Ένα ολιστικό πρόγραμμα Ευ ζην “Τρόπος να ζεις!” από τη Σοφία Αμούντζια

Αυγούστου 02, 2018

H έμπειρη, καινοτόμος στην Ελλάδα, Holistic Fitness and Holistic Life Style  Σοφία Αμούντζια, πρωτοπόρος της ολιστικής ζωής & υγείας στην Ελλάδα, και «ψυχή» του Ολιστικού Φεστιβάλ” που ταξιδεύει για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο στο Βόλο, μιλά για την ιδέα του Φεστιβάλ και τα μυστικά της επιτυχίας του.

Πως προέκυψε η ιδέα του ολιστικού προγράμματος που εφαρμόζεις; 
Σ. Α.: Το 2004 που άρχισα να ασχολούμαι με την ολιστική ζωή στην Ελλάδα, ως “holistic life coach”, ξεκίνησε μία ατέρμονη διαδικασία πράξης και ανακάλυψης νέας γνώσης. Γνώση όχι μόνο μεθόδων ή πρακτικών με γενική έννοια, αλλά και με προσωπική έννοια, δηλαδή διαδικασίας εσωτερικής αναζήτησης (customizing) που σκοπό έχουν αυτό που όλοι τελικά επιδιώκουμε: την ολιστική υγεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής… Αποδράσεις, θαλάσσια σπόρ, πεζοπορίες, σεμινάρια διατροφής, Life coaching, εναλλακτικά προγράμματα άσκησης, εκμάθηση ανατολίτικων μεθόδων ευεξίας & θεραπείας, πρόληψη με συμπληρωματική και κλασική ιατρική και πολλά άλλα ωραία, με οδήγησαν στην περαιτέρω έρευνα, όπου άρχισα να τα εφαρμόζω, πρώτα σε εμένα και στη συνέχεια στους μαθητές μου (προσωπικά – personal). Με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησα πόσα ενδιαφέροντα πράγματα μπορεί ακόμα κανείς να ανακαλύψει και να φύγει από τη ρουτίνα της γνωστής καθημερινής προπόνησης.
Απλά, όχι μόνο ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίο προσωπικό, αλλά ένα ολιστικό πρόγραμμα Ευ ζην “Τρόπος να ζεις!”

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του “ολιστικού φεστιβάλ”;

Σ. Α.: Ένα από αυτά που μου έμαθε η ολιστική ζωή, είναι η προσφορά.
Ο άνθρωπος πρέπει πάντα να προσφέρει στον συνανθρωπό του αλλά και στο περιβάλλον. Είναι ένας τρόπος να γεμίσεις και να πλημμυρίσεις ενέργεια!
Έτσι προέκυψε και η ιδέα να ενώσω όλα αυτά που έμαθα από τα παιδικά μου χρόνια εώς τώρα και να τα προσφέρω, έτσι ώστε να βοηθήσω, όχι έναν άνθρωπο μόνο (personal training), όπως το έκανα σε διακεκριμένο κόσμο αλλά ανοιχτό σε όλους και για όλους! Οπότε η σκέψη με οδήγησε, ότι όλα αυτά μπορώ να τα έχω σε ένα φεστιβάλ!
Το 2016, πλησίασα αρκετούς δήμους και άρχισα να απογοητεύομαι. Εκεί όπου βρήκα ανταπόκριση ήταν μόνο με τον δήμο της Σύρου. Έτσι λοιπόν έγινε το πιλοτικό-βάπτισμα στην Σύρο. Το 1ο Ολιστικό Φεστιβάλ τον Ιούλιο του 2017.
Φυσικά, ένα φεστιβάλ και μάλιστα βιωματικό, με πολλές δράσεις και σεμινάρια, δεν στήνεται μόνο με την ιδέα, αλλά με σκληρή δουλειά, καθώς και με ανθρώπους που εκτός από γνώση, έχουν και τον ίδιο τρόπο σκέψης!
Να προσφέρουν, να δημιουργούν και πάνω απ΄όλα να σκέφτονται πάντα θετικά!

Και τι έγινε μετά;

Σ. Α.: Με άλλη οπτική και με πιο ολοκληρωμένη επαγγελματική πρόταση, προχωρήσαμε με σκληρή δουλειά μαζί για το ταξίδι του 2o Holistic Festival που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη που μεγάλωσα, το Βόλο.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Σ. Α.: Η διαφορετικότητα με τα υπόλοιπα φεστιβάλ.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι, το ευρύ κοινό, να γνωρίσει βιωματικά έναν ολιστικό, υγιεινό τρόπο ζωής με θετική ενέργεια, προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους ζωής και δράσης σε θεάματα που έχουν αποτυπωθεί στη συνείδησή μας με περιορισμένους τρόπους.

Το φεστιβάλ πλαισιώνεται από δράσεις, που αποτελούν αυτόν το εναλλακτικό τρόπο ζωής, ώστε οι συμμετέχοντες να ζήσουν, για ένα 3ήμερο, αυτή τη μοναδική εμπειρία, με απώτερο στόχο να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προς το καλύτερο.

Ποια η πρωτοτυπία της έρευνας;

Σ. Α.: H εκτενής μελέτη της “Ολιστικής ζωής στην Ελλάδα”, και συγκεκριμένα του Holistic Festival στη Σύρο αποτελεί μία καινοτομία.

1. Τονίζεται το ελληνικό στοιχείο (ολιστικός = ολοκληρωμένος).

2. Αποτελεί το αποτέλεσμα μιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που εισάγει έναν νέο τρόπο ζωής με την αυθεντική εκδοχή του Holistic Fitness and Holistic Life, προσφέροντας έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης και θεραπείας, τονίζοντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα ανάπτυξης και υλοποίησης ιδιωτικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα της κρίσης.

3. Είναι το πρώτο που εμφανίστηκε στην Ελλάδα με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα από το 2008, ως holistic life, holistic health και holistic fitness.

4. Αποτελεί μια μελέτη δοκιμασμένη σε διακεκριμένο κόσμο (πολιτικούς, ιατρούς, καλλιτέχνες, αθλητές, πρωταθλητές ακόμα και σε μικρά παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω). Εφαρμόστηκε τουλάχιστον επί δεκαετίας και άνω (2004-2016) στο Hilton Spa, όταν με ιδιωτική πρωτοβουλία μεταφέρθηκε και σε ανοιχτό χώρο, αφού πρώτα διαμορφώθηκε και εμπλουτίστηκε κατάλληλα.

5. Πρόκειται για μία δράση που απευθύνεται σε όλους και έχει ένα ουσιαστικό σκοπό: να γνωρίσουν όλες οι ηλικίες τον ολιστικό τρόπο ζωής.

6. Έχει ως βάση την κλασική και συμπληρωματική ιατρική, με διοργανωτές επαγγελματίες ιατρούς, γι’ αυτό και από το 2017 μπήκε στον χώρο του πρωταθλητισμού με παρουσιάσεις και έρευνα γύρω από την ολιστική προσέγγιση αθλητών.

7. Είναι ένα διαδραστικό φεστιβάλ, μια «γιορτή» που συνδυάζει τη διασκέδαση με την μάθηση του πολιτισμού, της υγιεινής διατροφής, της σωματικής άσκησης, ενός τρόπου ζωής που οδηγεί σε ευεξία και εκμάθηση της μεθόδου που μπορεί ατομικά ο καθένας να ακολουθήσει προκειμένου να ισορροπεί σωματικά και πνευματικά.

8. Το Ολιστικό Φεστιβάλ είναι το πρώτο αυθεντικό με τους περισσότερους επίσημους φορείς (Αιγίδες: Δήμοι, Υπουργεία, ΑΟΤΕ της ΓΓΑ, Ναυτικοί όμιλοι, Λιμενικό, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Κιβωτός Μαγνήτων, Αθλητικοί σύλλογοι).

 

Σχετικά με τη Σοφία Αμούντζια

Ανακάλυψε και πρώτη έφερε, το 2004, στην Ελλάδα τo αυθεντικό holistic fitness/holistic life style το εμπλούτισε η ίδια, το κατοχύρωσε (2008) και το έχει κάνει τρόπο ζωής.

Γεννήθηκε και ξεκίνησε την καριέρα της στον Βόλο στην ηλικία των 7 ετών με το ολυμπιακό άθλημα Tae kwon do. Είναι Πτυχιούχος του Α.Π.Θ και GRAFTS, επιστημονική συνεργάτης και γενικός γραμματέας ΑΟΤΕ της ΓΓΑ, με έρευνα στην “Oλιστική προσέγγιση αθλητών υψηλών επιδόσεων και αντιμετώπιση του στρές στον εργασιακό χώρο”. Πρωταθλήτρια Ελλάδος επί πολλά χρόνια στο Tae Kwon Do, Grandmaster 7 Dan, με παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις και τοποθέτηση στο υπουργείο εσωτερικών.

Η πρώτη που έφερε στην Ελλάδα το 2000 την μέθοδο Tae Bo(Active Tae Bo με πνευματικά δικαιώματα) και το 2008, το νέο τρόπο ζωής των Ελλήνων, με την αυθεντική εκδοχή του Holistic Fitness and Holistic Life Style, Holistic health.

Το 2004 που άρχισε να ασχολείται με την ολιστική ζωή στην Ελλάδα, ως “holistic life coach”, ξεκίνησε μία ατέρμονη διαδικασία πράξης και ανακάλυψης νέας γνώσης . Γνώση όχι μόνο μεθόδων ή πρακτικών με γενική έννοια, αλλά και με προσωπική έννοια , δηλαδή διαδικασίας εσωτερικής αναζήτησης (customizing) που σκοπό έχουν αυτό που όλοι τελικά επιδιώκουμε: την ολιστική υγεία και την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το 2016, για πρώτη φορά, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ιστιοπλοϊκού αγώνα με κλασικά σκάφη “Spetses Classic Yacht Regatta`‘ το αυθεντικό Holistic Fitness-Life style-Health.

Τα 17 χρόνια εργασίας της ως Fitness Manager / Holistic Personal Trainer –and Holistic Life Coach αποτελούν εγγύηση τόσο για το έργο της όσο και για την προσφορά της στο χώρο.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία τηλεοπτικών εμφανίσεων σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια από το 2000 έως σήμερα. Σκοπός της είναι η σωστή πληροφορία και η γνώση σε βάθος, γύρω από τον ολιστικό (ολοκληρωμένο) τρόπο ζωής, θα μετατρέπει εμάς τους ίδιους, σε coach του εαυτού μας.Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>