Vegan Burger: Ένα νόστιμο χορτοφαγικό πιάτο!
Αν σας αρέσει το veggie μπιφτέκι, δοκιμάστε αυτή την συνταγή για χορτοφάγους με μανιτάρια portobella και σάλτσα αβοκάντο. Για το vegan burger, χρησιμοποιήστε ένα γιαούρτι σόγιας αντί για κανονικού γιαουρτιού.
Υλικά:
4 μέτρια μανιτάρια portabella χωρίς κοτσάνια
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
4 ψωμάκια για χάμπουργκερ, ελαφρά ψημένα
4 πιπεριές κόκκινες
Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι. Τα πασπαλίζουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι ή σχάρα- τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέστε τα μανιτάρια. Τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν από 8 έως 10 λεπτά, γυρίζοντας από μία φορά. Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τις φέτες από κρεμμύδι και πιπεριές μέχρι να ροδίσουν για 8 περίπου λεπτά.
Εν τω μεταξύ αναμιγνύετε σε ένα μικρό μπολ το 1/2 του αβοκάντο, το γιαούρτι σόγιας, το σκόρδο και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Στη συνέχεια απλώνετε το μείγμα πάνω στα ψωμάκια, βάζετε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τα μπέργκερ μανιταριών portabella είναι έτοιμα!
Καλή απόλαυση!