Therapy planet: Διαχείριση κρίσεων πανικού

Οκτωβρίου 16, 2014

Οι αγχώδεις διαταραχές αποτελούν τις πιο κοινές διαταραχές από όλα τα προβλήματα ψυχικής υγείας. Πρόκειται για ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την συμπεριφορά, την διάθεση και την σωματική υγεία. Όταν το άγχος γίνεται υπερβολικό και ανεξέλεγκτο, σωματοποιείται και εκδηλώνεται με κρίσεις πανικού.

Τα επεισόδια πανικού εμφανίζονται σε αναμενόμενες στιγμές ψυχολογικής πίεσης η και σε ανύποπτο χρόνο, με μια σειρά έντονων και δυσάρεστων ψυχικών και σωματικών συμπτωμάτων. Κατά την διάρκεια ενός επεισοδίου έντονου άγχους/ τρόμου , το άτομο νιώθει ότι πρόκειται να του συμβεί κάτι πολύ κακό, ότι κινδυνεύει η ζωή του η ότι «χάνει το μυαλό του» ενώ ταυτόχρονα βιώνει ταχυκαρδία, εφίδρωση , δύσπνοια , μούδιασμα, ζαλάδα ,σφίξιμο στο στήθος η και τάση λιποθυμίας.

Οι κρίσεις πανικού αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως με την κατάλληλη θεραπευτική μέθοδο, εγκλωβίζουν το άτομο σε μια δυσλειτουργική καθημερινότητα που συνοδεύεται από σημαντικούς περιορισμούς .

Η θεραπεία συμπεριλαμβάνει συμπεριφορική-γνωσιακή ψυχοθεραπεία (CBT), φαρμακοθεραπεία η συνδυασμό των δυό.

Στόχος της ομιλίας είναι να δοθούν θεωρητικές και πρακτικές πληροφορίες , βγαλμένες από μελέτες και κλινική εμπειρία , οι οποίες θα βοηθήσουν το άτομο να καταλάβει τόσο το πρόβλημα των κρίσεων πανικού όσο και την αντιμετώπιση τους

Κυριακή 19/10,

Ώρα: 21.30 – 22.10

Therapy planet festival, Divani Caravel

Βιογραφικό

Η Χριστίνα Βλαχοπούλου είναι Ψυχοθεραπεύτρια/ Σύμβουλος, συγγραφέας και εισηγήτρια ενδυναμωτικών ομιλιών. Σπούδασε στην Αγγλία και είναι κατοχος Πτυχειου Ψυχολογίας και Επικοινωνίας (Bsc),Μεταπτυχειακου στην Κλινικη και Κοινοτικη Ψυχολογια (MSc), με επιπλεον  4ετείς μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική/ Ψυχοθεραπεία. Κατά την διάρκεια της πολύχρονης διαμονής και προϋπηρεσίας της στο εξωτερικό ασχολήθηκε με ατομική / ομαδική Θεραπεία και Συμβουλευτική σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Η εξειδικευμένη κατάρτιση και εμπειρία της περιλαμβάνει τον τομέα των εξαρτήσεων & των διατροφικών διαταραχών, την ψυχολογία στον χώρο εργασίας καθώς και την διαχείριση χρόνιων νοσημάτων και ψυχοσωματικών προβλημάτων. Έχει αναπτύξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εμπειρία στον τομέα των σχέσεων και της προσωπικής ανάπτυξης καθώς και στην συμβουλευτική επιχειρήσεων & επαγγελματικού προσανατολισμού. Έχει διατελέσει εισηγήτρια σε θεραπευτικές ομάδες Συμβουλευτικής και σεμιναρίων. Ασχολείται τόσο με την ατομική Συμβουλευτική όσο και με την διεξαγωγή ομιλιών. Αρθρογραφεί τακτικά για θέματα σύγχρονης ψυχολογίας και ψυχικής υγείας και πρόκειται να εκδώσει , προσεχώς, το πρώτο βιβλίο αυτοβελτιωσης. Συμμετέχει εθελοντικά για την ενημέρωση και την ψυχολογική στήριξη καρκινοπαθών και ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη μέσω ομιλιών και σχετικών εκδηλώσεων.

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>