Δώσε χρόνο για άσκηση στη ζωή σου και κέρδισε ζωή στον χρόνο σου!

Μαΐου 18, 2013

Picture

Μάθαμε  στα 3 προηγούμενα βήματα για τη σημασία της αποτοξίνωσης, της θρέψης και της σωστής  αναπνοής. Τώρα ένα αποτοξινωμένο, με πλήρη διατροφή και σωστή αναπνοή σώμα  χρειάζεται να κινηθεί! Ώστε να μεγιστοποιήσει την ενέργειά του και τα οφέλη του  σε ψυχή, σώμα και πνεύμα.
Όταν ήμασταν παιδιά η σωματική δραστηριότητα ήταν βασικό κομμάτι της ζωής μας.  Τρέχαμε παντού, κάναμε ποδήλατο, σκαρφαλώναμε,πηδούσαμε, παίζαμε ομαδικά παιχνίδια και  αθλήματα. Στη συνέχεια, καθώς μεγαλώναμε και ξεκινούσαν οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις και τα άγχη, καθίσαμε κάτω και βάλαμε σε προτεραιότητα το πώς θα τα διαχειριστούμε όλα αυτά. Για τη σωματική δραστηριότητα έμεινε λίγος ή καθόλου χρόνος κι αυτό διότι κανείς δε φρόντισε να μας πει ότι η άσκηση είναι κάτι παραπάνω από παιχνίδι∙ είναι ζωτική για την υγεία μας.
Picture

Τι εννοούμε με τον όρο «σωματική δραστηριότητα»;

Οι όροι «σωματική δραστηριότητα», «άσκηση», «φυσική κατάσταση» χρησιμοποιούνται συνεχώς για να αναφερθούν στο να είναι κανείς σωματικά  δραστήριος. Ωστόσο, σε επιστημονικούς όρους όλοι αυτοί έχουν αμυδρές διαφορές στη σημασία. Οι πιο συχνοί όροι εμφανίζονται  παρακάτω:
Σωματική δραστηριότητα: Όλες οι σωματικές κινήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα τη δαπάνη ενέργειας.  Σε αυτές περιλαμβάνονται καθημερινές δραστηριότητες όπως οι δουλειές του σπιτιού, τα ψώνια, η δουλειά.
Άσκηση: Προγραμματισμένες και δομημένες επαναλαμβανόμενες κινήσεις που είναι σχεδιασμένες για να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση και υγεία.
Άθλημα: Σωματική δραστηριότητα που περιλαμβάνει δομημένα ανταγωνιστικά συμβάντα που διέπονται από κανόνες. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο όρος άθλημα χρησιμοποιείται για να συμπεριλάβει και την άσκηση και τη σωματική δραστηριότητα στον στον ελεύθερο χρόνο.
Φυσική κατάσταση: Ένα σύνολο χαρακτηριστικών, όπως η αντοχή, η κινητικότητα και η δύναμη,  που σχετίζονται με την ικανότητα να κάνουμε σωματική δραστηριότητα.

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>