Πώς να τρέφεστε υγιεινά και να παραμείνετε υγιείς το Χειμώνα!

Ιανουαρίου 16, 2014

www.plus.google.com

Εμπιστευθείτε τη μητέρα φύση: τρώγοντας φρούτα και λαχανικά εποχής

Επιλέξτε τοπικά προϊόντα, είναι πιο φρέσκα καλλιεργούνται με λιγότερα φυτοφάρμακα και περιέχουν υψηλότερο επίπεδο αντιοξειδωτικών επειδή το φυτό εκτέθηκε περισσότερο στον ήλιο και η συγκομιδή έγινε όταν ήταν ώριμο. Τα τρόφιμα που δεν είναι τοπικά, πρέπει για να αποσταλούν, να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για αυτό και κόπηκαν νωρίτερα για να φτάσουν στον προορισμό τους ώριμα. Αγοράζοντας τρόφιμα από το τόπο μας στηρίζουμε την οικονομία αλλά και επανασυνδεόμαστε με τον κύκλο που η φύση έχει σχεδιάσει για να υποστηρίξει την υγεία μας. Μερικά τρόφιμα εποχής είναι το πράσο,  το λάχανο, τα παντζάρια, τα κρεμμύδια, το μαρούλι, το σπανάκι, τα ραδίκια, τα καρότα, το φοινόκιο, το κάρδαμο, το αβοκάντο, τα πορτοκάλια,  τα μανταρίνια, τα μήλα, τα αχλάδια, ο ανανάς, τα γκρέϊπφρουτ, τα κυδώνια.

Επωφεληθείτε  τις πρωινές ώρες

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα η μέρα είναι μικρότερη και σκοτεινιάζει νωρίς.  Χρησιμοποιήστε το πρωινό φώς του ήλιου για να δραστηριοποιηθείτε κάνοντας κάτι διασκεδαστικό όπως χορός, κολύμπι ή τρέξιμο. Οι ενδορφίνες θα σας κρατήσουν χαρούμενους όλη την ημέρα!

Αντιμετωπίστε έξυπνα τις λιγούρες

Οι πρόγονοί μας είχαν προδιάθεση να κερδίζουν βάρος κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να επιβιώσουν. Είναι σημαντικό να τρώμε όταν πεινάμε γιατί αποτρέπουμε την αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το μυστικό είναι να τρώτε αργά και να απολαμβάνετε το φαγητό σας. Όταν έχετε μία λιγούρα αναρωτηθείτε εάν είναι συναισθηματική ή σωματική. Εάν είναι σωματική, πιείτε ένα ποτήρι νερό πρώτα και περιμένετε 15 λεπτά. Εάν η λαχτάρα εξακολουθεί να υπάρχει τότε το σώμα σας, σας λέει ότι το χρειάζεται. Αν όχι, το σώμα σας απλά χρειάζεται νερό. Αν είναι συναισθηματική  ζητήστε τη βοήθεια από έναν συγγενή ή φίλο. Συνήθως έχουμε την τάση να λιγουρευόμαστε κρεμώδη φαγητά όταν χρειαζόμαστε μια αγκαλιά ή τραγανά τρόφιμα όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε την οργή μας.

Αποφύγετε την εποχική κατάθλιψη

Υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ της κατάθλιψης και του ηλιακού φωτός. Αυτός είναι ένας λόγος που πολλοί μπορεί να παθαίνουν μία εποχική κατάθλιψη και έχουν την τάση να τρώνε περισσότερο. Τι να κάνετε για να το αποφύγετε;  Πηγαίνετε  μία βόλτα στον ήλιο να γεμίσετε με φως και βιταμίνη D. Θα σας κάνει καλό!

Κάντε τη ζωή σας ξεχωριστή!

Είστε ο καλλιτέχνης της ζωής σας! Μπορείτε να τη σχεδιάσετε όπως θέλετε. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που φέρνει την ισορροπία στη ζωή σας; Τι μπορείτε να κάνετε για να είναι η ζωή σας το τέλειο μέρος για να ζείτε αντί να περιμένετε τις επόμενες διακοπές σας.

Μπορείτε να γράψετε πόσο ικανοποιημένοι είστε από το 1-10 σε ό, τι αφορά τις σχέσεις, την καριέρα σας, την εργασία σας, την εκπαίδευση , την πνευματικότητα, τη σωματική άσκηση, τη δημιουργικότητα, τα οικονομικά, το οικογενειακό περιβάλλον, την υγεία, την εμπιστοσύνη, την κοινωνική ζωή και για τον εαυτό σας. Δείτε τι χρειάζεται ισορροπία και κάντε μικρές αλλαγές κάθε μέρα. Πάρτε το χρόνο σας και να έχετε το καλύτερο χειμώνα της ζωής σας!

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;