Υγιή μαλλιά: Πώς θα διαλέξω το κατάλληλο σαμπουάν;

Δεκεμβρίου 13, 2013

Image by da-sha.ru

Υπάρχουν κάποιες μέρες που βρίσκουμε αδύνατο να τιθασεύσουμε τα μαλλιά μας και αναζητούμε διακαώς ένα προϊόν που θα μας βοηθούσε να το κατορθώσουμε!

Εάν χρησιμοποιείται συμβατικά προϊόντα για μακρά χρονικά διαστήματα, πιθανόν δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι μαζί με το προϊόν που δαμάζει την μπούκλα εισπνέετε τεχνητά αρώματα, αερολύματα και άλλες ενδεχομένως επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Εάν χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης μαλλιών κάθε μέρα, το να βγάλετε από τη ζωή σας αυτές τις χημικές ουσίες θα αποτελέσει μια καλή αρχή για την προστασία της υγείας σας, αλλά και του περιβάλλοντος!

Ξεκινήστε να αλλάξτε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, όπως το σαμπουάν σας.  Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν φυσικά προϊόντα μη φοβηθείτε εξαιτίας των συστατικών τους, το γεγονός ότι μπορεί να περιέχουν φυσικά έλαια δε σημαίνει ότι θα λαδώνουν τα μαλλιά ή θα τα βαραίνουν. Αντίθετα κάνουν καλό στην επιδερμίδα του κεφαλιού και προλαμβάνουν την ξηρότητα ή λιπαρότητα, απομακρύνοντας την πιτυρίδα.

Τα συμβατικά σαμπουάν καθαρίζουν τα μαλλιά, απομακρύνουν τη βρωμιά και τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα του κεφαλιού και της τρίχας, αλλά μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία μπορεί να απομακρύνουν και τα φυσικά έλαια για  την ενυδάτωση του κεφαλιού που δημιουργεί ο ίδιος μας ο οργανισμός μας για να έχουμε υγιή μαλλιά. Οπότε πριν κάνετε την επόμενη αγορά σας σκεφθείτε το εξής:

- Είναι αυτό το κατάλληλο προϊόν για εμένα;

- Εάν δεν κάνει καλό στο περιβάλλον, πως θα κάνει στα μαλλιά μου;

 

About AuthorΤα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;