“Dance & build team” από το κέντρο “Dance Your Soul”

Απριλίου 18, 2016
Πρόγραμμα εκδήλωσης “Dance & build team”

10′ Γνωριμία μελών και εισαγωγή

40′ Μάθημα χορού ( salsa/ bachata/ merengue )

40′ Σωματικές ασκήσεις για: Επικοινωνία/ Εμπιστοσύνη/ Γνωριμία με το σώμα/ Όρια

30′ Χορός για όλους και ομαδικές χορογραφίες

Μέσα από αυτό το σεμινάριο θα γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και θα δούμε πως έχουμε μάθει να λειτουργούμε μέχρι τώρα στην ομάδα αλλά και πως μπορούμε να μάθουμε να λειτουργούμε καλύτερα.

 

Εισηγήτριες:  
Ιωάννα Μπερτσιμά, ψυχολόγος - Life Coach, ιδιοκτήτρια του κέντρου “Dance your soul”, 
Μαργιαλένα Παπαδημητρίου, δασκάλα χορού και ιδιοκτήτρια  του νέου κέντρου “Dance your soul”
Στεργιανή Τασούλα, δασκάλα χορού
Πότε: Σάββατο, 22 Απριλίου, 20:00 – 22:00 
Που: Astir Palace – The Westin / Aίθουσα Excelsior Lounge
 
Είσοδος: Ελεύθερη

 

Το κέντρο “Dance Your Soul, συμβάλλει ουσιαστικά στο στόχο ευζωίας του InspireYourLife Forum, προσφέροντας στους επισκέπτες 100 δωροεπιταγές αξίας 240 ευρώ.

Με την κάθε μια από αυτές δικαιούστε 3 ατομικά μαθήματα χορού, αξίας €90 και 3 συνεδρίες life Coaching με την ψυχολόγο-Life Coach Ιωάννα Μπερτσιμά, αξίας €150 εντελώς δωρεάν!

Πως κερδίζετε: Οι 5 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή σε κάθε μία από τις 10 εκδηλώσεις του InspireYourLife Forum, δικαιούνται απευθείας -χωρίς κλήρωση- μία δωροεπιταγή αξίας 240 ευρώ.
Η κατοχύρωση του δώρου προϋποθέτει τη φυσική παρουσία του έκαστου επισκέπτη στην αντίστοιχη εκδήλωση που έχει δηλώσει συμμετοχή, όπου και παραλαμβάνει το δώρο του.
Στην εκδήλωση / σεμινάριο του κέντρου ”Dance Your Soul” δικαιούνται τη δωροεπιταγή οι 50 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή -μέγιστη χωρητικότητα αίθουσας- και αντίστοιχα θα παραβρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Είναι γνωστό ότι ο χορός συμβάλλει στην ψυχική μας ισορροπία και ανάταση.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες υπογραμμίζουν τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης άσκησης, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι τον επιλέγουν ως χόμπυ αλλά και ως κοινωνική δραστηριότητα.

Ένα από τα βασικότερα σημεία τα οποία μπορείς να επηρεάσει ο χορός, είναι η λειτουργία της ομάδας, αφού από τη φύση του η συγκεκριμένη δραστηριότητα έχει ομαδικό πνεύμα. Ποια είναι όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά που προάγονται;

Το βασικότερο όλων είναι η βελτίωση της κοινωνικοποίησης.

Ο χορός είναι από τη φύση του κοινωνικός. Κανένας δεν θέλει να μάθει να χορεύει, με σκοπό να κινείται μόνος του σε ένα άδειο δωμάτιο. Απώτερος σκοπός είναι κάποια στιγμή ο μαθητής να είναι σε θέση να χορεύει μπροστά σε κόσμο, αβίαστα και χωρίς να σκέφτεται τα βλέμματα των άλλων ανθρώπων. Το γεγονός αυτό από μόνο του συνεισφέρει στη βελτίωση της κοινωνικοποίησης του.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία της εκμάθησης, χρειάζεται τουλάχιστον άλλο ένα άτομο, δηλαδή τον δάσκαλο! Η συναναστροφή του ανθρώπου με τον δάσκαλο, τον εισάγει ομαλά στην έννοια της ομάδας, της συνεργασίας αλλά και της αλληλεπίδρασης. Με τον καιρό ο μαθητής χαλαρώνει, ανοίγει το μυαλό και την ψυχή του και έτσι κάπως αρχίζει η διαδικασία της κοινωνικοποίησης.

Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι όλο αυτό θέλει χρόνο και υπομονή, γι ́ αυτό το λόγο τα μαθήματα χορού πρέπει να έχουν διάρκεια στο χρόνο.

Ακόμα η ενασχόλησή μας με το συγκεκριμένο χόμπυ βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες. Η επαφή των ανθρώπων με άλλους, οι οποίοι πιθανόν να βρίσκονται στην ίδια ψυχική κατάσταση, είναι από μόνη της ωφέλιμη. Είναι ουσιαστικής σημασίας, να μπορείς να μοιράζεσαι τα συναισθήματα σου μέσα από έναν χορό. Επικοινωνείς τις σκέψεις και τους φόβους σου, χωρίς να χρειάζεται να μιλήσεις γι’ αυτά. Μια τέτοια διαδικασία σε απελευθερώνει από ένα μεγάλο κομμάτι του καθημερινού στρες.

Επιπλέον, οι ομαλές και εναρμονισμένες κινήσεις του χορού, χαλαρώνουν τους μύες αλλά και το μυαλό και ο μαθητής μεταφέρεται σε μια άλλη διάσταση σωματικά και ψυχικά. Αυτή η εμπειρία χαρακτηρίζεται από πολλούς μαθητές ως “μαγική στιγμή”, καθώς, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι την ώρα του χορού “ξεχνάμε όλα τα προβλήματά μας και νιώθουμε σαν να πετάμε”.

Τέλος χορεύοντας, εκτός από μαθήματα βημάτων, παίρνουμε και μαθήματα ζωής. Μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους γύρω μας χωρίς φόβο και άγχος. Ακόμα με τον καιρό μαθαίνουμε να αγαπάμε αλλά να δείχνουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η εμπιστοσύνη που δείχνουμε στους άλλους, ξεκινάει πάντα από την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Τα οφέλη πολλά και εξαιρετικά σημαντικά. Αυτός είναι και ο λόγος που την τελευταία δεκαετία όλο και μεγαλύτερο μέρος των εταιριών έχει υιοθετήσει τον χορό στα πλαίσια της ψυχαγωγίας των εργαζομένων τους. Ας μην ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι που σχετίζονται και συναναστρέφονται καθημερινά αποτελούν μικρές ή μεγάλες ομάδες, οι οποίες καλούνται να διαχειριστούν τόσο τις καθημερινές εργασίες τους όσο και τις καθημερινές σχέσεις τους.

 Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>