Ποιοι Άνθρωποι μας εμπνέουν

 

Η  στήλη αυτή φιλοξενεί ανθρώπους που ξεχωρίζουνε. Διαχρονικές προσωπικότητες που δεν είναι εν ζωή, αλλά η ζωή και το έργο τους συνεχίζουν  να μας εμπνέουν και να μας μεταφέρουν γνώση και αλήθεια, καθώς και σύγχρονες προσωπικότητες που ζουν και δημιουργούν με πάθος, όραμα και υψηλά ιδανικά.

 

Με ποια κριτήρια τους επιλέγουμε;

Τα βαθιά κίνητρα και οι υψηλές αξίες της ζωής είναι αυτά που διαφοροποιούν τους ανθρώπους και μας κάνει να τους θαυμάζουμε.  

Δεν τους επιλέγουμε για το είδος της δραστηριότητας ή το μέγεθος των επιτευγμάτων τους αλλά με βάση το πόση «καρδιά» βάζει κάποιος σε αυτό που κάνει και πόση αλήθεια αποπνέουν οι προθέσεις του. Είτε κάποιος είναι γιατρός, δικηγόρος, επιχειρηματίας, ηθοποιός, είτε είναι μάγειρας, σερβιτόρος, υποδηματοποιός, μπορεί να είναι άψογος σε αυτό που κάνει βγάζοντας μοναδικές στιγμές τελειότητας. Το πόσο τέλειες είναι αυτές οι στιγμές εξαρτάται από το πόσο συνειδητό πάθος βάζει ο καθένας ώστε να μεταμορφωθεί -έστω και πρόσκαιρα- στον καλύτερο, ομορφότερο και πιο αληθινό εαυτό του.

Από την πλευρά μας θα εντοπίζουμε και θα παρουσιάζουμε ανθρώπους με ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα, τόλμη να ονειρεύονται και να υλοποιούν με το σπαθί τους -έστω κι αν τελικά αποτυγχάνουν-, πίστη και δέσμευση στο όραμά τους.

Η δική σας συμβολή σε αυτή τη στήλη είναι σημαντική. Στείλτε μας τις προτάσεις σας για να αναδείξουμε αυτούς που σας εμπνέουν και μπορούν αντίστοιχα να εμπνεύσουν κι άλλους.

Διαβάστε:

- Έκτορας Δέλτα: Ο Έρωτας, μεταμορφώνει το συγκροτημένο άνθρωπο σε ήρωα και τον αδύνατο σε δυστυχισμένο…

Αιμιλία Μπουρίτη: «Η τέχνη κατέχει τη μεγάλη δύναμη της μεταμόρφωσης του καλλιτέχνη και της κοινωνίας»

Βλαδίμηρος Κυριακίδης:”Σκέφτομαι άρα υπάρχω”

- Έλενα Αθανασούλα – Κυρνασίου: «Θέλει πολλή πειθαρχία, εσωτερική δύναμη και ηρεμία για να καταλάβει μία γυναίκα τα όρια της…»

Διαβάστε εδώ και τις υπόλοιπες συνεντεύξεις.