Σπιτικές συνταγές – θεραπείες για τα ηλιακά εγκαύματα!

Ιουλίου 15, 2013
inspire_sunshine

Freedigitalphotos


Είναι σημαντικό για το σώμα μας να εκτίθεται στον ήλιο με μέτρο! Αφήνοντας τις ζεστές ακτίνες του ηλίου να αγγίξουν τα χέρια, τα πόδια, το πρόσωπο, το στήθος και την πλάτη μας μπορούν να παρέχουν ένα ισχυρό ποσό της βιταμίνης D- η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των οστών, την υγεία των νεφρών και την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Αλλά χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στην έκθεση στον ήλιο γιατί μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, εμπειρία οδυνηρή που πιθανότατα να χαλάσει τη διάθεση και να προκαλέσει ακόμα και μόνιμες βλάβες στο δέρμα μας.

 

Υπάρχουν ειδικά φυσικά σκευάσματα, όπως τα υγρά ένζυμα που μπορούν να χορηγηθούν και εξωτερικά και εσωτερικά και να συμβάλλουν στην ανακούφιση των φλεγμονών από τον ήλιο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία ενός ηλιακού εγκαύματος και τα οποία μπορούμε να τα βρούμε στην κουζίνα μας!

 

Πατάτες: Μπορεί να θεωρείται “ένοχη” τροφή για αύξηση του βάρους, αλλά το άμυλο της πατάτας είναι μια τέλεια θεραπεία για να βοηθήσει και να απαλύνει τα ηλιακά εγκαύματα. Απλά κόψτε μια ωμή πατάτα σε φέτες και τρίψτε τις στα σημεία με τα ηλιακά εγκαύματα.

 

Βρώμη: Το πρωινό γεύμα μπορεί να γίνει ένα σπουδαίο καταπραϋντικό για το έγκαυμα! Η βρώμη περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες που έχουν την ικανότητα να καταπραΰνουν τη φαγούρα και το ερεθισμένο δέρμα, συμπεριλαμβανομένου του ηλιακού εγκαύματος. Για καλύτερα αποτελέσματα, σε ένα φλιτζάνι με βρώμη προσθέστε δροσερό νερό και απλώστε το μείγμα πάνω στις προβληματικές περιοχές.

 

Ντομάτες: Το λυκοπένιο (ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει το δέρμα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες), που περιέχουν οι ντομάτες μπορεί να προστατεύσει σημαντικά το δέρμα από τον ήλιο. Σύμφωνα με μια μελέτη, τα άτομα που κατανάλωναν 5 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας για 3 μήνες είχαν 25 τοις εκατό πιο φυσική προστασία από τα ηλιακά εγκαύματα.

 

Αγγούρια: Περιέχουν καταπραϋντικό νερό και θρεπτικά συστατικά, προσφέροντας μια ισχυρή, φυσική θεραπεία ανακουφίζοντας από τον πόνο του ηλιακού εγκαύματος αλλά και τον κνησμό. Κόψτε κατά μήκος ένα ολόκληρο αγγούρι και εφαρμόστε το απευθείας στο δέρμα σας για γρήγορη ανακούφιση.

 

Λευκό ξύδι: Περιέχει οξικό οξύ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια αντί-φλεγμονώδη λύση που διώχνει αποτελεσματικά τον πόνο για περίπου 20 λεπτά. Βουτήξτε μια πετσέτα στο λευκό ξίδι και τρίψτε απευθείας τις περιοχές του δέρματος που έχουν ηλιακά εγκαύματα.

Βέβαια για να μην αναγκαστείτε να καταφύγετε στις παραπάνω λύσεις, φροντίστε ποιες και πόες ώρες εκτίθεστε στον ήλιο, καθώς επίσης να φροντίζετε για την κατάλληλη φυσική προστασία πριν και μετά τον ήλιο.

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.gr


 



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>