Βελτιώστε όλους τους τομείς της ζωής και χάστε ευκολότερα το βάρος σας!

Ιουλίου 08, 2013
inspire_lost weight

Freedigitalphotos


Δεν είναι μόνο η λάθος
διατροφή που μας δημιουργεί προβλήματα και παίρνουμε συχνά βάρος! Πολλοί είναι οι παράγοντες που συντελούν στη σωματική μας κατάσταση και έχουν να κάνουν με περισσότερους από έναν τομείς της ζωής μας!


Αυτοί σχετίζονται με την άσκηση, την εργασία, την πνευματικότητα, την ερωτική μας σχέση, καθώς και τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Όταν έχουμε πάρει βάρος ή έχει κλονιστεί η
υγεία μας, οι πιθανότητες να κάνουμε λάθος σε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω είναι πολύ πιθανόν με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε κακές διατροφικές συνήθειες, πολυφαγία ή έλλειψη κινήτρων για άσκηση.

Για παράδειγμα, αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος με τη δουλειά του, τότε μάλλον κάνει πού λανθασμένες διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια ενός βαρετού ή αγχωτικού διαλείμματος. Όταν επίσης κάποιος δεν έχει μία ικανοποιητική σχέση που να προσφέρει πληρότητα, μπορεί να φτάσει να τρέφεται μόνο με παγωτό ή άλλα τρόφιμα βλαβερά για να καλύψει το κενό που νιώθει.

Προκειμένου λοιπόν να βελτιώσουμε την υγεία μας και το σωματικό μας βάρος, χρειάζεται να σκεφτούμε κάθε τομέα της ζωής μας που χρειάζεται βελτίωση χωριστά. Ένας καλό τρόπος για να ξεκινήσουμε είναι με τα ακόλουθα βήματα:

 

1. Γινόμαστε πιο δραστήριοι
Μπορούμε να μειώσουμε τα επίπεδα του άγχους και να ενισχύσουμε το μεταβολισμό μας προσθέτοντας δραστηριότητες και άσκηση στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

 

2. Βρίσκουμε το σκοπό μας
Σκεφτείτε τι κάνετε καθημερινά στη δουλειά σας. Αγαπάτε τη δουλειά σας ή νιώθετε σαν να εκτελείτε κάτι σημαντικό; Αν όχι, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας, αλλάζοντας τις προτεραιότητές σας και ενσωματώνοντας έναν υγιή σκοπό στη ζωή και το έργο σας που να σας δίνει νόημα.

 

3. Βελτιώνουμε τις σχέσεις μας
Αποφασίστε να αλλάξετε ό, τι δε σας αρέσει στις σχέσεις σας, διαφορετικά απομακρυνθείτε από τοξικές σχέσεις. Η δυσαρέσκεια αυτή μπορεί να είναι η αιτία που παίρνουμε άσκοπα βάρος ή γενικώς έχουμε κακή υγεία, καθώς οι τοξικές σχέσεις βλάπτουν την υγεία μας όσο το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα!

 

4. Ασχολούμαστε με τον πνευματικό μας εαυτό
Μια πνευματική άσκηση μπορεί να είναι απλή και να γίνεται καθημερινά όπως και η προετοιμασία ενός γεύματος και μπορεί να έχει τη μορφή εθελοντισμού, ή γιόγκα και διαλογισμού. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλά, δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι πνευματικοί άνθρωποι ζουν περισσότερο από τους άλλους!

 

Όταν βελτιώνουμε αυτούς τους τομείς της ζωής μας, τότε παρακινούμαστε σε ένα υγιεινότερο τρόπο ζωής και η υγεία και η ευτυχία έρχονται αναπόφευκτα! Δεν αξίζει λοιπόν να νιώθουμε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι, απαλλαγμένοι από περιττό βάρος;

 

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>