«Ουσιαστικές διακοπές» σημαίνει ψυχοσωματική ευεξία και ευτυχία!

Οκτωβρίου 24, 2013

Της Στεφανίας Χαντζή, Chief Editor of InspireYourLife

Καλοκαίρι! Λέξη ταυτόσημη με ξεγνοιασιά και διακοπές! Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε τις καλοκαιρινές διακοπές πώς και πώς προκειμένου να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα, να αλλάξουμε συνήθειες κάνοντας πράγματα που μας ευχαριστούν, έτσι ώστε να «γεμίσουμε» μπαταρίες για τον απαιτητικό χειμώνα.

Ποια είναι όμως η πραγματική έννοια και η αξία των διακοπών; Γιατί πολλοί χαίρονται στο άκουσμα των διακοπών ενώ σε άλλους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα; Πώς θα επιβιώσει η σχέση μου αυτό το καλοκαίρι; Μπορώ να διατηρήσω την ποιότητα της διατροφής μου και τη φυσική μου κατάσταση ακόμη και στην παραλία;

Οι επιστημονικοί συνεργάτες του InspireYourLife απαντούν στα παραπάνω ερωτήματα και προτείνουν λύσεις για να είναι οι θερινοί μας μήνες πραγματικά απολαυστικοί και ξέγνοιαστοι.

Ο Χαράλαμπος Πετράς εξηγεί την αξία των διακοπών στη συναισθηματική και σωματική μας υγεία και επισημαίνει την ανάγκη ισορροπίας -τόσο ποιοτικής όσο και ποσοτικής- ανάμεσα στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Η Νίκη Μπαρπαγιάννη μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει προσχεδιασμένος τρόπος «ιδανικών διακοπών». Ο καθένας είναι ελεύθερος να ανακαλύψει και να πραγματοποιήσει τις δικές του διακοπές μακριά από πρέπει και συνταγές.

Η Αναστασία Βανδώρου μας προτείνει υγιεινές διατροφικές επιλογές για την παραλία που τροφοδοτούν τον οργανισμό μας με θρεπτικά συστατικά και ενέργεια χωρίς να μας φορτώνουν με επιπλέον θερμίδες, έτσι ώστε να μην πάει χαμένη η επίπονη προσπάθεια να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά, πριν φορέσουμε το μαγιό μας.

Η Ειρήνη Μπάτη προτείνει τρόπους για να μετατρέψουμε την παραλία σε… γυμναστήριο, παρατείνοντας τις ώρες παραμονής μας στη θάλασσα και κάνοντας εκεί την άσκησή μας, βγαίνοντας διπλά κερδισμένοι! (Εμπνεύστε ψυχή και σώμα με… άσκηση στην άμμο!)

Τέλος, η Ελένη Χαραμή προτείνει έναν οδηγό επιβίωσης για τις ερωτικές σχέσεις βοηθώντας μας να συνειδητοποιήσουμε ότι σχέση και καλοκαίρι δεν είναι αντικρουόμενες έννοιες και ότι αξίζει πραγματικά να προσπαθήσουμε να συσχετιστούν αρμονικά.

Το inspireyourlife θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι να υποστηρίζει με την αρθρογραφία του τη σημασία των διακοπών για την ολιστική μας υγεία και να προσφέρει συμβουλές για να αποφύγουμε τις παγίδες του καλοκαιριού κάνοντας τους θερινούς μήνες πραγματική απόλαυση!

Εσείς μην ξεχνάτε να δίνετε χρόνο στον εαυτό σας για να προσδιορίζει τις πραγματικές του ανάγκες για διακοπές και χαλάρωση, αδιαφορώντας τί κάνουν οι άλλοι και «ακούγοντας» τί λέει η βαθύτερη εσωτερική φωνή σας.

Οι ουσιαστικές διακοπές είναι συνώνυμο της ψυχοσωματικής ευεξίας και ευτυχίας και αυτό είναι που χρειάζεται να επιδιώκουμε όλοι, γιατί είναι η θεραπεία των πάντων.

Ρωτήστε λοιπόν τον εαυτό σας με ειλικρίνεια, όχι απλά τί έχει ανάγκη γι’αυτό το καλοκαίρι, αλλά τί θα του προσφέρει ουσιαστική απόλαυση σε σώμα, ψυχή και πνεύμα!

Καλό και εμπνευσμένο καλοκαίρι!

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;