«Theratree»: Πως να φέρουμε την ευτυχία στην καθημερινή μας ζωή!

Ιανουαρίου 13, 2014

«Μια φορά υπάρχουμε, δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξουμε δυο φορές…

Κι εσύ που δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις τη χαρά”.

Επίκουρος (341-270 π.Χ.)

Η ομάδα ψυχοθεραπευτών του «Theratree» διοργανώνει την Τετάρτη 15 Ιανουρίου στον Ιανό μια εκδήλωση αφιερωμένη στη χαρά!

Ομιλίες, παρουσιάσεις βιωματικών σεμιναρίων, μουσικά και χορευτικά δρώμενα έχουν στόχο μέσα σε μία βραδιά να μας δώσουν το ερέθισμα για το πώς θα προσελκύσουμε την ευτυχία στην καθημερινή μας ζωή.

Σε μία εποχή γρήγορων αλλαγών τα βιωματικά σεμινάρια προσφέρουν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον ψυχικό μας πλούτο ώστε ν’ αντλήσουμε νέες δυνάμεις και να ανταποκριθούμε δημιουργικά στην καθημερινότητά.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με ένα χορευτικό δρώμενο από την dance performer Toulin Millet. Ο χορός είναι η έκφραση της ψυχής και μέσα από αυτόν η Τουλίν θα ξεδιπλώσει τις πτυχές της ψυχής μας με έναν μοναδικά όμορφο τρόπο. Το δρώμενο αυτό με τίτλο «Ψυχή» θα έχει αρχή, μέση και τέλος. Σκοπός του είναι να «ανοίξει» τη βραδιά και τις ψυχές μας ενώ διακεκομένα θα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ενδιάμεσα, θα παρεμβάλλονται 15λεπτες διαδραστικές παρουσιάσεις των σεμιναρίων του THERATREE ώστε να κρίνετε ποια θεραπευτική μέθοδος σας αγγίζει.

Το ενημερωτικό κομμάτι της βραδιάς θα πλαισιωθεί με τις ομιλίες δύο διακεκριμένων καλεσμένων, τον αναπληρωτή καθηγητή ενδοκρινολογίας κο Γ. Μαστοράκο με θέμα: «O ρόλος του στρες στη ζωή μας», και τον ιατρό, φυσίατρο, βελονιστή, βοτανοθεραπευτή κο Α. Τηλικίδη με θέμα: «Η ψυχή με βάση το Σωκράτη και τον Πλάτωνα».

Μία εκδήλωση που υπογράφει “Αwakening the Senses of the Soul” δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς το ελιξίριο των αισθήσεων, τη μουσική. Η Ειρήνη Δούκα (πρώην τραγουδίστρια των C- real) με το μουσικό της δίδυμο, Greggy K. (Matisse) και το ανερχόμενο αστέρι Ρένα Ρασούλη and the Big Brother με τη βαθιά μαύρη soul φωνή της, σε ένα μπλέξιμο μουσικών αναδρομών αλλά και φωνών, θα χαρίσουν την πιο δυνατή αφύπνιση των αισθήσεων της ψυχής μέσα από τη μαγεία της μουσικής.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Εισαγωγή: Dance Performance: «Ψυχή»

Με την Toulin Millet. Διακεκομένο Χορευτικό Δρώμενο (μεταξύ των παρουσιάσεων)

5’ Παρουσίαση του «THERATREE» από την Ιωάννα Μακρίδου.

15΄ Ομιλία: «Η ψυχή με βάση τον Ιπποκράτη και τον Πλάτωνα»

από τον Ιατρό – Φυσίατρο – Βελονιστή – Βοτανοθεραπευτή, Αλέξανδρο Τηλικίδη.

15’ Διαδραστικές παρουσιάσεις των βιωματικών σεμιναρίων: 

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο. Με την Ιωάννα Μακρίδου, (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA)

«Μην αναβάλλεις την χαρά», Ηράκλειτος – Διογένης, ο Κυνικός – Επίκουρος. Τρεις φιλόσοφοι μας διδάσκουν πως να φέρουμε την ευτυχία στην καθημερινή μας ζωή. Mε τους: Ιωάννα Μακρίδου, (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA.), Κατερίνα Μισθού, (Ψυχολόγος, BSc, MSc, P.G. Dip), Αγγελική Κομποχόλη, (Φιλόλογος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών)

«Επιτρέποντας στο Σωκράτη να μας θεραπεύσει». Μια συνάντηση με τον Αληθινό μας Εαυτό μέσα από τη μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη. Με τους: Ιωάννα Μακρίδου, (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA.), Κατερίνα Μισθού, (Ψυχολόγος, BSc, MSc, P.G. Dip), Γιώργος Χαραλαμπίδης, (Συγγραφέας & Ερευνητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας)

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο

Με τους: Ιωάννα Μακρίδου, (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA.) και Ηλιάνα Σταμογιάννου, (Ψυχολόγος, Bsc, Msc, PsychD)

«Έρως – Αντέρως – Φάνης»

Τα τρία πρόσωπα του έρωτα και πώς μας βοηθούν να εκπληρώσουμε το δυναμικό μας.

Με τους: Ιωάννα Μακρίδου, (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MA.), Ηλιάνα Σταμογιάννου, (Ψυχολόγος, Bsc, Msc, PsychD) και Γιώργο Χαραλαμπίδη, (Συγγραφέας & Ερευνητής Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας)

15΄ Ομιλία: «Ο ρόλος του στρες στη ζωή μας»

από τον αναπληρωτή καθηγητή ενδοκρινολογίας, Γιώργο Μαστοράκο.

 

Μουσική Σκηνή:

Μουσική παρουσίαση 3 πρωτοεμφανιζόμενων κομματιών με λίρα:

Από τον Γιάννη Καπετανάκη

Ειρήνη Δούκα + Greggy K.

Ρένα Ρασούλη + The big Brother

Μην αναβάλλεις την χαρά! Γνώρισε το δένδρο που αφυπνίζει τις αισθήσεις της Ψυχής μας (Awakening the Senses of the Soul).

 

 

 

 Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;