Κριτσίνια ολικής άλεσης με ηλιόσπορο
Συνοδεύουν σαλάτες και μπορούν να φαγωθούν ως σνακ. Δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κριτσίνια σπιτικά, εύκολα στην παρασκευή και πεντανόστιμα και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε!
Υλικά
500 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
220 γρ. αλεύρι σίκαλης
150 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. λευκό κρασί
70 γρ. μαύρη ζάχαρη
14,5 γρ. αλάτι
30 γρ. κονιάκ
14,5 γρ. baking powder
200 γρ. ηλιόσποροι
Τρόπος Παρασκευής
Αρχικά βάζουμε τους ηλιόσπορους να μουλιάσουν σε νερό για 15 με 20 ώρες. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά να ομογενοποιηθούν. Αναμιγνύουμε τα αλεύρια και το baking μαζί με τη μαύρη ζάχαρη και το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στεγνά και ζυμώνουμε ώστε να γίνει μία μαλακιά και εύπλαστη ζύμη. Δυο λεπτά πριν τελειώσει το ζύμωμα προσθέτουμε τους ηλιόσπορους. Μετά φτιάχνουμε με τη ζύμη μπαστουνάκια, βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Καλή απόλαυση!













