Feng Shui και Υγεία

Ιουλίου 27, 2015

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για το Feng Shui και για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην αγάπη, τον έρωτα ή την οικονομική μας κατάσταση. Ίσως έχετε ακούσει ότι το Feng Shui είναι μια μέθοδος που επιτρέπει την πρόσβαση στα Μυστικά του Σύμπαντος για επιτυχία, αρμονία και καλές σχέσεις! Ίσως ακόμη να ξέρετε πώς να τοποθετήσετε τον βάτραχο των χρημάτων κοντά ή μακριά από την είσοδο του σπιτιού σας για να προκαλέσετε εισροή χρήματος!

Μπορεί να γνωρίζετε τις ευνοϊκές σας κατευθύνσεις, ή τον τρόπο τοποθέτησης των επίπλων του σαλονιού σας, ώστε να γίνετε κοινωνικοί ή δημοφιλείς!

Εκείνο όμως που δεν γνωρίζετε και που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσετε το μαγευτικό σας ταξίδι με το Feng Shui, είναι ότι η Κινέζικη αυτή Φιλοσοφία Χωροθεσίας και Χωροδιάταξης, φροντίζει πρωτίστως για την Υγεία σας, που θεωρείται το πολυτιμότερο αγαθό στον Κόσμο!

Αρκούν λίγες, βασικές γνώσεις χωροθεσίας και χαρακτηριστικών των 5 στοιχείων για να μπορέσετε, όχι μόνο να διαφυλάξετε την υγεία σας, αλλά και να την προάγετε σε μέσον ανάπτυξης των ιδιαίτερων ικανοτήτων σας!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσετε στο σπίτι σας είναι το κεντρικό του τμήμα. Το κέντρο του σπιτιού πρέπει να είναι ανεμπόδιστο, πάντοτε καθαρό και τακτοποιημένο, ώστε να διευκολύνεται η ροή της ενέργειας και η πρόσβαση στα υπόλοιπα τμήματα του σπιτιού σας. Για τη χρονιά που διανύουμε, καλό είναι να βάλετε κόκκινο χρώμα στο κέντρο για να αποφύγετε διαμάχες ή απώλειες.

Το κέντρο του σπιτιού σας αναφέρεται στο στοιχείο της Γης και συμβολίζει το κεντρικό νευρικό και κυκλοφορικό σύστημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικές σχολές του Feng Shui είναι αντίθετες με τη δημιουργία σκάλας ή τουαλέτας στον κεντρικό χώρο.

Η Βορειοδυτική πλευρά του σπιτιού σας είναι η πλευρά του Μεγάλου Μετάλλου και αντιστοιχεί στο κεφάλι και τον σκελετό. Γι αυτό μερικές σχολές του Feng Shui απαγορεύουν την τοποθέτηση του φούρνου στην βορειοδυτική πλευρά του σπιτιού. Αν έχετε την κουζίνα σας σε αυτήν την πλευρά, ίσως να υποφέρετε από πονοκεφάλους ή να είστε πολύ ευαίσθητοι στην αλλαγή του καιρού, που σας επηρεάζει στα κόκαλα.

Η Δυτική πλευρά του σπιτιού είναι ο χώρος του Μικρού Μετάλλου και αντιστοιχεί στους πνεύμονες. Αυτή η πλευρά του σπιτιού σας πρέπει να σας δίνει την δυνατότητα να ‘ανασαίνετε ελεύθερα’ με τη διακόσμηση, τη χρήση των παστέλ χρωμάτων και την τοποθέτηση των επίπλων.

Η Νοτιοδυτική πλευρά του σπιτιού σας είναι η πλευρά της Μεγάλης Γης και συμβολίζει το στομάχι και την σπλήνα.

Αν μετά από κάθε γεύμα, όσο ελαφρύ κι αν είναι, νιώθετε το στομάχι σας ‘βαρύ’ τότε ελέγξτε το Νοτιοδυτικό τμήμα του σπιτιού σας και βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε εκεί βαριά, αχρησιμοποίητα έπιπλα ή, ακόμα χειρότερα, ακατάστατους όγκους ρούχων ή παλιών αντικειμένων.

Η Νότια πλευρά του σπιτιού σας είναι η πλευρά της Φωτιάς και συμβολίζει την καρδιά, το αίμα και τη χαρά!

Αυτή η πλευρά πρέπει να είναι φωτεινή, όμορφη και λαμπερή. Αν έχετε εκεί το σαλόνι ή την τραπεζαρία σας, φροντίστε να δώσετε χαρούμενους τόνους με τη διακόσμηση και με τα χρώματα. Κάντε το μέρος αυτό του σπιτιού σας όσο γίνεται πιο yang με τη χρήση της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου ή του Home Cinema!

Η Νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού σας, είναι η πλευρά του Μικρού Ξύλου και αναφέρεται στο λεπτό έντερο και τη χολή.

Το καταλληλότερο χρώμα γι αυτήν την πλευρά είναι το ανοικτό πράσινο!

Η Ανατολική πλευρά του σπιτιού σας είναι η πλευρά του Μεγάλου Ξύλου και αντιστοιχεί στο συκώτι.

Αν έχετε εκεί την κάβα των κρασιών και των ποτών σας, φανείτε εγκρατείς, ώστε να μην αναγκάσετε το συκώτι σας να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του.

Ακόμη, όσο κάθεστε σε αυτή την πλευρά, σκεφτείτε ψύχραιμα, γιατί το συκώτι συνδέεται με τον θυμό και ο θυμός με το ξέσπασμα!

Η Βορειοανατολική πλευρά του σπιτιού σας είναι η πλευρά της Μικρής Γης και συνδέεται με τα άνω και κάτω άκρα.

Παρατηρήστε τα σπίτια ατόμων με ιδιαιτερότητες στα άκρα και θα διαπιστώσετε ή ότι κάποιο τμήμα λείπει από αυτήν την πλευρά ή ότι υπάρχει κάποιο ‘δηλητηριώδες βέλος’, μέσα ή έξω από το σπίτι.

Τέλος, η Βόρεια πλευρά είναι η πλευρά του Νερού και αντιστοιχεί στο λαιμό και στον λόγο.

Αν η Βόρεια πλευρά του σπιτιού σας είναι μπλοκαρισμένη ή αν συνηθίζετε να τοποθετείτε εκεί αντικείμενα που δεν χρειάζεστε, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσετε κάποτε, στο μέλλον, ίσως να έχετε δυσκολίες να εκφράσετε τα πραγματικά σας αισθήματα ή να υποφέρετε από συχνούς πονόλαιμους.

Είδατε;

Είναι, τελικά, απλό να φροντίσει κάποιος το σπίτι του αλλά και την Υγεία του, εφαρμόζοντας τις απλές, βασικές αρχές του Feng Shui!

Δεν χρειάζεται βέβαια να τονίσουμε ότι το Feng Shui δρα προληπτικά και μόνον, και δεν αντικαθιστά ποτέ, μα ποτέ τον γιατρό μας!

Πηγή: Βάσω Αναγνωστοπούλου

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>