Vegan Μοτσαρέλα

Δεκεμβρίου 08, 2015

Τα όνειρα μου έγιναν πραγματικότητα. Ελαστική, λιωμένη βίγκαν μοτσαρέλα (mozzarella) με υφή πραγματικά λιωμένου τυριού που γίνεται πανεύκολα και γρήγορα. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε μέσα σε τόστ, σε πίτσες, μακαρόνια, ως ντιπ για τσιπς, νάτσος ή όπου αλλού θα βάζαμε μοτσαρέλα. Οι επιλογές άπειρες!

Μη αντικαταστήσετε το αλεύρι ταπιόκας με κάποιο άλλο όπως κορν φλάουρ διότι δεν θα πετύχει. Το αλεύρι ταπιόκας του δίνει αυτή την ελαστική υφή που δυστυχώς δεν την δίνει κάποιο άλλο αλεύρι.

Υλικά:
1/4 κούπας κάσιους
1 κούπα νερό
1,5 κ.γ. διατροφική μαγιά
2,5 κ.σ. αλεύρι ταπιόκας
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδο
2/4 – 3/4 κ.γ. αλάτι (ανάλογα πόσο αλμυρή την θέλουμε)

Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε από βραδύς τα κάσιους τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα κάσιους με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά να λιώσουν και να γίνουν ένα μείγμα.

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε συνέχεια. Το μείγμα θα αρχίσει να σβολιάζει κι εμείς συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο, πηχτό και λαστιχωτό μείγμα.

Η μοτσαρέλα μας είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε όπου και όπως θέλουμε. Αν περισσέψει μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 5-6 μέρες αλλά θα πρέπει να την ζεστάνετε πάλι.

http://vegankainostimo.blogspot.gr

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>