Πώς η σπονδυλική στήλη συνδέεται με τα εσωτερικά όργανα

Αυγούστου 03, 2015

Τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης συχνά προκαλούν αντανακλαστικό πόνο και σε άλλα μέρη του σώματος.Έτσι είναι σύνηθες να ξεκινάτε να κάνετε θεραπεία για άλλες ασθένειες και φυσικά να μην βλέπετε κάποια βελτίωση.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δίνετε την απαραίτητη προσοχή στη σπονδυλική σας στήλη. Αν νιώθετε πόνο στην πλάτη, μπορείτε να καταλάβετε ποιο μέρος της σπονδυλικής στήλης έχει πρόβλημα παρατηρώντας διάφορα ελαττώματα κι επισημαίνοντας τα προβλήματα που σχετίζονται με ένα συγκεκριμένο όργανο.

Το διάγραμμα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς τα όργανα συνδέονται με τη σπονδυλική στήλη:σπονδυλικη στηλη οργανα του σωματος

– Το 70% των πονοκεφάλων οφείλεται στη σπονδυλική στήλη.

– Οι εμβοές, η δυσκολία στην κατάποση και τα προβλήματα όρασης μπορεί να είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας του μεσοσπονδύλιου δίσκου.

– Αν αισθάνεστε μούδιασμα ή πόνο στα χέρια σας, ελέγξτε τη σπονδυλική στήλη σας στην περιοχή του λαιμού.

 

– Τα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη στην περιοχή του στήθους μπορεί να προκαλέσουν πόνο στην περιοχή της καρδιάς, του στομάχου και των εντέρων.

– Τα προβλήματα στην οσφυϊκή μοίρα μπορεί να εκδηλωθούν ως πόνος στα ισχία και τους μηρούς μειώνοντας την ευαισθησία στα πόδια, καθώς και στο περπάτημα.

Η ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης, μέσα από θεραπευτική προσέγγιση και κατάλληλη εκγύμναση μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από προβλήματα και σε άλλα όργανα του σώματός σας και να κάνει την καθημερινότητά σας πιο ευχαριστη

Η δική μας η πρόταση είναι να κάνετε την πρακτική της γιόγκα κομμάτι της καθημερινής σας ζωής!! Ακόμη και μία ολιγόλεπτη άσκηση 3 φορές την εβομάδα, έχει πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας, την σωστή λειτουργεία των εσωτερικών μας οργάνων και την καλή στάση του σώματος!

Πηγή άρθρου enallaktikidrasi.com

 

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>