Νευράκια πάλι; Ο πράσινος “σύμμαχος” δίνει τη λύση!

Φεβρουαρίου 26, 2014


Αν έχεις τα νεύρα σου μία φορά το μήνα, αυτό μπορεί να είναι μία ένδειξη ότι δε λαμβάνεις αρκετό σίδηρο (στο οποίο έχουν έλλειψη οι περισσότερες γυναίκες). Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή σεροτονίνης, προκαλώντας αλλαγές στη διάθεση και πόνο που σχετίζεται με το προεμμηνορροικό σύνδρομο (PMS).

Οι γυναίκες που παίρνουν περισσότερο σίδηρο από φυτικές ίνες έχουν έως και 40% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν απο το PMS συγκριτικά με όσες λαμβάνουν μικρότερες ποσότητες.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ευτυχία βρίσκεται στο πιάτο μας και όπως γνωρίζουμε εάν καταναλώνουμε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών  στο καθημερινό μας διαιτολόγιο θα δούμε πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας. Έρευνες δείχνουν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα φρούτα και τα λαχανικά σχετίζονται με χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Μάλιστα, το φυλλικό οξύ που ανήκει στην οικογένεια βιταμινών Β, δρα απευθείας στους νευροδιαβιβαστές που ελέγχουν το άγχος, ενώ η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει ακόμη και νεύρα. Πλούσιες πηγές φυλλικού και σιδήρου είναι τα όσπρια, το σπανάκι, το μπρόκολο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φυσικά η υγρή χλωροφύλλη.

Απολαύστε ένα ποτήρι με λίγες σταγόνες χλωροφύλλης κάθε μέρα και χαμογελάστε! Οι δράσεις της στον οργανισμό μας είναι πολύπλευρα θετικές διότι καθαρίζει (αποτοξινώνει), ρυθμίζει το ορμονικό μας σύστημα και θρέφει το σώμα μας εσωτερικά και εξωτερικά. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα σας πούνε πώς ομορφύνατε έτσι (σε μαλλιά και επιδερμίδα) ευχαριστήστε τους με ένα χαμόγελο και κλείστε κρυφά το μάτι στον πράσινο “σύμμαχό” σας, τη χλωροφύλλη!

Πηγή: www.health-boutique.com

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>