Ένζυμα: Το μυστικό για καλή υγεία

Δεκεμβρίου 05, 2014

 

Τί γνωρίζετε για τα ένζυμα και τη σημασία τους στην καλή υγεία;

Οι περισσότεροι από εμάς ελάχιστα. Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε μια σειρά από τραγικά λάθη στον τρόπο που διατρεφόμαστε και θέτουμε μεσομακροπρόθεσμα σε κίνδυνο την υγεία μας. Δώστε προσοχή στο παρακάτω άρθρο και θα εκπλαγείτε…

Καθοριστικός παράγοντας της υγείας και της μακροζωίας: η τοξικότητα του αίματος. Η τοξικότητα σημαίνει δηλητήριο.

Φορτώνοντας τον οργανισμό μας με απονεκρωμένες τροφές που δεν χωνεύονται, σκοτώνουμε αργά και σταθερά τα κύτταρα του σώματος και τους ιστούς.

Οποιοδήποτε ιδιαίτερο όργανο υποκύψει πρώτο – από εκείνο λέμε ότι κάποιος πέθανε: είχε καρδιά, είχε συκώτι, είχε στομάχι, κ.λπ.

Τα σύγχρονα τρόφιμα που περιλαμβάνει η διατροφή μας είναι δηλητήρια.

Ένα καλό δηλητήριο:

  • θα εμποδίσει τη ροή του αίματος,
  • θα μειώσει το ποσό οξυγόνου στους ιστούς
  • θα παρεμποδίσει ένα ή περισσότερα σημαντικά συστήματα του σώματος,
  • θα προκαλέσει τον εθισμό στο ίδιο το δηλητήριο
  • τελικά θα σκοτώσει το θύμα χωρίς να ανιχνευτεί ποτέ.

Τι είναι τα ένζυμα

Τα ένζυμα είναι συγκεκριμένες πρωτεΐνες που είναι ενεργές σε κάθε κύτταρο του σώματος σας κάθε δευτερόλεπτο.

Τα ένζυμα μετατρέπουν τα πράγματα σε χρησιμοποιήσιμες μορφές.

“Χωρίς ένζυμα, οι σπόροι δεν θα βλάσταναν, τα φρούτα δεν θα ωρίμαζαν, τα φύλλα δεν θα άλλαζαν χρώμα, και δεν θα υπήρχατε.”

Τι καταστρέφει τα ένζυμα:

Μαγειρεμένα φαγητά εναντίον ωμών.

Ο Edward Howell MD, με παγκόσμιο κύρος στα ένζυμα και την διατροφή, λέει ότι τα ένζυμα αλλοιώνονται επάνω από τους 48 βαθμούς Κελσίου. Αφού το νερό βράζει στους 100 βαθμούς, καταλαβαίνετε ότι το μαγείρεμα είναι καταστρεπτικό στα περισσότερα τρόφιμα.

Ο Δρ Francis Pottenger του οποίου τα διάσημα πειράματα του με δύο ομάδες γατών στη δεκαετία του ’30 είναι εξίσου σχετικά σήμερα όπως πάντα. Στην μια ομάδα δόθηκε αποκλειστικά ωμή, άψητη τροφή. Στην άλλη δόθηκε μόνο μαγειρεμένη.

Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά σαφή: όλες οι γάτες που τρέφονταν με ωμή τροφή έζησαν μια μακριά, υγιή ζωή. Οι γάτες που τρέφονταν με μαγειρεμένη τροφή αρρώστησαν και πέθαναν πολύ νεώτερες.

Ο Δρ Edward Howell στο βασικό έργο του Enzyme Nutrition , λέει ότι μας δίνεται ένας τραπεζικός λογαριασμός ενζυμικής ενέργειας στην αρχή της ζωής μας. Ο τραπεζικός λογαριασμός περιέχει δύο τύπους ενζυμικών νομισμάτων:

- τα μεταβολικά ένζυμα(5000) – τα πεπτικά ένζυμα(20)

Όσο περισσότερα χρησιμοποιήσουμε άπο αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό για την πέψη, τόσο λιγότερα αφήνονται για χιλιάδες άλλες εργασίες που τα μεταβολικά ένζυμα πρέπει να εκτελέσουν στους οργανισμούς μας, όπως η σκέψη, η αναπνοή, το περπάτημα, η όραση, η ζωή των κυττάρων, κ.λπ…. όλα εξαρτώνται από τα ένζυμα.

Τα μεταβολικά ένζυμα:

Είναι υπεύθυνα για την λειτουργία των συστημάτων του σώματος:

Όλες αυτές οι εργασίες απαιτούν τα συγκεκριμένα ένζυμα για να συμβούν, απο δευτερολέπτο σε δευτερολέπτο.

Τα μεταβολικά ένζυμα είναι αυτά που χρησιμοποιούν τις θρεπτικές ουσίες που έχουν διασπαστεί απο τα πεπτικά ένζυμα, υπό τον όρο ότι η κανονική πέψη έχει πραγματοποιηθεί.

Τα πεπτικά ένζυμα:

Το στόμα, το στομάχι, το πάγκρεας, το συκώτι, και το έντερο παράγουν διάφορα ένζυμα των οποίων εργασία είναι να διαχωρίσουν οποιαδήποτε τρόφιμα τρώμε σε χρησιμοποιήσιμα συστατικά.

Ανεξάρτητα από το πόσο δυσκολοχώνευτη είναι μια τροφή, το σώμα σας θα δοκιμάσει να την διασπάσει με τη βοήθεια των ενζύμων.

Μερικά τρόφιμα είναι πολύ εύκολα στο σώμα γιατι περιέχουν μέσα σε τους όλα τα απαραίτητα ένζυμα για την πλήρη πέψη τους. Παραδείγμα: μήλα, καλαμπόκι, καρπούζι, πράσινες πιπερές, αχλάδια, σέλινο, ωμά φρούτα και λαχανικά.

Αυτά τα τρόφιμα δεν απαιτούν από το σώμα να σπαταλήσει ενέργεια προκειμένου να τα μετατρέψει σε μια χρησιμοποιήσιμη μορφή.

Το Regulat αποτελείται από φρέσκα βιολογικά φρούτα, λαχανικά, καρπούς και φύτρα και προσφέρει στον οργανισμό πάνω από 10.000 ενεργά ένζυμα σε υγρή απορροφήσιμη μορφή για τις 200 εκατομμύρια περίπου βιοχημικές διεργασίες που επιτελούνται καθημερινά στο ανθρώπινο σώμα (θα το βρείτε στη Health-boutique.com)

Κλείστε μία συνεδρία nutritional & anti-aging coaching και μάθετε πώς μπορείτε να κάνετε  υγιεινές  διατροφικές επιλογές   με ασφαλή και υγιή τρόπο.  Επικοινωνήστε εδώ.

 

About AuthorΠοια είναι η δική σου ερώτηση / σχόλιο;

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>