθανο αυτό απαντά: «Αν σας φαίνεται απίθανο, σκεφθείτε ότι πριν από 100 χρόνια φαινόταν εξίσου απίθανο να ζει κανείς 80 ή 90 χρόνια».

Πάντως για τον ίδιο, δεν έχει σημασία αν φθάσεις 90, 120 ή μόνο 40. Είναι η ποιότητα ζωής που έχει σημασία. Σύμφωνα όμως με την ινδική παράδοση, είναι πολύ σημαντικό να ζήσει κανείς αρκετά χρόνια. Ακριβώς γιατί διαθέτεις περισσότερο χρόνο να διαφωτιστείς. Μόνο τότε η σοφία της εμπειρίας μπορεί και δρα: όταν διατηρείται για αρκετό χρόνο μέσα σου η βιολογική ισορροπία ενός νέου ανθρώπου. Έχει λοιπόν σημασία να είσαι υλικά επιτυχημένος, να έχεις καλή υγεία, να ζεις αρκετά και να ικανοποιείς τις επιθυμίες σου. Γιατί κατά συνέπεια έτσι είσαι ελεύθερος.

Ο Νόμος της Ελάχιστης Προσπάθειας

Μένουμε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις. Δεν στεκόμαστε άκαμπτοι σε μια. Το αποτέλεσμα; Οι επιθυμίες μας θα ρέουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της φύσης. Η κατάλληλη στιγμή, το σωστό timing και οι επιθυμίες γίνονται πραγματικότητα. Αυτός είναι ο νόμος της ελάχιστης προσπάθειας που ενεργοποιείται στο δεύτερο τσάκρα και μας διδάσκει ότι μπορούμε να κάνουμε λιγότερα και να πετύχουμε περισσότερα.

H συνομωσία των απιθανοτήτων

Η μετριοφροσύνη, η προσφορά, η συμφιλίωση, η χάρη και η αυτάρκεια προέρχεται πάντα από έναν διευρυμένο εαυτό. Αν η αίσθηση που έχετε για τον εαυτό σας είναι περιορισμένη, αυτό εκφράζεται με ένα άκαμπτο σώμα, μια τρομαγμένη όψη και ένα ανασφαλές περιβάλλον. Από την άλλη, αν η αίσθηση που έχετε για τον εαυτό σας, είναι διευρυμένη, αυτό εκφράζεται με ένα χαλαρό σώμα και ένα ανοιχτό και φιλικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι προθέσεις σας εκπληρώνονται συγχρονιστικά. Ο διευρυμένος εαυτός σας αισθάνεται πάντα γαλήνιος, ελεύθερος απεριόριστος και ευέλικτος, και νιώθει δέος απέναντι στο μυστήριο της ύπαρξης. Η αίσθηση που έχουμε για τον εαυτό μας, καθορίζει και τη στάση μας. Η απληστία, η υπεροψία, η επιθετικότητα, η απαιτητική και δυσάρεστη συμπεριφορά, και η άσχημη διάθεση πηγάζουν από μια περιορισμένη αίσθηση του εαυτού.

Για τα μέσα ενημέρωσης

Οι ιδέες σήμερα εξαπλώνονται μέσω των μέσων ενημέρωσης. Όταν φθάνουν να υιοθετηθούν από μια κρίσιμη μάζα, τότε κυριαρχούν. Τα μέσα ενημέρωσης είναι ιδιαιτέρως ισχυρά. Επηρεάζουν τη διαμόρφωση της συλλογικής ψυχής και ταυτόχρονα είναι αντικατοπτρισμοί της.Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>