Πως επιλέγουμε τα βιολογικά καλλυντικά

Απριλίου 03, 2013
inspire_biobeuty

Freedigitalphotos

Τα βιολογικά καλλυντικά έχουν μια σημαντική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση ότι είμαστε υπεύθυνοι για τον κόσμο στον οποίο ζούμε, και μια αυξανόμενη ανησυχία για την υγεία μας.

Τα βιολογικά καλλυντικά θα πρέπει να προσφέρουν ομορφιά και υγεία. Ωστόσο η αγορά τα τελευταία χρόνια κατακλύζεται από πληθώρα βιολογικών καλλυντικών, κάποια όμως από αυτά δεν είναι πραγματικά φυσικά ή έστω κι αν είναι μπορεί τα φυσικά συστατικά που περιέχουν να μην ταιριάζουν στην υγεία μας. Πριν λοιπόν επιλέξουμε να αγοράσουμε βιολογικά καλλυντικά χρειάζεται να προσέξουμε:

-Τη σφραγίδα πιστοποίησης στη συσκευασία.
Η σφραγίδα είναι ο μοναδικός τρόπος αναγνώρισης των βιολογικών προϊόντων. Εάν δεν υπάρχει σήμα πιστοποίησης, τότε το καλλυντικό δε μπορεί να πωληθεί ως βιολογικό προϊόν.

-Προσοχή στα συστατικά πάνω στη συσκευασία.
Συνήθως πρώτα στη λίστα είναι εκείνα που υπάρχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό και ακολουθούν τα υπόλοιπα. Σε περίπτωση αλλεργιών σε κάποια φρούτα ή βότανα, χρειάζεται να διαβάζετε οπωσδήποτε τα συστατικά των φυτικών καλλυντικών.

-Ημερομηνία λήξης.
Ο χρόνος ζωής των βιολογικών καλλυντικών είναι συγκεκριμένος και ενδεχομένως μικρότερος από τα συμβατικά, διότι δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά. Η ημερομηνία λήξης συνεπώς είναι απαραίτητη να την αναζητάμε άλλα και να αναγράφετε στις συσκευασίες των καλλυντικών.

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.gr



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>