Vegan Mαγιονέζα

Οκτωβρίου 08, 2015

Πολλοί πιστεύουν ότι μαγιονέζα χωρίς αυγό δεν γίνεται! Θα είναι άνοστη και δεν θα “στέκεται” όπως οι μαγιονέζες του εμπορίου. Κι όμως! Αυτή η συνταγή για χορτοφαγική μαγιονέζα είναι τόσο νόστιμη και κρεμώδης που αν δεν γνωρίζεις ότι είναι φυτική θα νομίζεις ότι τρως μαγιονέζα Hellmann’s Light !

Υλικά:

1 κούπα γάλα σόγιας

1 κ.σ. σιρόπι Αγαύης

1 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. μηλόξυδο

2 κ.σ. μουστάρδα

2 1/4 κούπες ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε δυνατό μίξερ ή μπλέντερ όλα τα υλικά μας εκτός από το λάδι. Χτυπάμε και ρίχνουμε την 1 κούπα λάδι για μερικά λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε και την 2η κούπα και χτυπάμε έως ότου πήξει καλά η μαγιονέζα μας. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμη αλάτι ανάλογα την γευστική μας προτίμηση. Εγώ συνήθως προσθέτω λίγο ακόμη.

Αν έχουμε ράβδο μπλέντερ ακόμη καλύτερα. Το μυστικό για να γίνει η μαγιονέζα μας πηχτή είναι να χτυπηθεί πολύ καλά σε δυνατό μπλέντερ και η ράβδος της δίνει αυτό το αποτέλεσμα εύκολα και γρήγορα.

http://vegankainostimo.blogspot.gr

About Author



Ποια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>