Κοτόπουλο με γάλα καρύδας & Πολέντα

Δεκεμβρίου 17, 2012

Υλικά

  • 1 φλ. του τσαγιού αλεύρι καλαμποκιού
  • 3 φλ. του τσαγιού κατσικίσιο γάλα.
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα.
  • 1 κολοκυθάκι.
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο.
  • 1 πιπεριά.
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας.
  • 2 φλ. του τσαγιού γάλα καρύδας.
  • 1 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας.
  • Αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα.

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κατσικίσιο γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά
  2. Προσθέστε λίγο-λίγο την πολέντα στο γάλα που βράζει. Θέλει προσοχή εδώ για να μη σας σβολιάσει. Χαμηλώστε αρκετά τη φωτιά.
  3. Μαγειρέψτε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας γύρω στα 5-10 λεπτά. Ανακατεύετε συχνά το μείγμα μέχρι να γίνει μια πηχτή μάζα που μοιάζει με πουρέ. (Ένας τρόπος να βεβαιωθείτε πως η πολέντα είναι έτοιμη, είναι να βάλετε ένα κουτάλι όρθιο στο κέντρο της. Αν στέκεται όρθιο, είναι έτοιμη).
  4. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί σε σιγανή φωτιά.
  5. Στη συνέχεια σοτάρουμε μαζί με τα λαχανικά το κοτόπουλο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη γλυκιά πάπρικα. Όταν το κοτόπουλο ροδίσει σβήνουμε με το γάλα καρύδας και τη σόγια.
  6. Σερβίρουμε την πολέντα και περιχύνουμε τα λαχανικά με το γάλα καρύδας.
  7. Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

 

Θρεπτική αξία:

Το γάλα καρύδας περιέχει χαλκό και βιταμίνη C, τα οποία είναι

απαραίτητα για τη δύναμη, την ευελιξία και την ελαστικότητα του

δέρματος μας. Μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας, περιέχει άφθονη

βιταμίνη Ε, που ενισχύσει την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών και

του δέρματος.



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>