Oμάδα “Better Life Day”: Οι αφανείς ήρωες μοιράζονται την εμπειρία διοργάνωσης ενός μοναδικού event!

Μαΐου 26, 2014


Το Better Life Day  είναι παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στόχο έχει να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν ένα βήμα μπροστά σε κάθε τομέα της ζωής τους. Μέσα απ’ τις διαδραστικές ημερίδες και την online πλατφόρμα οι άνθρωποι βρίσκουν πρακτικές λύσεις σε καθημερινές προκλήσεις στοχεύοντας σε μια πιο ισορροπημένη ζωή.

Ομιλητές από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες, τις γνώσεις τους και κυρίως μας εμπνέουν και μεταφέρουν το πάθος τους για αλλαγή και προσωπική ανάπτυξη.

Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την επιτυχημένη ημερίδα Better Life Day@Athens, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 31 Μαΐου, στο θέατρο Pierce στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών (Αγία Παρασκευή).

Από νέους φοιτητές και απόφοιτους με όρεξη για δουλειά και δίψα για εμπειρίες μέχρι επιχειρηματίες μαμάδες που τα προλαβαίνουν όλα, η ομάδα του Better Life Day έχει πολλά να πει για την υπέροχη διοργάνωση αυτής της ημερίδας και τι έχει αποκομίσει από αυτή την εμπειρία. Ας αφήσουμε όμως εκείνους να μιλήσουν…

Ελίζα Τσολάκου - Executive Producer του Better Life Day

Η Executive Producer του Better Life Day, Ελίζα Τσολάκου, μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της όχι μόνο για την διοργάνωση, αλλά και τον οργανισμό γενικότερα: «Μου αρέσει να στηρίζω αυτούς που κυνηγάνε τα όνειρά τους… και η Τζιλ είναι ένα άνθρωπος που σίγουρα έχει όραμα και σε εμπνέει να ταξιδέψεις μαζί της για να πετύχει.

Σίγουρα όμως και το Better Life Day είναι μία ιδέα στην οποία πίστεψα από την αρχή, το είδα να γίνεται πριν γίνει, το βλέπω να μεγαλώνει κάθε μέρα. Αυτό που με εμπνέει σε αυτή την οργάνωση, είναι οι άνθρωποι που γνωρίζω και που δουλεύουμε μαζί για αυτό το σκοπό. Eίναι απίστευτο το πόσα μπορείς να μάθεις ακόμα και από μικρότερους από εσένα στην ηλικία ή που τώρα ξεκινάνε την επαγγελματική τους πορεία.

Σε βάζει μονίμως σε μία διαδικασία “to reframe” και η αλλαγή είναι καλό πράγμα, είναι εξέλιξη και χαίρομαι που τους γνώρισα. Από την άλλη χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους την ημέρα του event να έρχονται και να σου λένε «Αυτό που οργανώνετε είναι υπέροχο!  Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο κι όμως είναι τόσο αναγκαίο»  δεν είχα καταλάβει πόσο ανάγκη υπήρχε! Τώρα ξέρω και χαίρομαι που είμαι και εγώ μέρος του.»

Σύλβια Αθανασοπούλου – Event Experience Lead

Η Σύλβια Αθανασοπούλου, Event Experience Lead, μας είπε: «Ήταν πρόκληση για μένα να συμμετέχω το 2013 στο 1ο event σε μια ομάδα όπου είχε ως στόχο να οργανώσει ένα event για 500 άτομα. Ένα ιδιαίτερο event το οποίο είχε ως στόχο να δώσει στους συμμετέχοντες “τροφή για σκέψη” για το πως μπορούν να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Φέτος συμμετέχω ξανά, επειδή και πάλι οργανώνουμε κάτι καινούργιο σχεδόν από την αρχή: νέοι εισηγητές, νέα άτομα στην ομάδα, νέες συνεργασίες. Τι έχω αποκομίσει έως τώρα; Αυτοπεποίθηση, tips για να κάνω τη ζωή μου καλύτερα καθημερινά και γνωριμία με ενδιαφέροντα άτομα.»

Έλενα Βεργοπούλου - F&B Sponsorships Activator

Η Έλενα Βεργοπούλου συμμετέχει στο Better Life Day για δεύτερη χρονιά ως F&B Sponsorships Activator, επειδή είναι μια νέα ιδέα στην οποία συμμετέχουν “φρέσκοι” άνθρωποι γεμάτοι όνειρα, αποφασιστικότητα και αγάπη για ό,τι δημιουργούν. Η συναναστροφή μαζί τους έχει ανοίξει τους ορίζοντές της ακόμα περισσότερο. Έχει αποκομίσει την ιδέα της καλύτερης ζωής ως ένα μείγμα καλής ψυχολογίας, ξεκάθαρων στόχων, δημιουργίας συνθηκών ιδανικών για τον καθένα και τέλος, συναναστροφής με συναρπαστικούς ανθρώπους.

Δημήτρης Καλογερόπουλος – Social Media Strategist

«Δεν σκέφτηκα “γιατί να μπω στην ομάδα του BLD” αλλά ρώτησα τον εαυτό μου “γιατί να μην μπω στην ομάδα του Better Life Day”. Δεν είχα να μου δώσω καμία απάντηση οπότε, here I am! Γνώρισα ανθρώπους που είναι πιο θετικοί από εμένα και μου έχουν μεταφέρει τη θετική τους ενέργεια. Αν αυτό δεν είναι κέρδος, τότε δεν ξέρω τι θα μπορούσε να είναι».

Αλεξάνδρα Κοντραφούρη – Sponsorships & HR Activator

Η Αλεξάνδρα Κοντραφούρη ως Sponsorships & HR Activator έχει αποκομίσει σημαντικές επαγγελματικές γνώσεις και πρακτική εμπειρία, δικτύωση, μια γλυκιά κούραση και τη γνωριμία με όλους αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους που συνεργάστηκε. Όπως λέει κ η ίδια: «Είχα ακούσει πολλά για το πρώτο event (το οποίο δυστυχώς δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω) και όταν είδα ότι ζητούσαν άτομα για στελέχωση της ομάδας, δεν είχα δεύτερη σκέψη: Είναι άλλο να το παρακολουθείς και άλλο να το οργανώνεις!»

Δήμητρα Παρασκευοπούλου – F&B Project Expert

Μιλήσαμε με τη Δήμητρα Παρασκευοπούλου, F&B Project Expert και μας περίγραψε το πως αποφάσισε να γίνει μέλος της ομάδας: «Φαντάσου ότι γνωρίζεις έναν άνθρωπο με εκπληκτική ενέργεια (την ιδρύτρια Τζιλ Δούκα), και σου περιγράφει ένα ολοήμερο εμπειριών και γνώσεων (Better Life Day), σαν αυτό που πάντα ήξερες ότι θέλεις να ζήσεις. Και φαντάσου ότι υπάρχει μια δυναμική ομάδα πίσω από όλο αυτό (η ομάδα μας), η οποία σε δέχεται ανέμελα σαν μέλος της, για να οργανώσετε μαζί την φοβερή εμπειρία του BLD. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είχα επιλογή. Ήταν πολύ καλό για να μην γίνω κομμάτι του! Και τι αποκόμισα τελικά; Το να βλέπω πόσο εκπληκτικά συντονίζονται άνθρωποι που είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, όταν τους ενώνει ένα κοινό και ουσιαστικό ενδιαφέρον. Η δύναμη της ομάδας σε όλο της το μεγαλείο, πραγματικά…»

Μαρίνα Μπουτάρη- Gourmet Expert & In Kind Sponsorships Activator

Η Μαρίνα Μπουτάρη, Gourmet Expert & In Kind Sponsorships Activator, αποφάσισε να μπει στην ομάδα του Better Life Day γιατί πρώτα απ’ όλα πιστεύει πως όλοι πρέπει καθημερινά να προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Την ενέπνευσε ο στόχος του event, η δυναμική του και η γνώση που στοχεύει να προσφέρει και πιστεύει ότι μπορεί να συνεισφέρει για να γίνει η 31 Μαΐου 2014 a little Βetter Life Day for all us! Γνωριμίες με ενδιαφέροντες, δυναμικούς και θετικούς ανθρώπους είναι κάποια από αυτά που αποκόμισε απ’ την εμπειρία της ως τώρα στη διοργάνωση του event.

Νίκος Φόρος – Networking & Games Motivator

«Μπήκα στην ομάδα του Better Life Day γιατί πρεσβεύω αρκετές από τις αξίες του συγκεκριμένου event και θα ήθελα να προσφέρω τις δικές μου εμπειρίες και γνώσεις μέσα από τη βιωματική εκπαίδευση/διάδραση στους συμμετέχοντες αλλά και στην υπόλοιπη ομάδα. Μέχρι στιγμής έχω γνωρίσει εκπληκτικούς ανθρώπους (μέσα κι έξω από την ομάδα), με ιδιαίτερες προσωπικότητες, χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω ζωντανούς και δραστήριους ανθρώπους να παλεύουν αρμονικά για κάτι κοινό και μαθαίνω συνέχεια νέες ιδέες και τρόπους να λύνονται τα προβλήματα που δημιουργούνται, απλά επειδή μπορούν να λυθούν». 

Βίκυ Καλοειδά – Social Media Executive

«Αποφάσισα να συμμετέχω στην ομάδα από πέρυσι  κυρίως από περιέργεια αλλά και επειδή μου αρέσει να γνωρίζω και να προωθώ νέες ιδέες όπως αυτή του Better Life Day που συνδυάζει εμπειρίες που θα θυμόμαστε για μια ζωή! Όπως λένε άλλωστε όλα τα ωραία έρχονται όταν είσαι ανοιχτός στο καινούριο. Ήθελα να προσφέρω σε κάτι τόσο διαφορετικό και ελπιδοφόρο τη διάθεση, τον ελεύθερο χρόνο μου και την αγάπη μου και ευχαριστώ όλη την ομάδα αυτή που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Έχω κερδίσει πολλά με τη συμμετοχή μου στην ομάδα όπως μεγαλύτερη συνέπεια και υπευθυνότητα αλλά και ανάπτυξη εργασιακών δεξιοτήτων. Το σημαντικότερο όμως είναι η εσωτερική και ηθική ικανοποίηση που νιώθω για όλα όσα ετοιμάζουμε η οποία είναι δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις.»

Χρήστος Παναγιώτου - Graphic Designer της ομάδας

Ο Graphic Designer της ομάδας, Χρήστος Παναγιώτου, θαυμάζει αυτό που κάνει το Better Life Day. Υπήρξε το αγαπημένο του event σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα που έζησε την τελευταία χρονιά, και το βρήκε σαν μια καλή ευκαιρία να ασχοληθεί και να βοηθήσει σε κάτι που του αρέσει σαν νοοτροπία και να του δώσει και το δικό του κομμάτι όσο μπορεί. «Η μέχρι στιγμής εμπειρία – μιας και μπήκα αρκετά αργά στην ομάδα, ήταν αγχώδης αρκετά, αλλά το μάθημα είναι ότι με θέληση, ευγένεια και προγραμματισμό από τους κατάλληλους συνεργάτες, μπορείς να αγαπήσεις και να απολαύσεις αυτό που κάνεις. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων μπορεί να αλλάξει πολλούς τελικά.»

Τίνα Βαλληνδρά – Marketing & Operations Executive

Η Τίνα Βαλληνδρά, η οποία συμμετέχει ως Marketing & Operations Executive, μας είπε: «Ο λόγος που αποφάσισα να συμμετάσχω στην ομάδα του Better Life Day, είναι διότι θεωρώ πως θα με βοηθούσε να διευρύνω τις επικοινωνιακές και οργανωτικές μου ικανότητες, να μάθω περισσότερο να λειτουργώ μέσα σε μία ομάδα καθώς και να συνεισφέρω εθελοντικά στην κοινωνία κάνοντας κάτι χρήσιμο και εποικοδομητικό για την περαιτέρω επαγγελματική σταδιοδρομία μου. Η μέχρι τώρα εμπειρία του Better Life Day μου έχει προσφέρει απλόχερα όλα τα παραπάνω που προσδοκούσα καθώς επίσης και είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ με μία δυνατή ομάδα ικανών ατόμων όπου ο κάθε ένας με τον τρόπο του μου μετέδωσε και κάτι από τις γνώσεις που έχει. Ακόμη, η εμπειρία αυτή μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω νέες πτυχές του εαυτού μου και να ασχοληθώ με τον τομέα των χορηγιών κάτι το οποίο δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μέχρι σήμερα και το βρήκα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον. Ήταν μία πρόκληση για μένα και χαίρομαι που χωρίς καν την άμεση επαφή μίλησα με ανθρώπους-πολλοί εξ αυτών αποδείχθηκαν πολύ συνεννοήσιμοι και πρόθυμοι να στηρίξουν την εθελοντική αυτή προσπάθεια-. Για μένα το πιο σημαντικό συστατικό επιτυχίας για μία εκδήλωση είναι το ανθρώπινο δυναμικό που την απαρτίζει και στο παρόν event δε θα μπορούσα να γνωρίσω πιο κατάλληλα άτομα.»

«Ήταν αυτονόητο και δεδομένο ότι θα συμμετείχα και για δεύτερη φορά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, αυτό το ωραίο πάρτυ. Πέρυσι, αν και άργησα να μπω στην ομάδα με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο! Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα στη Τζιλ Δούκα που με επέλεξε προσωπικά και με εμπιστεύτηκε και χάρη σε εκείνη είχα την ευκαιρία να κολυμπήσω πιο βαθιά, να δω όμορφα πράγματα που δεν τα ήξερα, πολύτιμες εμπειρίες! Και πάνω απ’ όλα ενδιαφέροντες, έξυπνους, δραστήριους ανθρώπους που γνώρισα και με τους οποίους μοιράστηκα μοναδικές στιγμές. Θεωρώ ότι ένα από τα πιο ξεχωριστά και συναρπαστικά πράγματα που έχω κάνει είναι να είμαι μέλος στο Better Life Day. Διαπίστωσα ότι η ομαδική δουλειά είναι εύκολη υπόθεση όταν υπάρχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι, κεφάτοι, γεμάτοι όρεξη, παθιασμένοι και έτσι είναι και πολύ πιο ευχάριστη και ανταποδοτική η εργασία! Μου μετέδωσαν και εμένα αυτές τις αξίες. Πάντα ήθελα να δω από κοντά πως διοργανώνεται μία ημερίδα, τώρα έχω πάρει μία γεύση αλλά έχω πολύ δρόμο να διανύσω ακόμη! Σχεδόν όλοι μας ανακατευτήκαμε με κάτι άλλο, πέρα από ειδικότητα, γιατί αυτό που μετράει επίσης είναι η ανταλλαγή της γνώσης και η αλληλεπίδραση με διαφορετικούς χαρακτήρες, νοοτροπίες! Έτσι όλοι είμαστε κερδισμένοι και αυτό εκπέμπεται και στο κοινό που παρακολουθεί την εκδήλωση! Και φυσικά ,οι σχέσεις φιλίας που δημιουργούνται μεταξύ μας! Αν και δε γνωριζόμαστε πολύ καιρό, υπάρχουν ουσιαστικές σχέσεις. Μετά από τη πρώτη εκδήλωση, αισθάνθηκα υπέροχα που έδωσα και πήρα αντίστοιχα τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!» Αυτά είναι τα λόγια της Κωνσταντίνας Στεφανή, Operations Executive της ομάδας.

Τίνα Σελινοπούλου – Media & PR Executive

Η Τίνα Σελινοπούλου ήταν εθελόντρια στο Better Life Day@Athens 2013και όπως λέει η ίδια «αυτό δεν μου έφτανε και ήθελα να δω πως είναι να είσαι έστω και λίγο, με τον τρόπο σου, υπεύθυνος για αυτή την τέλεια μέρα που έζησα πέρυσι! Μέχρι στιγμής έχω μάθει να μην ξεχνάω να κάνω attach, όσα χρειάζονται στα mails και έχω γνωρίσει φοβερούς ανθρώπους, με όρεξη και μια ιστορία ο καθένας πίσω τους, που με άγγιξαν και με έκαναν να αναθεωρήσω πολλά.»

Ελένη Καβαλλιεράτου - Networks and PR Specialist

«Το Better Life Day μου έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να εργασθώ στο κομμάτι της επικοινωνίας, δυνατότητα που ίσως να μην είχα αλλού. Μαθαίνω πολλά που δεν ήξερα και “εκπαιδεύω” τον εαυτό μου καθημερινά!» λέει Ελένη Καβαλλιεράτου, Networks and PR Specialist, η οποία ήταν εθελόντρια του Better Life Day@Athens 2013, έψαχνε τρόπο να ενταχθεί στην ομάδα και… τα κατάφερε!

Μένη Κουκουράκη – Copywriter / Speakers Host

«Το 2013 παρακολούθησα το event χάρη στην πρόσκληση-δώρο που έλαβα από κάποιους φίλους μου. Ήμουν κάτω από τη σκηνή, στις θέσεις των θεατών μαζί με πολλούς άλλους…. Ήταν μια νέα εμπειρία για μένα όλο αυτό! Ήταν όμως σίγουρα διαφωτιστικό, διασκεδαστικό και αναζωογονητικό! Πήρα χαρά και σκέφτομαι ότι συμμετέχοντας μπορώ και εγώ, με τη συμβολή μου, να δώσω χαρά και σε άλλους. Η συμμετοχή σε κάτι που σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις και να εκφραστείς και η χαρά που μπορείς να δώσεις κάνοντας το, ήταν για εμένα οι κύριοι λόγοι για να το αποφασίσω! Έμαθα πως η συνεργασία μπορεί να κάνει δουλειά, τελικά, και να έχει αποτελέσματα. Επίσης, ότι μέσα από μια συνεργασία όπου σου δίνεται η δυνατότητα να εκφραστείς και να αναλάβεις πρωτοβουλία, μπορείς να ανακαλύψεις και άλλα πράγματα για τα οποία είσαι ικανός, ότι είναι σημαντικό να γνωρίζεις τί είναι αυτό που σε απασχολεί και να το έχεις εντοπίσει. Στην περίπτωση αυτή, μπορείς ευκολότερα να ζητήσεις βοήθεια ή καθοδήγηση. Και ότι η λύση που ψάχνεις, σε ό,τι και να είναι αυτό, μπορεί να εμφανιστεί μπροστά σου με διάφορες μορφές, από διάφορες πηγές και εντελώς ξαφνικά!»

Μαρία Μαργέτα – Applied Arts Recruiter

«Μου άρεσε πολύ η ιδέα του project, πέρυσι συμμετείχα ως καλεσμένη και φέτος ήθελα να είμαι part of it. Γνώρισα νέα άτομα από διαφορετικούς χώρους με θετική ενέργεια, έμαθα νέα πράγματα σε σχέση με το project αλλά και γενικά, απέκτησα εμπειρία στην αναζήτηση χορηγών.»

Alexandre Daniilidis – Promo video Motivator

«Ενδιαφερόμουν να δω το πίσω μέρος του να οργανώνεις μία ημερίδα προσωπικής ανάπτυξης και ήθελα να συνεισφέρω στην διαδικασία. Κέρδισα πολύ ενδιαφέρουσες γνώσεις στη σύνδεση και την κάλυψη των μέσων που πρέπει να έχεις για να δημιουργήσεις ένα τέτοιο event.»

Σωτήρης Τσελές – Filming Director

Ο Σωτήρης Τσελές, Filming Director, αποφάσισε να μπει στην ομάδα επειδή του άρεσε όλη η κατάσταση του Better Life Day και πιστεύει ότι έχει πραγματικά να προσφέρει στον άνθρωπο. «Έχω αποκομίσει τα καλύτερα!»

Τζιλ Δούκα – Ιδρύτρια της παγκόσμιας πλατφόρμας Better Life Day-Athens Curator

Τελευταίο αφήσαμε τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε Better Life Day και έφερε κοντά όλους αυτούς τους ανθρώπους κάνοντάς το πραγματικότητα. Λίγα λόγια απ’ την Τζιλ Δούκα (Ιδρύτρια της παγκόσμιας πλατφόρμας Better Life Day-Athens Curator): «Ξεκινήσαμε με μηδενικό budget στην Ελλάδα της κρίσης για να δημιουργήσουμε ένα event των 30.000 ευρώ. Είκοσι ξεχωριστοί και γεμάτοι θετική ενέργεια εθελοντές ενώσαμε της δυνάμεις μας για να δημιουργηθεί ένα μοναδικό event με την υποστήριξη 68 χορηγών. Πέρα από την απίστευτη ικανοποίηση της δημιουργίας που νιώθω κάθε μέρα που πλησιάζουμε προς το event, νιώθω απίστευτη ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που απαρτίζουν την ομάδα του Better Life Day.

Eλίζα, Αλεξάνδρα, Σύλβια, Τίνα Σ, Τίνα Β, Βίκη, Σωτήρη, Μαρίνα, Δημήτρη, Ελένη, Άλεξ, Δήμητρα, Χρήστο, Μένη, Μαρία, Κωνσταντίνα, Έλενα, Δήμητρα, Νίκο, είμαι ευγνώμων για την γνωριμία μας! Με την συνεργασία μας ήδη έχουμε δημιουργήσει Better Life Days!»

Αφιέρωσαν χρόνο και προσπάθεια για να μας παρουσιάσουν ένα μοναδικό event. Σε περιμένουν στις 31 Μαΐου στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών στην Αγ. Παρασκευή να περάσεις μία μέρα αφιερωμένη σε σένα, γεμάτη διασκέδαση και έμπνευση. Αγόρασε το εισιτήριά σου εδώ με ειδικές τιμές για ανέργους φοιτητές και μαθητές  και σε όλα τα καταστήματα Public.

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>