Ασκήσεις Kegel: για να είσαι “γάτα” τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου!

Φεβρουαρίου 13, 2013

Γράφει η Χριστίνα Mαυρίδου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Personal Trainer

Photo from www.petresortsaustralia.com

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για κάποιους σημαίνει πολλά, για άλλους πάλι απολύτως τίποτα! Ανεξάρτητα με το αν θα γιορτάσετε ή όχι, οι ασκήσεις Kegel έρχονται για να προσθέσουν μια καυτή νότα στις νύχτες σας.

Οι μύες Kegel είναι οι μύες της πυέλου, που χρησιμοποιούν όλοι-άντρες και  γυναίκες-για την διακοπή της ούρησης, καθώς επίσης είναι εκείνοι που συστέλλονται κατά τη διάρκεια του οργασμού. Συγκεκριμένα στις γυναίκες συγκρατούν τη μήτρα και -όπως όλοι οι μύες- χαλαρώνουν αν δεν τους γυμνάσεις. Η εκγύμναση των μυών Kegel για τους άντρες, βοηθά στην ενδυνάμωση της στύσης, στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης και στον έλεγχο του οργασμού.

1η   Άσκηση Kegel

Αυτή την άσκηση μπορείς να την κάνεις οπουδήποτε βρίσκεσαι και οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Επικεντρώνεσαι στους εν λόγω μύς, σφίγγοντάς τους για 3 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνεις για 10 με 15 φορές με ενδιάμεσο διάλειμμα τριών λεπτών.

2η  Άσκηση Kegel

Κάνε την γάτα! Η στάση της γάτας στη yoga ενδυναμώνει τους συγκεκριμένους μυς, καθώς προσπαθούμε να κοντρολάρουμε τον κόκκυγα κατά την κίνηση της λεκάνης. Η στάση της γάτας γίνεται ως εξής:

Στηριζόμαστε στις παλάμες και στα γόνατα, με τους καρπούς να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους, με ίσιους αγκώνες σε όλη τη διάρκεια της άσκησης και τους γοφούς πάνω από τα γόνατα.

Κατά την εισπνοή, στρέφουμε τη λεκάνη προς τα έξω (στην ιατρική ορολογία λέγεται έσω στροφή λεκάνης), ανεβάζουμε τον κόκκυγα ψηλά, κάνοντας τη σπονδυλική στήλη κοίλη, εκτείνουμε τον αυχένα, σηκώνοντας το κεφάλι και το βλέμμα ψηλά.

Κατά την εκπνοή, στρέφουμε την λεκάνη προς τα μέσα (στην ιατρική ορολογία λέγεται έξω στροφή λεκάνης), προσπαθώντας να «κρύψουμε» τους γλουτούς μας, δημιουργούμε μια κυρτότητα στη σπονδυλική στήλη, ανοίγοντας έτσι τους σπονδύλους και διατείνοντας τους ραχιαίους μυς, ακουμπάμε το πιγούνι στο στέρνο και προσπαθούμε να τραβήξουμε τον αφαλό κοντά στη σπονδυλική στήλη.

 Καλή Valentine’s Night!

 Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>