Οδηγός για την τέλεια επιτυχία: έμπνευση ή κίνητρο;

Μαρτίου 01, 2013
inspiration

photos: Freedigitalphotos


Έμπνευση και κίνητρο είναι δύο λέξεις που χρησιμοποιούνται συνήθως από τους ανθρώπους όταν μιλούν για θέματα αυτοβελτίωσης. Πολλοί χρησιμοποιούν αυτούς τους δύο όρους χρησιμοποιώντας τη μία λέξη στη θέση της άλλης. Όμως η έμπνευση και η κινητοποίηση έχουν πραγματικά δύο διαφορετικές σημασίες στη ζωή μας και είναι πιο αποτελεσματικές, όταν χρησιμοποιούνται συνδυαστικά.

Το νόημα της Έμπνευσης

Όταν ένα άτομο είναι εμπνευσμένο από την φύση του, αυτό τον ενεργοποιεί στο να δημιουργεί πράγματα. Για παράδειγμα ένας καλλιτέχνης χρειάζεται να έχει έμπνευση για να ξεκινήσει το έργο του. Αυτή η έμπνευση είναι εμποτισμένη με δημιουργικότητα, ενέργεια και ενθουσιασμό, και συχνά είναι η αρχή για κάτι απίστευτο!
Η έμπνευση είναι συχνά ένα συναίσθημα που πηγάζει από μέσα μας. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτήν ως ένα «θεϊκό συναίσθημα», επειδή ακριβώς ένιωθαν ότι η ιδέα τους ήταν η σωστή οδός για να γίνει και πράξη. Έμπνευση και κινητοποίηση μαζί είναι ο συνδυασμός που οδηγεί τον άνθρωπο στην επιτυχία.

Το νόημα της ύπαρξης Κινήτρων

Από την άλλη πλευρά, η ύπαρξη κινήτρων αναφέρεται στο αν ένα άτομο έχει λόγο να συμπεριφέρεται με ένα ορισμένο τρόπο. Το κίνητρο είναι συνήθως η δύναμη που υπαγορεύει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Η ύπαρξη κινήτρων είναι ένας ισχυρός παράγοντας για το αν ή όχι κάποιος θα είναι επιτυχημένος στο έργο ή στις προσπάθειες του.

Συνδυασμός Έμπνευσης και ύπαρξης Κινήτρων

Όταν έμπνευση και κίνητρα συνδυάζονται, δημιουργούν μια ισχυρή δύναμη. Η έμπνευση όταν πηγάζει από το άτομο το βοηθά να αναγνωρίσει τη δημιουργικότητα και την ενέργεια που βρίσκεται μέσα του. Όταν αυτή η ενέργεια συνδυαστεί με το κίνητρο, ο άνθρωπος έχει ένα σοβαρό λόγο να ακολουθήσει την έμπνευσή του και να συνεχίσει την ιδέα του μέχρι να ολοκληρωθεί.
Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει πολλή έμπνευση και ισχυρά κίνητρα, είναι λιγότερο πιθανό να πετύχει. Για παράδειγμα, έμπνευση, χωρίς ύπαρξη κινήτρων συχνά οδηγεί σε μια καλή αρχή που στερείται όμως της απαραίτητης δύναμης για να ολοκληρωθεί το έργο. Ύπαρξη κινήτρων χωρίς έμπνευση μπορεί να προκαλέσει πολλή δουλειά έως ότου ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο τελικά επειδή θα εκτελείται χωρίς σαφή σκοπό ή ξεκάθαρο στόχο, θα έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία.

Η διαρκής έμπνευση διατηρεί το έργο σε σταθερή πορεία και βοηθά τον άνθρωπο να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές, έτσι ώστε να έχει το υψηλότερο επίπεδο επιτυχίας.
Οι αρχές της έμπνευσης και της κινητοποίησης μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τους στόχους της ζωής σας και προσπαθήστε να εφαρμόσετε τόσο την αναζήτηση έμπνευσης όσο και την ύπαρξη κατάλληλων κινήτρων για να δημιουργήσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

 

Aρθρογράφος: Inspireyourlife.grΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>