Πως να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά των πασχαλινών διακοπών

Μαΐου 08, 2013
inspire_healthy diet

freedigitalphotos


Δυστυχώς για τους περισσότερους τελείωσε η περίοδος των πασχαλινών διακοπών. Απέμειναν οι αναμνήσεις και μερικά περιττά κιλά που μπήκαν επάνω μας από τα αμαρτωλά γεύματα!

Αυτό που πρέπει να κάνουμε για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά των διακοπών είναι να βάλουμε τον εαυτό μας σε σωστό διατροφικό πλάνο δημιουργώντας έτσι μια σταθερότητα στα κιλά μας χωρίς σκαμπανεβάσματα και τροφοδοτώντας το σωστά όλη τη μέρα με   θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να είναι πάντα γερός και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Ο συνδυασμός με συστηματική σωματική άσκηση είναι ό,τι καλύτερο για το χτίσιμο ενός υγιούς οργανισμού.

Μια πρόταση διατροφικού προγραμματισμού είναι η παρακάτω:

- 5 γεύματα ημερησίως με διαφορά μεταξύ τους 3 ωρών.

- Απαραίτητη λήψη πρωϊνού (χυμοί φρούτων και λαχανικών, δημητριακά ολικής άλεσης).

- Αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών τουλάχιστον 2 μερίδες την ημέρα, ιδανικό για ενδιάμεσο γεύμα μετά το πρωινό και απογευματινό γεύμα.

- Μέτρια κατανάλωση αμυλούχων τροφών (ψωμί, πατάτες, ρύζι, μακαρόνια) ειδικά μετά το μεσημεριανό γεύμα και τις απογευματινές ώρες.

- Αποφυγή κακών λιπαρών όπως βούτυρο, τηγανητά, λιπαρά κρέατα αντικαθιστώντας με αγνό ελαιόλαδο, λιπαρά ψάρια και αβοκάντο (σε καμία περίπτωση δεν κόβουμε την τροφοδοσία του οργανισμού με λιπαρά γιατί είναι και αυτά απαραίτητα στον οργανισμό).

- Αποφυγή γλυκών και ζάχαρης. Τα γλυκά και η ζάχαρη δε μας δίνουν μόνο πολλές θερμίδες αλλά κοιμίζουν και το μεταβολισμό μας την ώρα της “λιγούρας”.  Για γλυκό προτιμούμε μπάρες δημητριακών ή ζελέ.

- Αποφυγή αλκοόλ

- Αυξημένη λήψη νερού (8 με 10 ποτήρια την ημέρα)

- Βάλτε συστηματικά την άσκηση στη ζωή σας. Το μόνο που φέρνει στον οργανισμό σας είναι θετικά αποτελέσματα. Ξεκινώντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο σας ταιριάζει, αυξάνετε τη μυϊκή σας μάζα, καίτε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας και βελτιώνετε τη φυσική σας κατάσταση.

Αρθρογράφος: www.inspireyourlife.gr



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>