Ζήσε την εμπνευσμένη πλευρά της ζωής!

Μαΐου 16, 2014

Της Στεφανίας Χαντζή, Chief Editor of InspireYourLife

«Εμπνεύσου! Δώσε πνοή στη ζωή σου!

Ανακάλυψε τα κίνητρά σου στη ζωή και γίνε το καλύτερο που μπορείς σε όλες σου τις διαστάσεις,

σε σώμα, νου και ψυχή!

Ζώντας την εμπνευσμένη πλευρά της ζωής,

βιώνεις μια ζωή γεμάτη νόημα και ευχαρίστηση!»

Τί σημαίνει όμως “έμπνευση“;

Η ομορφιά στη λέξη αυτή βρίσκεται στην ετοιμολογία της. Εμπνέω σημαίνει φυσάω μέσα, και έμπνευση, φύσημα μέσα. Δηλαδή η είσοδος (κατά μία έννοια) της θείας χάρης. Όταν εμπνέομαι, προκαλείται μέσα μου μία ψυχική και διανοητική ευφορία. Είναι το σημείο που ξεκινά το μαγικό ταξίδι της δημιουργίας, μία στιγμή που μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Το inspiration στα αγγλικά προέρχεται από το spirit που σημαίνει πνεύμα. Είναι κάτι σαν ανάσα, σαν πνοή που δίνει ζωή σε όλες τις αισθήσεις μας.

Δεν είναι τυχαίο που η ελληνική μυθολογία θέλει τις πέντε αισθήσεις μας να δημιουργούνται από ισάριθμες Μούσες – η Κλειώ εφηύρε την ακοή, η Μελπομένη την όραση, η Ερατώ την όσφρηση, η Ευτέρπη τη γεύση, η Θάλεια την αφή- τις αέρινες μορφές με την βαθυστόχαστη σοφία και τη θεϊκή ομορφιά, που είναι συνυφασμένες με τη γνώση, το λόγο, τα γράμματα και τις τέχνες.

Ποιους αφορά η έμπνευση;

Η έμπνευση δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους καλλιτέχνες. Αφορά τον κάθε άνθρωπο που θέλει να είναι ζωντανός και δημιουργικός. Τον καθένα που ψάχνει να βρει αυτό που θα τον κάνει να υπερβεί τον εαυτό του. Που θα τον κάνει να “πετάξει” και να δημιουργήσει τον δικό του παράδεισο μέσα στη δουλειά του, στη σχέση του, στο σπίτι, στην παρέα του. Αυτός εξάλλου είναι και ο προορισμός μας. Γεννηθήκαμε για να ζήσουμε την εμπνευσμένη πλευρά της ζωής και να νοιώσουμε τον παράδεισο εσωτερικά και εξωτερικά.

Ζωή χωρίς έμπνευση, είναι σαν να έχεις έναν άνθρωπο που δεν “αναπνέει”. Ένα ον που έχει χάσει το πάθος του για δημιουργικότητα, που έχει πάψει να αλληλοεπιδρά με τα ερεθίσματα του περιβάλλοντός του και περιορίζεται σε μηχανικές κινήσεις που αναπόφευκτα οδηγούν στη φθορά ψυχής, σώματος και πνεύματος.

Που συναντά κανείς την έμπνευση;

Τα ερεθίσματα που μας δίνουν έμπνευση είναι άφθονα γύρω μας. Η ίδια η ζωή, η φύση είναι μία ανεξάντλητη πηγή ερεθισμάτων. Μια στιγμή έμπνευσης μπορεί να είναι ένα όμορφο χαμόγελο, ένας χαρούμενος ήχος, μια αισθησιακή μυρωδιά, ένα τρυφερό άγγιγμα, μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, το γέλιο ενός παιδιού, το πέταγμα μιας πεταλούδας…

Γιατί άλλοι εμπνέονται από τη ζωή και άλλοι όχι;

Τα διαφορετικά πιστεύω, οι αξίες καθώς και το που επιλέγουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας, είναι οι βασικότεροι παράγοντες που μας διαφοροποιούν και οδηγούν στην απόκτηση της αντίστοιχης στάσης ζωής.
Για να μπορείς να εμπνευστείς από τη ζωή, πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς την αλλαγή μέσα σου. Να έχεις συνειδητοποιήσει ότι έχεις φτάσει σε ένα υποκειμενικό τέλμα και δεν ανέχεσαι τον εαυτό σου όπως ήταν μέχρι τώρα. Να νιώθεις έντονη την ανάγκη να εκδηλώσεις το δυναμικό σου στο μέγιστο.

Τί μπορώ να κάνω για να ζήσω την εμπνευσμένη πλευρά της ζωής;

Να είσαι ανοιχτός στα νέα ερεθίσματα, να τα επεξεργάζεσαι με νηφαλιότητα και να επιλέγεις συνειδητά αυτά που εκτοξεύουν δημιουργικά την ενέργειά σου.

Αγάπα τον εαυτό σου, φρόντισε το σώμα, το νου και την ψυχή σου, κάνε για εσένα ό,τι καλύτερο μπορείς και η έμπνευση θα ξυπνήσει μέσα σου σαν μία ενστικτώδης ευφυΐα που θα σε καθοδηγεί αβίαστα σε μεγαλειώδεις σκέψεις, συναισθήματα και δράσεις υπεροχής!

Το Inspire Your Life εμπνέεται …

…από τη Φύση, τον Άνθρωπο, απ’ ό, τι αποπνέει Ομορφιά, Αλήθεια, Υψηλές Αξίες και μεταφέρει ερεθίσματα που αφυπνίζουν τη θέληση και οδηγούν στη δράση που φέρνει την επιθυμητή για τον καθένα αλλαγή.

InspireYourBody:  

Δώσε πνοή στο σώμα σου και βίωνε καθημερινά την υπέρτατη σωματική εμπειρία!

InspireYourMind: 

«Το μυαλό είναι φωτιά που πρέπει να ανάψεις, κι όχι δοχείο που πρέπει απλά να γεμίζεις»,

Πλούταρχος

InspireYourSoul:

Ανακάλυψε τον ενδότερο αυθεντικό εαυτό σου και δώσε αξία και νόημα σε ό,τι κάνεις!

Καλή απόλαυση σ’ένα αφυπνιστικό ταξίδι γνώσης,

συνειδητοποίησης και ελευθερίας!

Διαβάστε εδώ τα Editorials της Στεφανίας Χαντζή

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>