10 τρόποι για να ενισχύσετε την έμπνευσή σας!

Μαρτίου 13, 2013
inspireyourlife_inspiration

Freedigitalphotos

Kάθε άνθρωπος εμπνέεται με διαφορετικούς τρόπους και μπορεί να συναντήσει την έμπνευση σε διαφορετικές πτυχές της ζωής του. Η έμπνευση δεν είναι πάντα παρούσα, για αυτό το λόγο είναι και πολύ σημαντική: μας κινητοποιεί, μας δίνει ώθηση να δημιουργήσουμε, μας μεταμορφώνει στον καλύτερο εαυτό μας.

Δυστυχώς η έμπνευση δεν έρχεται όταν την χρειαζόμαστε, έτσι είναι καλό όταν τελικά την συναντάμε να καταγράφουμε την πηγή έμπνευσής μας και να δημιουργούμε την προσωπική μας λίστα. Τη στιγμή που θα την έχουμε ανάγκη μπορούμε να εκτεθούμε σε αυτά τα ερεθίσματα και τις δραστηριότητες που μας εμπνέουν και να δώσουμε την ευκαιρία να εμφανιστεί, μεταμορφώνοντάς μας στον πιο δημιουργικό εαυτό μας!

Σας παραθέτουμε κάποιες δραστηριότητες που μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα σας για να κρατάτε τη σπίθα πάντα αναμμένη!

1. Παρακολουθήστε την ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα.
Κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της γης είναι ενισχυμένα και παίρνουμε περισσότερη ενέργεια, άρα περισσότερες και οι πιθανότητες να κινητοποιήσουμε το νου μας.

2.Φυσική άσκηση.
Η γυμναστική μπορεί επίσης να μας δώσει μεγάλη ενέργεια, να μας ξεμπλοκάρει από άγχη και προβλήματα αφήνοντας το μυαλό μας ελεύθερο. Αν συνοδεύεται και από την αγαπημένη μας μουσική, ο νους χαλαρώνει γρηγορότερα!

3. Συμβουλευτείτε τα όνειρά σας.
Aφιερώστε λίγα λεπτά κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα για να σκεφτείτε τα όνειρά σας και τις επιθυμίες σας. Όταν ερχόμαστε σε επαφή με τα πραγματικά μας «θέλω», η έμπνευση έρχεται αβίαστα και μας αφυπνίζει!

4. Περιπλανηθείτε.
Βλέποντας νέους τόπους και γνωρίζοντας νέο κόσμο πυροδοτείτε την έμπνευσή σας με καινούργια ερεθίσματα. Ένα διήμερο σε ένα κάμπινγκ, ένας περίπατος στο δάσος, μια επίσκεψη σε μια πόλη με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, μια βόλτα στην παραλία μπορούν να αποτελέσουν καλές και προσιτές ιδέες για να εμπλουτίσετε τη λίστα των δραστηριοτήτων σας.

5. Επαφή με τη Φύση.
Δεν είναι τυχαίο ότι η φύση αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες. Παρακολουθείστε μια δυνατή βροχή, επισκεφθείτε το πλησιέστερο πάρκο ή ακόμη και τον κήπο σας και αφήστε τα ερεθίσματα της φύσης να σας «μιλήσουν».

6. Καλή οργάνωση.
Καθαρίστε το γραφείο σας ή το σπίτι σας. Πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε και σας κάνει τη ζωή δύσκολη. Η ακαταστασία και τα άχρηστα πράγματα στον χώρο εργασίας ή στο σπίτι αποπροσανατολίζουν τη σκέψη, μειώνουν την παραγωγική και δημιουργική διάθεση και συνεπώς την πιθανότητα έμπνευσης.

7.Ένας καλός φίλος.
Ένα τηλεφώνημα στον καλύτερό μας φίλο, τον αδελφό μας, τον πατέρα μας ή ακόμα και μια συνάντηση μαζί τους μας δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγουμε, να μοιραστούμε τα προβλήματά μας και να ξεμπλοκάρουμε από τον τρόπο που σκεφτόμασταν μέχρι πριν που ήμασταν μόνοι. Μια ουσιαστική ανθρώπινη σχέση μπορεί να είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσής μας.

8. Γίνε εθελοντής.
Μια ώρα προσφοράς σε μια τοπική οργάνωση μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία να συναντήσουμε σπουδαίους ανθρώπους και να νιώσουμε όμορφα γιατί θα έχουμε αφιερώσει τον χρόνο μας βοηθώντας κάποιους που έχουν ανάγκη.

9. Παρακολουθήστε τους ανθρώπους γύρω σας.
Όταν παρατηρούμε τους ανθρώπους γύρω μας, βλέπουμε πώς διαφορετικοί τύποι ανθρώπων επικοινωνούν και αντιδρούν και οι διαφορετικές αυτές συμπεριφορές μπορούν να μας εμπνεύσουν να υιοθετήσουμε στοιχεία που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας και απελευθερώνουν τον πιο αληθινό εαυτό μας.

10. Επισκεφθείτε ένα βιβλιοπωλείο ή μια βιβλιοθήκη.
Όσο και να μην αγαπάμε το διάβασμα, υπάρχουν μερικά βιβλία που μπορούν να επεκτείνουν την οπτική μας, να διευρύνουν τον πλούτο των γνώσεών μας, να μας κάνουν να σκεφτούμε διαφορετικά κάποια πράγματα και γιατί όχι, να μας οδηγήσουν σε αυτό που ψάχναμε αλλά δεν ξέραμε ότι το θέλαμε! Η επιλεκτική ανάγνωση βιβλίων μπορεί να γίνει ο ανεκτίμητος θησαυρός που θα μεταμορφώσει και θα δώσει στη ζωή το νόημα που της αξίζει.

Αρθρογράφος: inspireyourlife.gr Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>