Mε άριστα το 10!

Αυγούστου 03, 2014

 Γράφει η Ελίνα Γιαχαλή, NLP Life & Business Coach

1 Σπάνια λειτουργούμε με καθαρή ματιά στο παρόν. Αυτό είναι και ο λόγος που συχνά αναπαράγουμε τις καταστάσεις που μας δυσαρεστούν. Οτιδήποτε στο οποίο στρέφεις την προσοχή σου θα ισχυροποιηθεί στη ζωή σου. Αν για παράδειγμα εστιάζεις συχνά στις αποτυχίες του παρελθόντος, το πιο πιθανό είναι να τις φέρεις στο παρόν σου και να τις συναντήσετε αποτυχίες και στο μέλλον σου. Το συντριπτικό ποσοστό των σκέψεων μας συμβαίνει αυτόματα, σύμφωνα με τις αναμνήσεις του παρελθόντος και τους φόβους μας για το μέλλον.Ο συνειδητός άνθρωπος έχει επίγνωση αυτών των διαδικασιών και τις διαχειρίζεται ανάλογα.

2. Ο τρόπος με τον οποίο βλέπεις το πρόβλημα συχνά είναι το πρόβλημα. Σπάνια η λύση βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο σκέψης η οποία το δημιούργησε εξ’ αρχής. Συχνά δεν είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε αυτό που χρειαζόμαστε. Αλλά αυτό που χρειάζεται να γίνουμε εμείς οι ίδιοι για να πετύχουμε το στόχο μας. Όπως αναφέρω συχνά στο συγκεκριμένο σεμινάριο, η Επίτευξη Στόχων δεν είναι παρά μόνο ένα όμορφο μέσο της ανάδειξης του καλύτερου εαυτού μας. Με όλα τα πρακτικά οφέλη που αυτό θα φέρει στη ζωή μας.

3. Η ευτυχία είναι μια τέχνη που μπορείς να μάθεις. Με τις μεθόδους της σύγχρονης ψυχολογίας οι δυνατότητες που έχουμε να κατανοούμε και να ελέγχουμε σε κάποιο βαθμό τις διαδρομές της σκέψης μας,  μας άνοιξαν έναν απέραντο κόσμο στο δικαίωμα μας στην υγεία και την ευεξία του σώματος και του νου.

4. Ο στόχος μας δεν είναι τόσο να πάψουμε να έχουμε αδύνατα σημεία. Ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε τη σχέση που έχουμε με αυτά. Ένα από τα τρία χαρακτηριστικά που αναφέρεται να έχουν οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι είναι η ευελιξία τους να διαχειριστούν τις προκλήσεις της ζωής χωρίς να το πάρουν προσωπικά, αλλά σαν στάδιο εξέλιξης. Η τέχνη της ευελιξίας είναι πράγματι μια από τις τέχνες τις επιτυχίας.

5. Συνήθως, όταν κάποιος μας πληγώνει, αυτό συμβαίνει γιατί απλά επαληθεύει μια αρνητική πεποίθηση που ήδη είχαμε εμείς για τον εαυτό μας. Συχνά, δε, θα έλξουμε στη ζωή μας ανθρώπους που θα δυναμιτίσουν αυτή την πεποίθηση, καθώς η φύση μας ωθεί να την αντιμετωπίσουμε, να τη διαχειριστούμε και να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο προόδου και ανύψωσης του εαυτού μας.

6. Όταν λειτουργούμε από τη θέση της εσωτερικής μας δύναμης,  μειώνεται ο φόβος μας. Εκπέμπουμε λιγότερο φόβο και αντίστοιχα έλκουμε λιγότερο φόβο στη ζωή μας.

7. Επιτυχία είναι η  συνεχιζόμενη επέκταση της ευτυχίας και η σταδιακή συνειδητοποίηση πολλών αξιόλογων στόχων. Η ικανότητα να πραγματοποιείς τις επιθυμίες σου με άκοπη ευκολία. Αυτό είναι μια δεξιότητα που δεν περιγράφεται. Μαθαίνεται.  ;-)

8. Η πρόθεση οργανώνει την ίδια της την εκπλήρωση. Δεν χρειάζονται πολύπλοκα πλάνα και στρατηγικές για να εκπληρωθεί η βαθύτερη επιθυμία σου. Χρειάζεται απλή καθαρή σκέψη και ο εαυτός σου από τη θέση δύναμης. Α! Και η καθαρή και δυνατή επιθυμία σου.

9. Συχνά δεν μας ενοχλεί ο εαυτός μας. Μας ενοχλεί η κακή συμπεριφορά των γύρω μας. Ωστόσο, στη ζωή είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία με τους κοντινούς μας ανθρώπους.  Κάθε φορά που αλλάζουμε και προοδεύουμε εμείς, προκαλούμε την ανάλογη ανάταση και σε εκείνους. Με πιο απλά λόγια, αν θέλετε να αλλάξετε τους γύρω σας, μάθετε με πιο τρόπο χρειάζεται να αλλάξετε εσείς. Στην παραπάνω περίπτωση, εξαιρούνται οι βίαιες συμπεριφορές κάθε είδους. Κάποιοι άνθρωποι, βιώνοντας τις δικές τους προκλήσεις, είναι απλά επικίνδυνοι. Είναι υγιές να προστατεύουμε τον εαυτό μας από κάθε μορφή βίας, σωματική ή λεκτική.

10. Το τι μπορείς να κάνεις είναι πολλαπλάσιο του τι πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις. Πόσες φορές δεν σε ξάφνιασες ευχάριστα στο παρελθόν, κατορθώνοντας κάτι που δεν πίστευες ποτέ ότι θα τα καταφέρεις; Το σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα δυστυχώς πολλαπλασιάζει τις αμφιβολίες του ατόμου για τον εαυτό του. Ένας ώριμος άνθρωπος πλέον οφείλει να βρει την αληθινή του δύναμη, και να την φέρει στην τέχνη της ευτυχίας στη ζωή του.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>