Μία γεύση από τα παλιά: Ρυζόγαλο… στην πιο υγιεινή εκδοχή του!

Αυγούστου 28, 2014

Το ρυζόγαλο είναι ένα γλύκισμα που μπορείτε να γευτείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, επειδή είναι ελαφρύ και γλυκό τόσο όσο εσείς το επιλέξετε! Από συνταγή σε συνταγή θα δείτε διαφορά. Η συνταγή που μας έστειλε η Σερραία αναγνώστρια μας είναι θρεπτική, φτωχή σε θερμίδες αλλά πλούσια σε γεύση! Σας προτείνουμε να τη δοκιμάσετε όπως κάναμε και εμείς!

Συστατικά

8 φλυτζάνια τσαγιού γάλα αμυγδάλου

2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι βιολογικό

1 φλυτζάνι του καφέ Glucostevia

2-3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το ρύζι αφού το έχουμε πλύνει καλά.

Τα ανακατεύουμε μαζί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι.

Αφού βράσει το ρύζι προσθέτουμε την κρυσταλλική στέβια και το κορν φλάουερ αφου το έχουμε λιώσει σε λίγο κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Μόλις πήξει το βγάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε σε μπολάκια, προαιρετικά βάζουμε κανέλα

Καλή απόλαυση!

Διατροφικά οφέλη:

Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε ασβέστιο και μια καλή πηγή πλούσια σε λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως βιταμίνη Α, Ε οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά ενισχύοντας την ανοσία και προστατεύοντας τα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος. Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την υγιή όραση και βοηθάει στην κανονική ανάπτυξη. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην επανόρθωση των ελεύθερων ριζών και διατηρεί το δέρμα υγιές και λαμπερό.

 

About Author



Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;